Gå videre til hovedindholdet

Stakittet er bygget færdigt

Igår var en dejlig dag, for ikke nok med, at jeg var til åben blogger-have, så vidste jeg samtidig, at der hjemme i haven gik en håndværker, som var igang med at færdiggøre stakittet. Det var rigtig dejligt, at få det færdigt, så jeg kan komme videre med projektet.


Jorden omkring stakittet skal jævnes og der skal sandsynligvis hentes lidt jord til at dække huller og ujævnheder. Det er vigtigt for os, at jorden slutter helt tæt omkring stakittet, for at dæmpe trafikstøjen fra den trafikerede vej gennem landsbyen. Vi tør godt lægge jorden helt op af det nederste brædt, da vi har været forudseenden og fået sat et plastikbrædt op som det nederste.

Foreløbig har vi besluttet os for, at stakittet skal have farveløs træbeskyttelse. Men med dette vejr så skal vi da vist være ualmindelig heldige, hvis træet bliver tørt nok til at få træbeskyttelse. Det er noget skidt, for jeg ville jo så gerne videre med at få sat rionet op rundt omkring på stakittet til forskellige planter!


I dette område har jeg planer om at etablere et blåt bed. Jeg har allerede en del planter i min egen lille planteskole i de blå farver, en blå rose er bestilt og lidt forårsløg har jeg såmænd også. Men jeg er endnu lidt usikker på, hvordan det skal placeres. Måske skal der gå en grusbelagt sti gennem bedet og bag om drivhuset og høstanemonerne til højre i billedet.

Jeg arbejder videre i den kreative proces vedr. bedets placering og udformning.

Kommentarer

 1. Det var da skønt at få det færdigt - glæder mig til at se, hvad det ender med i de nye bede :-)

  SvarSlet
 2. Tillykke med stakittet :) Dejligt med al den plads til nye planter der både kan klatre og gro forneden.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Smart med et plastikbræt nederst, så I kan få jorden godt op og lukke for trafikstøj.
  De lover rimeligt vejr i weekenden, så måske kan de nås, det håber vi.
  Et blåt bed, ja det er ikke ofte vi hører om det.

  SvarSlet
 4. Hvor er jeres nye stakit bare flot. Jeg kan godt forstå at du var så utålmodig for at komme hjem og se det :-)
  Det er virkelig smart med plastik-brættet nederst. Det skal jeg helt klart huske, for min nabos grund er lavere end vores.
  Jeg kender godt det med at være utålmodig efter at få rionet op. Måske kan du bruge min løsning.
  Jeg hænger nettet på to eller flere kroge alt efter hvor stort det er. Så kan jeg nemlig løfte det hele forsigtigt ned og lægge på jorden, når hegnet skal males. Hvis du hænger krogene yderst i nettet, kan man vride krogene i modsat retning, så nettet nærmest låses fast. Gav det mening?

  SvarSlet
 5. Uh det er jo blevet flot Susanne.......der er ikke noget som utålmodige haveejere der allerede er et skridt videre i at skabe det næste nye smukke bed......vi er altid i gang med planlægning og fremtidsdrømme SKØNT. Jeg glæder mig til at følge udviklingen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Hej Susanne.
  Det bliver rigtig godt med det stakit og vejrudsigten ser faktisk ret lovende ud fra weekenden af :-)
  Tak for sidst, det var smadder hyggeligt.
  Nyd din dag.
  Kh Lone

  SvarSlet
 7. Så stiligt det blir, blå bedd låter underbart. Och så smart med plasten, du har tänkt på allt :)

  SvarSlet
 8. Var du mon ude med pandelampen, da du kom hjem :-)
  Håber det snart bliver vejr til at male, så du kan komme i gang med det sjove. Det er da næsten ikke til at holde at skulle vente.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 9. @ Signe; er også selv spændt på, hvordan de nye bede og planter op af stakittet bliver.

  @ Ulla; tak - det bliver godt at få taget hul på beplantningen :-)

  @ Lisbeth; ja vi håber, at det tager en del af støjen. Er spændt på, hvor synligt plastikbræddet bliver når vi er færdig med planering af jord og hvad der ellers skal være ved foden af stakittet.

  nej, jeg er også spændt på, om det bliver helt blåt eller om der ikke sniger sig et par lilla ind imellem!

  @ Hanne; tak for tippet - det var helt forståeligt. Din teknik vil jeg helt sikkert prøve, så jeg kan komme igang. Bruger du rustfrie kroge?

  @ Dorthe; du har ret - vi er i en evig planlægningsfase. Og det er da fantastisk skønt at kunne visualisere, hvordan det engang vil komme til at se ud :-)

  @ Lone; selv tak og herligt, at du havde lyst og overskud til at tage den lange tur. Det var hyggeligt at møde dig :-)

  @ Mia; ja, jeg håber, at et blåt bed bliver godt op af stakittet

  @ Birgitte; det var heldigvis lyst endnu, da jeg kom hjem. Men pandelampen er også rigtig god til læsning af havelitteratur i sengen, når der ikke må være for meget lys i rummet ;-)

  Kan ikke helt finde ud af, om stakittet skal have en farve - så er endnu ikke kommet igang :-/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.