Gå videre til hovedindholdet

Krysantemum og sokker

Heller ikke idag nåede jeg at komme i haven for at lege med mit nye grej. Istedet havde jeg to minutter til lige at prøve at skyde på en krysantemum i stuen, inden jeg skulle ud af døren igen. Et lidt intetsigende billede, men hvis du er i tvivl, så lige en oversættelse; det er én af kronbladene.


Nu da havesæsonen er ved at være slut, så skal der ligesom noget andet i hænderne. Tidligere har jeg strikket rigtig meget dog hovedsageligt om vinteren. Men det er ikke blevet til så meget de sidste par år. En af grundene hertil er bl.a. at bloggen og surfing til alle I andres dejlige blogge, har taget meget af min tid og opmærksomhed.

Og så skete det forunderlige, at sønnike ønskede sig et par hjemmestrikkede uldstrømper - han synes vist, at mine så lækre varme ud og at et par strømper kunne varme hans efterhånden kolde fødder, når han går rundt herhjemme uden sko.


Så jeg tog fluks til Strikketøsen - iøvrigt lækker garnbutik med et stort udvalg - for at købe sokkegarn. Og så gik jeg ellers igang. Men efter et par timers strik, må jeg erkende, at jeg ikke er i fysisk strikkeform. Jeg er blevet utrolig træt i biceps og brystmusklen og må holde en pause. Men så er det jo skønt at have bloggen og at kunne skrive et lille indlæg istedet.

Kommentarer

 1. Skønt at sønnen vil have mors hjemmestrikkede sokker, men du behøver jo ikke at lave dem på en aften :o)

  SvarSlet
 2. @ Lisbeth; du siger noget - det havde jeg ikke overvejet, thi hi ;-)

  SvarSlet
 3. Yes-yes-yes.... En strikker, mere :)

  Jeg strikker også, mest om vinteren, men er blevet helt tosset med det igen efter mange års ikke-så-meget-strikken.

  Tag den med ro her i begyndelsen - du skulle jo nødigt få en skade, så du heller ikke kan nusse om blomsterne og de hyggelige juledekorationer.

  Ulla

  SvarSlet
 4. @ Ulla; yes-yes, strikke kan jeg slet ikke undvære, når jeg sidder mere foran tv'et her i vintermånederne istedet for at være i haven.

  Det med at tage den med ro er ikke helt let - er jo vant til at kunne strikke flere timer uden pause og så skal jeg jo lige se den næste stribe og den næste og ..... Men du har ret - der skal også være "fysik" til det andet hyggelige :-)

  SvarSlet
 5. Tillykke med dit nye kamera! Det bliver skønt at se, hvad du får ud af det og din nye makrolinse. Der er ikke noget som nyt legetøj :-)

  Sidste weekend blev jeg gjort opmærksom på, at hjemmestrikkede sokker er vældig hippe hos drenge/unge mænd. Gerne i skrappe farver. Så din søn er helt med på moden :-)

  Ha´en god weekend
  Birgitte

  SvarSlet
 6. @ Birgitte; tak - jeg glæder mig til lørdag/søndag, så jeg kan komme i haven og fotografere - hvis vejret da vil :-) Det har bare været så mørkt de sidste par dage, at det næsten har været umuligt at tage foto's.

  Det vil jeg fortælle ham. Men den uvidende mor har valgt garn i dæmpede farver. Måske der skal endnu et par til så - og det ville da kun være herligt :-)

  Du ønskes også en dejlig weekend :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…