Gå videre til hovedindholdet

Åben bloggerhave

Vi har igen haft en rigtig dejlig oplevelse, denne gang i Hannes have. Hanne havde fået den vidunderlige idé, at invitere til åben bloggerhave idag fra kl. 15-18 (vi kom vist ikke helt afsted til kl. 18!)


Endnu engang var der masser af have-, blog- og fotosnak i alle tre timer. Jeg tror ikke, at der var ét eneste sekund, hvor der var stilhed - herligt igen at møde ligesindede havetosser :-) Heldigvis har Hanne et dejligt drivhus, hvor vi kunne trække ind for at nyde en kop kaffe/te og en småkage, mens snakken gik.


Selvfølgelig var vi også en tur rundt i Hannes utrolig frodige og flotte have. Hanne var klar med rigtig mange oplysninger om havens planter. Ud over at kunne planternes navne efter hukommelse, så har hun også et excelark på PC'en at slå op i - imponerende med sådan en systematik.


Efter mange snakke i driverhuset inviterede Hanne igen ud i haven, hvor hun gavmildt delte ud af både planter og frø. Vi kom vist alle hjem med små souvenirs, som skal plantes eller såes i vore respektive haver. Og hver gang vi ser planten, så vil vi med glæde tænke på Hanne og den dejlig oplevelse i hendes have :-) Mange tak for en rigtig dejlig eftermiddag.


P.S. Og til jer der var med; billeder af det færdige stakit må I vente med til imorgen!

Kommentarer

 1. Ih, hvor ser det hyggeligt ud. Der er da ikke noget som blog-veninder, der bliver til "rigtige" mennesker ved at mødes.

  Jeg havde godt på fornemmelsen at Hanne var systematisk :) Det er bare så beundringsværdigt.

  Ulla

  SvarSlet
 2. Tak for dejligt selskab :-) - og jeg venter utålmodigt på stakittet til i morgen :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 3. ..... suk - hvorfor er det lige jeg bor i jylland????

  .....jeg kan lige hører knæveren gå - og mærke hyggen fra have og drivhus helt her over ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Tak for i dag. Det var meget hyggeligt at få sat rigtigt ansigt på jer. Og tak til Hanne for skønne planter :) :)

  SvarSlet
 5. Suk ja jeg ville også gerne have været der Dorthe, men man kan jo ikke alt. Til foråret skal I til Høneballehaven, den ligger i midten af Danmark, så kan alle være med :-) håber jeg.
  Det ser rigtig hyggeligt ud hos Hanne og det med exel-arket kommer heller ikke bag på mig.

  SvarSlet
 6. Ja - det var superhyggeligt med et havebesøg hos Hanne i godt selskab. Fantastisk have som Hanne har og så inspirerende. Vi må finde nogen flere anledninger til at mødes i haveblog-verdenen.

  SvarSlet
 7. Ja, det var en fornøjelse - både selskabet og den skønne have. Og jeg er helt sikker på, at vi sagtens kan finde på nye undskyldninger for at mødes :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 8. Det lyder som en rigtig god dag. Og lækkert med jeres små gaver. Det sætter lige prikken over i´et.

  SvarSlet
 9. Det har vel været uforglemmelig og lærerig dag i har haft ;)

  SvarSlet
 10. Det ser ud til, at i rigtig har hygget jer.

  SvarSlet
 11. Ihh ja, det var en skøn eftermidag :-)

  SvarSlet
 12. Velbekomme, og tak for de søde ord. I var virkelig også de perfekte have-blogger-gæster at have på besøg :-)
  Det er skægt at se min have igennem din vinkel. Og min familie var flade af grin over det billede hvor jeg sidder på hug og graver planter op. De påstod at du fangede mig i et typisk øjeblik for mig :-D
  Jeg går helt klart ind for at vi finder flere 'undskyldninger' for at mødes igen, og jeg lover ihvertfald at I nok skal blive inviteret igen til næste år.
  Og så lover jeg at jeg nok skal huske hvor du bor ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.