Gå videre til hovedindholdet

Åben bloggerhave

Vi har igen haft en rigtig dejlig oplevelse, denne gang i Hannes have. Hanne havde fået den vidunderlige idé, at invitere til åben bloggerhave idag fra kl. 15-18 (vi kom vist ikke helt afsted til kl. 18!)


Endnu engang var der masser af have-, blog- og fotosnak i alle tre timer. Jeg tror ikke, at der var ét eneste sekund, hvor der var stilhed - herligt igen at møde ligesindede havetosser :-) Heldigvis har Hanne et dejligt drivhus, hvor vi kunne trække ind for at nyde en kop kaffe/te og en småkage, mens snakken gik.


Selvfølgelig var vi også en tur rundt i Hannes utrolig frodige og flotte have. Hanne var klar med rigtig mange oplysninger om havens planter. Ud over at kunne planternes navne efter hukommelse, så har hun også et excelark på PC'en at slå op i - imponerende med sådan en systematik.


Efter mange snakke i driverhuset inviterede Hanne igen ud i haven, hvor hun gavmildt delte ud af både planter og frø. Vi kom vist alle hjem med små souvenirs, som skal plantes eller såes i vore respektive haver. Og hver gang vi ser planten, så vil vi med glæde tænke på Hanne og den dejlig oplevelse i hendes have :-) Mange tak for en rigtig dejlig eftermiddag.


P.S. Og til jer der var med; billeder af det færdige stakit må I vente med til imorgen!

Kommentarer

 1. Ih, hvor ser det hyggeligt ud. Der er da ikke noget som blog-veninder, der bliver til "rigtige" mennesker ved at mødes.

  Jeg havde godt på fornemmelsen at Hanne var systematisk :) Det er bare så beundringsværdigt.

  Ulla

  SvarSlet
 2. Tak for dejligt selskab :-) - og jeg venter utålmodigt på stakittet til i morgen :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 3. ..... suk - hvorfor er det lige jeg bor i jylland????

  .....jeg kan lige hører knæveren gå - og mærke hyggen fra have og drivhus helt her over ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Tak for i dag. Det var meget hyggeligt at få sat rigtigt ansigt på jer. Og tak til Hanne for skønne planter :) :)

  SvarSlet
 5. Suk ja jeg ville også gerne have været der Dorthe, men man kan jo ikke alt. Til foråret skal I til Høneballehaven, den ligger i midten af Danmark, så kan alle være med :-) håber jeg.
  Det ser rigtig hyggeligt ud hos Hanne og det med exel-arket kommer heller ikke bag på mig.

  SvarSlet
 6. Ja - det var superhyggeligt med et havebesøg hos Hanne i godt selskab. Fantastisk have som Hanne har og så inspirerende. Vi må finde nogen flere anledninger til at mødes i haveblog-verdenen.

  SvarSlet
 7. Ja, det var en fornøjelse - både selskabet og den skønne have. Og jeg er helt sikker på, at vi sagtens kan finde på nye undskyldninger for at mødes :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 8. Det lyder som en rigtig god dag. Og lækkert med jeres små gaver. Det sætter lige prikken over i´et.

  SvarSlet
 9. Det har vel været uforglemmelig og lærerig dag i har haft ;)

  SvarSlet
 10. Det ser ud til, at i rigtig har hygget jer.

  SvarSlet
 11. Ihh ja, det var en skøn eftermidag :-)

  SvarSlet
 12. Velbekomme, og tak for de søde ord. I var virkelig også de perfekte have-blogger-gæster at have på besøg :-)
  Det er skægt at se min have igennem din vinkel. Og min familie var flade af grin over det billede hvor jeg sidder på hug og graver planter op. De påstod at du fangede mig i et typisk øjeblik for mig :-D
  Jeg går helt klart ind for at vi finder flere 'undskyldninger' for at mødes igen, og jeg lover ihvertfald at I nok skal blive inviteret igen til næste år.
  Og så lover jeg at jeg nok skal huske hvor du bor ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Sankt hansurt

En af mine efterårs-yndlings-stauder er Sankt Hansurt. Gad egentligt godt vide hvorfor den hedder det, den blomstrer jo ikke omkring Sct. Hans, hmm? I haven har jeg fire forskellige sorter i hver deres farve.

Én vokser i et bed og tre i krukker. Den sidst indkøbte anskaffede jeg sidste år med henblik på formering. Den er med mørkerødt løv og den kunne jeg godt tænke mig nogle flere af. Jeg har tidligere haft held til at få stængler fra Sankt hansurt til at slå rødderne i vand, men det mislykkedes sidste år med denne. Måske det er ved at være tid til at prøve igen, om jeg kan få flere planter.

Den lyserøde har jeg haft med fra Fyn. Den er købt hos A&S staude planteskole, som for 10 år siden var en meget velassorteret staudeplanteskole i Asperup, hvor jeg gerne gik på opdagelse! Hvis staudeplanteskolen stadig findes er den helt sikkert et besøg værd for mere sjældne sorter.

Én af plante er endnu ikke sprunget ud, da den står lidt mørkere end de andre. Men det gør intet - det er kun…