Gå videre til hovedindholdet

Stormskader og varme fødder

Jeg skal da lige love for, at der var rav og rusk derude i går aftes. Vi var derfor meget spændte på at bese matriklens herligheder, da det blev lyst. Og heldigvis er vi forskånet for skader bortset fra et par småting, som vi burde have forudset.


På væggen havde vi en en fyrfadslampe af glas hængende. Den er faldet ned og ligger nu i flere stykker. Den er fløjet rundt på terrassen sammen med birkeris og blade fra birken. Én af havestolene har også taget sig en sving om på terrassen og står nu i den modsatte ende. Men heldigvis er hverken resterne fra lampen eller stolen blæst ind mod de store ruder til stuen.

Drivhuset havde jeg mine bange anelser for, men heldigvis står den hel. Istedet er stativet af rionet til staudelathyrus væltet - jeg må have lavet en smart løsning, så det ikke vælter igen.


Mens stormen rasede så strikkede jeg videre på sokkerne til sønnike. Han har fået sig en ordenligt forkølelse og halsbetændelse, så det var tiltrængt at få lidt varme på fødderne. Sokkerne er straks taget i brug og godkendt. Skaftet er strikket lidt langt, så de kan hænge i 'ål' omkring anklen eller kan trækkes op og varme et godt stykke op af underbenet i ex. et par støvler.

Birgitte gjorde opmærksom på i en kommentar, at det er hipt for unge mænd/drenge at gå med hjemmestrikkede sokker i stærke farver. Så der er straks bestilt endnu et par hjemmestrikkede i stærke farver.

Kommentarer

  1. ærgerligt med dine lygter, men det er nok billigt sluppet ;) Fortsat god mandag.

    SvarSlet
  2. @ Havehyrde; absolut billigt sluppet. Også en fortsat god mandag til dig :-)

    SvarSlet
  3. Jeg har også brugt formiddagen til at rydde op! Meget var væltet og der var blade i kælderhalsen. Jeg samlede 10 sneskovle med bladguld til stauderne.
    Flotte sokker! - Nå så det er hipt med skrappe farver nu! Jamen så kan det være jeg får en bestilling fra mit barnebarn en af dagene.

    SvarSlet
  4. Ja strikkede sokker er også populære her i huset :)

    Der slap du da nådigt med dine stormskader. Her er der vist heller ikke rigtigt sket noget af kaliber. men 3. december stormen fra år tilbage sidder stadig dybt i os, synes jeg. Det er da noget utrygt at høre det suse på den måde udenfor.

    SvarSlet
  5. @ Bente; 10 sneskovlfulde er ikke så lidt guld til staudebedene - håber så ikke, at de er kommet derfra, så du blot skal lægge dem tilbage!

    Du kan lige nå at strikke et par til barnebarnet i julegave - hvis altså du ved, at han gerne vil gå i dem.

    @ Diane; dejligt med hjemmestrikkede sokker - det er et herligt tv-strikketøj :-) Jeg går også ofte med hjemmestrikkede selv.

    Du har fuldstændig ret i, at 3. december står tydeligt i erindringen - træer og tage fløj jo om ørene på os på Fyn.
    Naboen har et kæmpestort fyrretræ stående i skel og jeg krydsede godt nok fingre mange gange i løbet af aftenen igår.

    SvarSlet
  6. Ja, jeg får også helt ondt i maven, når det stormer sådan som igår. Jeg tror december-stormen i '99 vil sidde i alle os som oplevede den i mange år.
    Det var ærgeligt med din lampe. Men en god måde at være glad for at det ikke ramte jeres vinduer.
    Jeg mistede tre glad i siden af driverhuset, endda i læ-siden. Så jeg tror simpelthen at huset må have givet sig så de er sprunget, Øv.
    Men jeg er glad for at hele huset ikke røg, og enddu mere glad for at intet ramte vores store sydvendte vinduer. Glasset i driverhuset kan jo nemt skiftes :-)

    SvarSlet
  7. @ Hanne; ja vi var totalt underlagt naturens kræfter i '99 - godt det ikke blev så slemt igår. Men tror også, at oplevelsen altid vil sidde i os!

    Du har ret i, at de nemt kan skiftes, men det er da irriterende. Og så igen - godt det ikke gik værre :-)

    SvarSlet
  8. Godt der ikke var større stormskader hos dig og mine medkommentatorer. Det er aldrig helt til at vide om man går fri, og vi kan vist alle huske decemberstormen i 1999.

    Fede sokker - har du en fodformet tålukning?

    Ulla

    SvarSlet
  9. @ Ulla; det er en grundlæggende tålukning; http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=77 hvor der tages lige mange masker ind i begge sider. Synes egentlig den virker ok. Jeg har ikke prøvet den fodformede. Virker den bedre? Og så er der vel forskel på højre og venstre?

    SvarSlet
  10. Ser ud til at være gode varme strømper du der har fået strikket.
    Godet der ikke er sket større skader.
    Jeg har ikke nået at gå en tur i haven. Kræmmerne har været her for at pakke de sidste ting ned, og de skulle jo have en kop kaffe. Inden jeg fik set mig om, ja så var det blevet mørk.

    SvarSlet
  11. @ Landbohaven; sønnike er ihvertfald meget glad for at have varme tæer :-)

    Ja der er ikke mange lyse timer i døgnet nu, så man skal skynde sig, hvis man skal nå i haven og med en kop hygge-kaffe, så går der hurtigt et par timer :-)

    SvarSlet
  12. Godt det ikke gik så værre med stormskaderne.

    Lækre sokker du har strikket :-) Det er ved at være mange år siden jeg har strikket strømper, skulle måske tage det op igen ;-)

    SvarSlet
  13. @ vivi; det lyder som en god idé - ihvertfald her i vintermånederne er det dejligt at have hænderne beskæftiget, nu vi ikke kan komme i haven. Og for mig er armchair gardening ikke tilstrækkeligt - jeg skal også kreere og ikke kun planlægge :-)

    SvarSlet
  14. Det var også et helt tosset vejr heroppe hos os og heldigvis havde vi ingen skader pånær en ene, som væltede i krukken (Krukken væltede ikke), men nu har enen fået en støttepind. Smarte sokker, du har strikket. Selvfølgelig blev de godkendt - de er så flotte!

    SvarSlet
  15. Jeg overvejer kraftigt at køre en tur ned i sommerhuset. Vi var nemlig ikke af sted i weekenden, så intet var tøjret fast eller flyttet i læ. Frygter lidt for det syn der møder os, men krydser fingre.

    Fine sokker :-) - er spændt på de næste farver :-)

    Ha´en god aften
    Birgitte

    SvarSlet
  16. Puha, hvor heldigt at der ikke skete større skade hos dig.
    Seje sokker i øvrigt :)

    SvarSlet
  17. @ Birgitte; heldigt, at det kun var en ene ene, som væltede - skønt hvis den kan reddes med en støttepind :-)

    Tak - de har ikke været af siden i morges, så de er vist mere end godkendt :-)

    @ Birgitte; det kan jeg godt forstå - uvidenheden vedr. tingenes tilstand i sommerhuset må næsten ikke være til at holde ud.

    Jeg tror, at de næste par bliver noget med orange og turkis. De bliver ihvertfald farverige :-)

    SvarSlet
  18. @ Lene; ja det var heldigt, for det lød godt nok slemt.

    Seje sokker, som var skønne at strikke. Fik blod på tanden mht. at strikke sokker igen, så der skal indkøbes nyt garn imorgen :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad