Gå videre til hovedindholdet

Stormskader og varme fødder

Jeg skal da lige love for, at der var rav og rusk derude i går aftes. Vi var derfor meget spændte på at bese matriklens herligheder, da det blev lyst. Og heldigvis er vi forskånet for skader bortset fra et par småting, som vi burde have forudset.


På væggen havde vi en en fyrfadslampe af glas hængende. Den er faldet ned og ligger nu i flere stykker. Den er fløjet rundt på terrassen sammen med birkeris og blade fra birken. Én af havestolene har også taget sig en sving om på terrassen og står nu i den modsatte ende. Men heldigvis er hverken resterne fra lampen eller stolen blæst ind mod de store ruder til stuen.

Drivhuset havde jeg mine bange anelser for, men heldigvis står den hel. Istedet er stativet af rionet til staudelathyrus væltet - jeg må have lavet en smart løsning, så det ikke vælter igen.


Mens stormen rasede så strikkede jeg videre på sokkerne til sønnike. Han har fået sig en ordenligt forkølelse og halsbetændelse, så det var tiltrængt at få lidt varme på fødderne. Sokkerne er straks taget i brug og godkendt. Skaftet er strikket lidt langt, så de kan hænge i 'ål' omkring anklen eller kan trækkes op og varme et godt stykke op af underbenet i ex. et par støvler.

Birgitte gjorde opmærksom på i en kommentar, at det er hipt for unge mænd/drenge at gå med hjemmestrikkede sokker i stærke farver. Så der er straks bestilt endnu et par hjemmestrikkede i stærke farver.

Kommentarer

 1. ærgerligt med dine lygter, men det er nok billigt sluppet ;) Fortsat god mandag.

  SvarSlet
 2. @ Havehyrde; absolut billigt sluppet. Også en fortsat god mandag til dig :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har også brugt formiddagen til at rydde op! Meget var væltet og der var blade i kælderhalsen. Jeg samlede 10 sneskovle med bladguld til stauderne.
  Flotte sokker! - Nå så det er hipt med skrappe farver nu! Jamen så kan det være jeg får en bestilling fra mit barnebarn en af dagene.

  SvarSlet
 4. Ja strikkede sokker er også populære her i huset :)

  Der slap du da nådigt med dine stormskader. Her er der vist heller ikke rigtigt sket noget af kaliber. men 3. december stormen fra år tilbage sidder stadig dybt i os, synes jeg. Det er da noget utrygt at høre det suse på den måde udenfor.

  SvarSlet
 5. @ Bente; 10 sneskovlfulde er ikke så lidt guld til staudebedene - håber så ikke, at de er kommet derfra, så du blot skal lægge dem tilbage!

  Du kan lige nå at strikke et par til barnebarnet i julegave - hvis altså du ved, at han gerne vil gå i dem.

  @ Diane; dejligt med hjemmestrikkede sokker - det er et herligt tv-strikketøj :-) Jeg går også ofte med hjemmestrikkede selv.

  Du har fuldstændig ret i, at 3. december står tydeligt i erindringen - træer og tage fløj jo om ørene på os på Fyn.
  Naboen har et kæmpestort fyrretræ stående i skel og jeg krydsede godt nok fingre mange gange i løbet af aftenen igår.

  SvarSlet
 6. Ja, jeg får også helt ondt i maven, når det stormer sådan som igår. Jeg tror december-stormen i '99 vil sidde i alle os som oplevede den i mange år.
  Det var ærgeligt med din lampe. Men en god måde at være glad for at det ikke ramte jeres vinduer.
  Jeg mistede tre glad i siden af driverhuset, endda i læ-siden. Så jeg tror simpelthen at huset må have givet sig så de er sprunget, Øv.
  Men jeg er glad for at hele huset ikke røg, og enddu mere glad for at intet ramte vores store sydvendte vinduer. Glasset i driverhuset kan jo nemt skiftes :-)

  SvarSlet
 7. @ Hanne; ja vi var totalt underlagt naturens kræfter i '99 - godt det ikke blev så slemt igår. Men tror også, at oplevelsen altid vil sidde i os!

  Du har ret i, at de nemt kan skiftes, men det er da irriterende. Og så igen - godt det ikke gik værre :-)

  SvarSlet
 8. Godt der ikke var større stormskader hos dig og mine medkommentatorer. Det er aldrig helt til at vide om man går fri, og vi kan vist alle huske decemberstormen i 1999.

  Fede sokker - har du en fodformet tålukning?

  Ulla

  SvarSlet
 9. @ Ulla; det er en grundlæggende tålukning; http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=77 hvor der tages lige mange masker ind i begge sider. Synes egentlig den virker ok. Jeg har ikke prøvet den fodformede. Virker den bedre? Og så er der vel forskel på højre og venstre?

  SvarSlet
 10. Ser ud til at være gode varme strømper du der har fået strikket.
  Godet der ikke er sket større skader.
  Jeg har ikke nået at gå en tur i haven. Kræmmerne har været her for at pakke de sidste ting ned, og de skulle jo have en kop kaffe. Inden jeg fik set mig om, ja så var det blevet mørk.

  SvarSlet
 11. @ Landbohaven; sønnike er ihvertfald meget glad for at have varme tæer :-)

  Ja der er ikke mange lyse timer i døgnet nu, så man skal skynde sig, hvis man skal nå i haven og med en kop hygge-kaffe, så går der hurtigt et par timer :-)

  SvarSlet
 12. Godt det ikke gik så værre med stormskaderne.

  Lækre sokker du har strikket :-) Det er ved at være mange år siden jeg har strikket strømper, skulle måske tage det op igen ;-)

  SvarSlet
 13. @ vivi; det lyder som en god idé - ihvertfald her i vintermånederne er det dejligt at have hænderne beskæftiget, nu vi ikke kan komme i haven. Og for mig er armchair gardening ikke tilstrækkeligt - jeg skal også kreere og ikke kun planlægge :-)

  SvarSlet
 14. Det var også et helt tosset vejr heroppe hos os og heldigvis havde vi ingen skader pånær en ene, som væltede i krukken (Krukken væltede ikke), men nu har enen fået en støttepind. Smarte sokker, du har strikket. Selvfølgelig blev de godkendt - de er så flotte!

  SvarSlet
 15. Jeg overvejer kraftigt at køre en tur ned i sommerhuset. Vi var nemlig ikke af sted i weekenden, så intet var tøjret fast eller flyttet i læ. Frygter lidt for det syn der møder os, men krydser fingre.

  Fine sokker :-) - er spændt på de næste farver :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 16. Puha, hvor heldigt at der ikke skete større skade hos dig.
  Seje sokker i øvrigt :)

  SvarSlet
 17. @ Birgitte; heldigt, at det kun var en ene ene, som væltede - skønt hvis den kan reddes med en støttepind :-)

  Tak - de har ikke været af siden i morges, så de er vist mere end godkendt :-)

  @ Birgitte; det kan jeg godt forstå - uvidenheden vedr. tingenes tilstand i sommerhuset må næsten ikke være til at holde ud.

  Jeg tror, at de næste par bliver noget med orange og turkis. De bliver ihvertfald farverige :-)

  SvarSlet
 18. @ Lene; ja det var heldigt, for det lød godt nok slemt.

  Seje sokker, som var skønne at strikke. Fik blod på tanden mht. at strikke sokker igen, så der skal indkøbes nyt garn imorgen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…