Gå videre til hovedindholdet

Præsidenten flytter

Én time tidligere fri gør underværker for haven - så var det muligt, at komme derud inden det blev mørkt. Og derfor blev det blå bed plantet færdigt - nu kan jeg næsten ikke vente med at se resultat! De sidste planter blev plantet ud og ca. 160 løg af perlehyacint, tulipaner, klokkeskilla, snepryd og krokus er plantet deri.

Endnu ser bedet lidt bart ud og jeg syntes ikke, at det var helt let at forudse, hvor store de enkelte buske og stauder bliver. Jeg håber derfor, at planterne i det mindste ikke er plantet for tæt. Og ellers må jeg jo ud med spaden for at flytte planter til næste efterår.


Den blå bjerknopurt står stadig med både knopper og smukke, lette blå blomster. Utroligt at den fortsat kan blomstre. Bjergkopurten har haft en meget lang blomstringssæson, hvilket selvfølgelig også er fremskyndet af, at den har været klippet ned efter første blomstring.  


For et par dage siden opdagede jeg, at clematisen The President endelig havde vist to blomster. Jeg troede ikke, at det kunne lade sig gøre, at flytte den - den stod et forkert og trangt sted. Men efter flere søde opfordringer i kommentarerne på indlægget besluttede jeg, at den skulle have et forsøg på at få lov at finde et andet sted at bo.


Og sørme så - den groede heldigvis ikke så tæt på stubben andet end at den kunne graves op uden at skade rødderne. Så nu har presidenten holdt flyttedag og er flyttet sammen med de andre blå venner. Clematisen skal nu gro op af et rionet, som skal sættes op på det nye stakit.

Samtidig flyttede jeg en clematis hen ved siden af. En clematis som jeg har fundet under oprydning i en masse andre planter og som har stået i en krukke sommeren over. Clematisens blomster har jeg ikke set blomster på, så jeg er noget spændt på, hvilken farve den har - det vil kun tiden vise.

Kommentarer

  1. Dejligt at se og høre at Presidenten kunne flyttes, når nu "han" har udvist så stor levedygtighed - den bliver flot på rio-net.
    Det bliver spændende at se det blå bed i fuldt flor i 2012 - glæder mig :o)
    Kh Helle

    SvarSlet
  2. .....en time i haven på denne årstid er som balsam for sjælen :0)

    Det er altid svært helt at forestille sig udfaldet af et nyt bed......det er det der gør havelivet så utroligt spændende.

    Jeg tror på at flytningen nok skal vise sig at være en rigtig god beslutning for den flotte Mr. President

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  3. @ Helle; ja jeg håber, at den får fat og vil komme til at fylde godt på nettet, som forhåbenligt kommer op til foråret

    @ Dorthe; du har ret i, at det er dejligt - så vi skal skynde os at få den tid vi kan derude inden det er for sent .-)

    Jeg kan allerde se ham i fuldt firspring op af stakittet ;-)

    SvarSlet
  4. Det er jo blåt allerede ;-) Jeg har også lidt tidligere fri i morgen. det ser jeg meget frem, for det er godt nok blevet mørkt

    SvarSlet
  5. Tillyke med færdiggørelsen af bedet... Det bliver da superskønt og dejlige løg, du også har puttet i jorden.

    Mr. President vil sikkert fryde sig og kvittere med frodig vækst og blomster næste år.

    Ulla

    SvarSlet
  6. Skønt, du nåede at få det færdigt - nu er det bare med at ruste sig med tålmodighed (hvilket i øvrigt ikke er min største dyd). Hvor bliver det spændende at se det til næste år :-)
    Og tillykke med den vellykkede præsident-flytning!
    Knus Signe

    SvarSlet
  7. Dejlig du nåede at blive færdig.
    Det skal nok blive rigtig flot til foråret.

    SvarSlet
  8. @ Ina; ja vintertiden har gjort det af med den lille tid, der var når vi kom hjem fra arbejde. Nu er det jo mørkt når vi når matriklen!

    @ Ulla; krokus er de første der kommer i februar/marts og der er jo heldigvis ikke så længe til. Det bliver dejligt, at se det pible frem :-)
    Jeg håber, at han kan lide, at få lidt mere luft :-)

    @ Signe; tålmodighed er heller ikke nemt for mig i haven - det skal helst ses før det er færdigt ;-) Jeg glæder mig allerede :-)

    @ Landbohaven; det er rigtig herligt, at jeg nåede at blive færdig - ingen løg, som ligger og går til i poserne og giver dårlig samvittighed, skønt :-)

    SvarSlet
  9. Jeg husker tydeligt, hvor træls det er at komme hjem, når det næsten er mørkt. Jeg føler med jer og tillader mig at glæde mig over, at jeg heldigvis ikke har det problem mere. Men jeg har godt af at blive minde om det, når jeg læser om det hos jer.
    Dit bed ser ud ligesom mit nyplantede bed, vi regner med det hele kommer til at gro sammen til næste år.

    SvarSlet
  10. @ Lisbeth; du har taget din tørn, så kan godt forstå, at du glæder dig over, at du har nogle gode lyse timer.

    Jeg håber også, at det kommer til at gro sammen, for det ser noget bart ud nu :-)

    SvarSlet
  11. Hvor er det godt at høre, at det lykkedes at flytte præsidenten :-) Min står også helt forkert, så måske skulle jeg prøve til næste år. Jeg har taget stiklinger af min i år, og håber at ihvertfald et par stykker klarer den. For det er bare den dejligste clematis.
    Jeg tror dit bed bliver rigtigt flot. Og du kunne jo så lidt sommerblomster, som passer i bedet, så du har lidt at fylde ud med, hvis det ikke lukker helt sammen første sommer.
    Jeg glæder mig ihvertfald til at se det allerede fra Krokusene springer ud :-)

    SvarSlet
  12. @ Hanne; det bliver spændende at se, om præsidentens får arvfølgere. Jeg flyttede også et par stykker i foråret og de ser ud til at have det fint omend de ikke har blomstret i år.

    Jeg har allerde købt sommerblomster til bedet bl.a. blå hør for der skal ikke være bare pletter i det nye bed :) Jeg glæder mig sørme også :-)

    SvarSlet
  13. Det bliver sspændende at se dit blå bed næste år. Ja, det er ikke meget tid at være i haven i. Det bliver kun til weekenden for mig.

    SvarSlet
  14. Det er som om vi arbejde lidt mod tiden i øjeblikket. Det handler sandelig om at slå til mens vi kan! Dejligt at du nåede at lave det blå bed færdigt og nu kan du glæde dig til at se resultater om nogle måneder.

    SvarSlet
  15. Tak for din hilsen på min blog... :)
    Jeg er helt vild med The President... jeg har den også selv, sammen med en del andre clematis. Og de er ret sejlivede... jeg har prøvet på at ta livet af mine som står op ad et espalier. Der sku plantes kaprifolie i stedet for, fordi nogle af clematiserne led af visnesyge hvert år... og det er ikke et kønt syn. Det lykkedes ikke at ta livet af dem, og nu vokser de i skøn forening med kaprifolierne... og det er jeg bare rigtig glad for... for hvor er det en dejlig plante... :)

    SvarSlet
  16. Hej Susanne. Det er bare så godt, at du nåede at blive færdig. Jeg synes, det er spændende, at du har valgt den blå farve. Jeg glæder mig rigtig meget til at se det til foråret. Alle de løg du har plantet, tror jeg, bliver en rigtig flot kombination til alt det blå!

    SvarSlet
  17. Jeg kan ikke få lov at kommentere på dit sidste nye indlæg, så nu gør jeg det her i stedet.
    Jeg har flotte kogler i koreagranerne, men de smuldrer væk, når man vil plukke dem, så det er også til fuglene. Vi har nemlig ingen egern.
    Det er træls med snerlerne, den er godt nok nået højt op.

    SvarSlet
  18. Kan ligesom Lisbeth ikke kommentere på dit nye indlæg, derfor gør jeg det her.
    Susanne jeg tror det er en nobilisgran du har. Den ser ret blå ud med kraftige nåle, den ser ikke grøn og stikkende ud som en rødgran. Kogler ser også ud til at strække sig mod himlen på dit træ, det gør de ikke på en rødgran, der hænger de ned.

    SvarSlet
  19. Det bliver så spændende at se hvordan det blå bed bliver til næste sæson - jeg er selv blevet så glad for de blå og blålilla blomster. Hos mig passer de så godt ind i flere farvekombinationer.
    Hvis du skal have blå sommerblomster, så kunne det f.eks være Blåhoved, som kan såes direkte på friland - det er jo lettere end alt det forspiring.

    SvarSlet
  20. @ Gitte; ja, vi må 'nøjes' med weekenderne nu -så får vi ikke vores daglige vitaminindsprøjtning her i vintersæsonen, øv!

    @ Fru Friis; du har fuldstændig ret - hvert et minut må udnyttes, hvis det skal lykkes os at få lidt tid i haven

    @ Møllebakkehaven; det lyder godt, at præsidenten er sejlivet - så vil jeg glæde mig til at se den på rionettet til næste år :-)

    @ Birgitte; jeg er også selv meget spændt på, hvordan de blå spiller med hinanden :-) Og det bliver skønt, at de første krokus kommer allerede i februar/marts.

    @ Lisbeth; uover at være madpakker, så er det jo også naturens egen pynt. Vi kan heldigvis se dem fra huset, så vi nyder dem der dagligt :-)
    Ja det er utroligt, så højt snerlerne kan nå op i løbet af én sommer!

    @ Vivi; du har fuldstændig ret i, at det er en nobilis. Jeg fik mig lige for-ivret da jeg skrev, så tak for din kommentar - jeg ændrede straks navnet i indlægget :-)

    @ Berit; dejligt at høre, at du både har blå og blålilla sammen - det er netop den kombination jeg kan være i tvivl om. Blåhoved er et rigtigt godt bud. Og jeg vil helt sikkert også gå efter de sommerblomster, som kan såes direkte i bedet :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad