Gå videre til hovedindholdet

Åben bloggerhave

Vi har igen haft en rigtig dejlig oplevelse, denne gang i Hannes have. Hanne havde fået den vidunderlige idé, at invitere til åben bloggerhave idag fra kl. 15-18 (vi kom vist ikke helt afsted til kl. 18!)


Endnu engang var der masser af have-, blog- og fotosnak i alle tre timer. Jeg tror ikke, at der var ét eneste sekund, hvor der var stilhed - herligt igen at møde ligesindede havetosser :-) Heldigvis har Hanne et dejligt drivhus, hvor vi kunne trække ind for at nyde en kop kaffe/te og en småkage, mens snakken gik.


Selvfølgelig var vi også en tur rundt i Hannes utrolig frodige og flotte have. Hanne var klar med rigtig mange oplysninger om havens planter. Ud over at kunne planternes navne efter hukommelse, så har hun også et excelark på PC'en at slå op i - imponerende med sådan en systematik.


Efter mange snakke i driverhuset inviterede Hanne igen ud i haven, hvor hun gavmildt delte ud af både planter og frø. Vi kom vist alle hjem med små souvenirs, som skal plantes eller såes i vore respektive haver. Og hver gang vi ser planten, så vil vi med glæde tænke på Hanne og den dejlig oplevelse i hendes have :-) Mange tak for en rigtig dejlig eftermiddag.


P.S. Og til jer der var med; billeder af det færdige stakit må I vente med til imorgen!

Kommentarer

 1. Ih, hvor ser det hyggeligt ud. Der er da ikke noget som blog-veninder, der bliver til "rigtige" mennesker ved at mødes.

  Jeg havde godt på fornemmelsen at Hanne var systematisk :) Det er bare så beundringsværdigt.

  Ulla

  SvarSlet
 2. Tak for dejligt selskab :-) - og jeg venter utålmodigt på stakittet til i morgen :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 3. ..... suk - hvorfor er det lige jeg bor i jylland????

  .....jeg kan lige hører knæveren gå - og mærke hyggen fra have og drivhus helt her over ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Tak for i dag. Det var meget hyggeligt at få sat rigtigt ansigt på jer. Og tak til Hanne for skønne planter :) :)

  SvarSlet
 5. Suk ja jeg ville også gerne have været der Dorthe, men man kan jo ikke alt. Til foråret skal I til Høneballehaven, den ligger i midten af Danmark, så kan alle være med :-) håber jeg.
  Det ser rigtig hyggeligt ud hos Hanne og det med exel-arket kommer heller ikke bag på mig.

  SvarSlet
 6. Ja - det var superhyggeligt med et havebesøg hos Hanne i godt selskab. Fantastisk have som Hanne har og så inspirerende. Vi må finde nogen flere anledninger til at mødes i haveblog-verdenen.

  SvarSlet
 7. Ja, det var en fornøjelse - både selskabet og den skønne have. Og jeg er helt sikker på, at vi sagtens kan finde på nye undskyldninger for at mødes :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 8. Det lyder som en rigtig god dag. Og lækkert med jeres små gaver. Det sætter lige prikken over i´et.

  SvarSlet
 9. Det har vel været uforglemmelig og lærerig dag i har haft ;)

  SvarSlet
 10. Det ser ud til, at i rigtig har hygget jer.

  SvarSlet
 11. Ihh ja, det var en skøn eftermidag :-)

  SvarSlet
 12. Velbekomme, og tak for de søde ord. I var virkelig også de perfekte have-blogger-gæster at have på besøg :-)
  Det er skægt at se min have igennem din vinkel. Og min familie var flade af grin over det billede hvor jeg sidder på hug og graver planter op. De påstod at du fangede mig i et typisk øjeblik for mig :-D
  Jeg går helt klart ind for at vi finder flere 'undskyldninger' for at mødes igen, og jeg lover ihvertfald at I nok skal blive inviteret igen til næste år.
  Og så lover jeg at jeg nok skal huske hvor du bor ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…