Gå videre til hovedindholdet

Krysantemum og sokker

Heller ikke idag nåede jeg at komme i haven for at lege med mit nye grej. Istedet havde jeg to minutter til lige at prøve at skyde på en krysantemum i stuen, inden jeg skulle ud af døren igen. Et lidt intetsigende billede, men hvis du er i tvivl, så lige en oversættelse; det er én af kronbladene.


Nu da havesæsonen er ved at være slut, så skal der ligesom noget andet i hænderne. Tidligere har jeg strikket rigtig meget dog hovedsageligt om vinteren. Men det er ikke blevet til så meget de sidste par år. En af grundene hertil er bl.a. at bloggen og surfing til alle I andres dejlige blogge, har taget meget af min tid og opmærksomhed.

Og så skete det forunderlige, at sønnike ønskede sig et par hjemmestrikkede uldstrømper - han synes vist, at mine så lækre varme ud og at et par strømper kunne varme hans efterhånden kolde fødder, når han går rundt herhjemme uden sko.


Så jeg tog fluks til Strikketøsen - iøvrigt lækker garnbutik med et stort udvalg - for at købe sokkegarn. Og så gik jeg ellers igang. Men efter et par timers strik, må jeg erkende, at jeg ikke er i fysisk strikkeform. Jeg er blevet utrolig træt i biceps og brystmusklen og må holde en pause. Men så er det jo skønt at have bloggen og at kunne skrive et lille indlæg istedet.

Kommentarer

 1. Skønt at sønnen vil have mors hjemmestrikkede sokker, men du behøver jo ikke at lave dem på en aften :o)

  SvarSlet
 2. @ Lisbeth; du siger noget - det havde jeg ikke overvejet, thi hi ;-)

  SvarSlet
 3. Yes-yes-yes.... En strikker, mere :)

  Jeg strikker også, mest om vinteren, men er blevet helt tosset med det igen efter mange års ikke-så-meget-strikken.

  Tag den med ro her i begyndelsen - du skulle jo nødigt få en skade, så du heller ikke kan nusse om blomsterne og de hyggelige juledekorationer.

  Ulla

  SvarSlet
 4. @ Ulla; yes-yes, strikke kan jeg slet ikke undvære, når jeg sidder mere foran tv'et her i vintermånederne istedet for at være i haven.

  Det med at tage den med ro er ikke helt let - er jo vant til at kunne strikke flere timer uden pause og så skal jeg jo lige se den næste stribe og den næste og ..... Men du har ret - der skal også være "fysik" til det andet hyggelige :-)

  SvarSlet
 5. Tillykke med dit nye kamera! Det bliver skønt at se, hvad du får ud af det og din nye makrolinse. Der er ikke noget som nyt legetøj :-)

  Sidste weekend blev jeg gjort opmærksom på, at hjemmestrikkede sokker er vældig hippe hos drenge/unge mænd. Gerne i skrappe farver. Så din søn er helt med på moden :-)

  Ha´en god weekend
  Birgitte

  SvarSlet
 6. @ Birgitte; tak - jeg glæder mig til lørdag/søndag, så jeg kan komme i haven og fotografere - hvis vejret da vil :-) Det har bare været så mørkt de sidste par dage, at det næsten har været umuligt at tage foto's.

  Det vil jeg fortælle ham. Men den uvidende mor har valgt garn i dæmpede farver. Måske der skal endnu et par til så - og det ville da kun være herligt :-)

  Du ønskes også en dejlig weekend :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.