Gå videre til hovedindholdet

Overraskende blomster

En enkelt time nåede det at blive til i haven i denne weekend, hvor jeg har haft andet arbejde at tage vare på. Og i den ene time nåede jeg at komme en tur rundt i haven, hvor jeg fandt følgende i blomst.


Clematisen The President er endelig kommet med to blomster. Desværre er det ikke de to planter, som jeg fandt i foråret og satte ved det nye rionet, men istedet en clematis som jeg fandt, da jeg skar en kristtorn ned på terrassen. Og det er desværre idet der til næste år skal fyldes søsten i det hul, hvor clematisen gror.


Desuden fandt jeg en lille blå viol, som er begyndt at blomstre ud - den er helt forkert på årstiden! Beklager billedkvaliteten, men jeg syns, at I skulle se den :-)

Og sidst så er en hvid georgine, som har overlevet i bedet fra sidste sæson, sikkert fordi den har stået tilpas beskyttet i bedet op af huset. Jeg har gået og kigget længselsfuld efter den, for jeg har tænkt, at når den har ligget i jorden, så måtte den have et forspring. Men først nu er den begyndt at åbne den første blomst.


Jeg nåede også at plante de sidste planter i det blå bed, så nu mangler jeg kun at sætte løg. Om jeg når hestemøg i denne sæson, er jeg ikke sikker på!

Desværre var det for mørkt til at tage billeder, da jeg var færdig, så det må vente. Og gad vide hvor lang tid det må vente, for med den nye vintertid, så er det tidligt mørkt. Og det vil desværre være mørkt, når jeg kommer hjem fra arbejde. Så derfor må havearbejdet må i de næste måneder planlægges til weekender!

Kommentarer

 1. Hvor er den hvide Georgine sød.
  Kan Presidenten dog ikke reddes over i det blå bed eller anden steds på det lange nye hegn?
  Ja, det bliver tidligt mørkt fra i dag af ;o)

  SvarSlet
 2. "Presidenten" prøver vist at charmere sig til en flytning så han kan blive hos dig?

  Sjovt med de clematis, som er så helt utroligt sent ude med deres blomstring. Mærkelig sommer :)

  SvarSlet
 3. Hvor er det skønt, når man overraskes af sentblomstrende stauder.

  Violer blomstrer ret ofte om efteråret - mine blomstrer også nu - også alle de, jeg købte i England i foråret og skrev om på min blog (Staudefeen).

  Imponerende med din dahlia, der har overvintret :-)

  SvarSlet
 4. @ Helle; jo det kunne godt være, at jeg skulle give den en chance og forsøge at grave den op ved roden af den nedsavede stub! Den går jo til alligevel, så hvis den ikke klarer det, så....

  @ Ulla; du har ret - den må have en chance :-) Ja, utroligt, at de først blomstrer nu. Dem jeg flyttede i foråret er slet ikke kommet i blomst!

  @ Marlene; jeg har aldrig tidligere lagt mærke til, at violer blomstrer om efteråret. Dejligt at lære nyt, så tak for oplysningen :-)

  SvarSlet
 5. .....ja naturen er forunderlig. Ville da forsøge mig med en lille forflytning med den der klematis - så skal den nok glæde sig igen.....og den er jo perfekt i det blå bed ;0)

  Så netop også i dag en viol ved bålpladsen......dog var den ikke helt sprunget ud - men det blå kunne anes :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. The President er jo bare så flott at du må gi ham en ny sjanse, hvem vet, det vil heller gå godt?
  Ha en fin uke :)

  SvarSlet
 7. Jeg synes også at du skal forsøge at flytte presidenten, når han vil gå til alligevel. Det skal da belønnes når man kæmper sig til at blomstre så sent på sæsonnen :-)
  Mine violer blomstrer også lidt nu. Det er bare så hyggeligt. Så glæder jeg mig endnu mere til at haven bliver fuld af dem til forået :-)
  Den er sød din lille sene Dahlia :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er dine blomster smukke. Især den hvide Georgine. Jeg havde også en hvid der var på vej, men den måtte bukke under da frosten kom.

  SvarSlet
 9. Jeg syntes også du skulle prøve at flytte The president, man kan da ikke få for mange clematis:o)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 10. @ Dorthe; jeg må hellere prøve at redde ham og du har ret i, at han vil passe perfekt i det blå bed :-)
  Jeg synes nu fortsat, at det er utroligt, at violerne blomstrer nu!

  @ Mia; ja han er flot - han får en chance :-)

  @ Hanne; ok, jeg prøver at flytte ham :-) Det bliver dejligt til foråret - jeg holder meget af, at stikke næsen ned i violerne :-)

  @ Landbohaven; tror også, at min georgine har fået en snert frost - nok derfor, at den blomstrer 'skævt'.

  @ Annette; man kan aldrig få for mange clematis og jeg har jo et langt stakit og et blåt bed, så .... :-)

  SvarSlet
 11. Hej Susanne..
  Hvor utroligt at du endnu har blomster i haven..Tror næsten alt mit er bukket under ..
  Og sikke en dejlig tur til Fuglebjerggård med familie og børn..Ærgerligt at man bor helt oppe i Nordjylland :)
  Fortsat god dag..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 12. @ Karina; ja blev også selv forbavset :-)
  Der er langt fra Nordjylland til Fuglebjerggaard, men så har I jo heldigvis andre attraktioner ex. Haven i Hune - der er langt for os :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.