Gå videre til hovedindholdet

Stakittet er bygget færdigt

Igår var en dejlig dag, for ikke nok med, at jeg var til åben blogger-have, så vidste jeg samtidig, at der hjemme i haven gik en håndværker, som var igang med at færdiggøre stakittet. Det var rigtig dejligt, at få det færdigt, så jeg kan komme videre med projektet.


Jorden omkring stakittet skal jævnes og der skal sandsynligvis hentes lidt jord til at dække huller og ujævnheder. Det er vigtigt for os, at jorden slutter helt tæt omkring stakittet, for at dæmpe trafikstøjen fra den trafikerede vej gennem landsbyen. Vi tør godt lægge jorden helt op af det nederste brædt, da vi har været forudseenden og fået sat et plastikbrædt op som det nederste.

Foreløbig har vi besluttet os for, at stakittet skal have farveløs træbeskyttelse. Men med dette vejr så skal vi da vist være ualmindelig heldige, hvis træet bliver tørt nok til at få træbeskyttelse. Det er noget skidt, for jeg ville jo så gerne videre med at få sat rionet op rundt omkring på stakittet til forskellige planter!


I dette område har jeg planer om at etablere et blåt bed. Jeg har allerede en del planter i min egen lille planteskole i de blå farver, en blå rose er bestilt og lidt forårsløg har jeg såmænd også. Men jeg er endnu lidt usikker på, hvordan det skal placeres. Måske skal der gå en grusbelagt sti gennem bedet og bag om drivhuset og høstanemonerne til højre i billedet.

Jeg arbejder videre i den kreative proces vedr. bedets placering og udformning.

Kommentarer

 1. Det var da skønt at få det færdigt - glæder mig til at se, hvad det ender med i de nye bede :-)

  SvarSlet
 2. Tillykke med stakittet :) Dejligt med al den plads til nye planter der både kan klatre og gro forneden.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Smart med et plastikbræt nederst, så I kan få jorden godt op og lukke for trafikstøj.
  De lover rimeligt vejr i weekenden, så måske kan de nås, det håber vi.
  Et blåt bed, ja det er ikke ofte vi hører om det.

  SvarSlet
 4. Hvor er jeres nye stakit bare flot. Jeg kan godt forstå at du var så utålmodig for at komme hjem og se det :-)
  Det er virkelig smart med plastik-brættet nederst. Det skal jeg helt klart huske, for min nabos grund er lavere end vores.
  Jeg kender godt det med at være utålmodig efter at få rionet op. Måske kan du bruge min løsning.
  Jeg hænger nettet på to eller flere kroge alt efter hvor stort det er. Så kan jeg nemlig løfte det hele forsigtigt ned og lægge på jorden, når hegnet skal males. Hvis du hænger krogene yderst i nettet, kan man vride krogene i modsat retning, så nettet nærmest låses fast. Gav det mening?

  SvarSlet
 5. Uh det er jo blevet flot Susanne.......der er ikke noget som utålmodige haveejere der allerede er et skridt videre i at skabe det næste nye smukke bed......vi er altid i gang med planlægning og fremtidsdrømme SKØNT. Jeg glæder mig til at følge udviklingen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Hej Susanne.
  Det bliver rigtig godt med det stakit og vejrudsigten ser faktisk ret lovende ud fra weekenden af :-)
  Tak for sidst, det var smadder hyggeligt.
  Nyd din dag.
  Kh Lone

  SvarSlet
 7. Så stiligt det blir, blå bedd låter underbart. Och så smart med plasten, du har tänkt på allt :)

  SvarSlet
 8. Var du mon ude med pandelampen, da du kom hjem :-)
  Håber det snart bliver vejr til at male, så du kan komme i gang med det sjove. Det er da næsten ikke til at holde at skulle vente.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 9. @ Signe; er også selv spændt på, hvordan de nye bede og planter op af stakittet bliver.

  @ Ulla; tak - det bliver godt at få taget hul på beplantningen :-)

  @ Lisbeth; ja vi håber, at det tager en del af støjen. Er spændt på, hvor synligt plastikbræddet bliver når vi er færdig med planering af jord og hvad der ellers skal være ved foden af stakittet.

  nej, jeg er også spændt på, om det bliver helt blåt eller om der ikke sniger sig et par lilla ind imellem!

  @ Hanne; tak for tippet - det var helt forståeligt. Din teknik vil jeg helt sikkert prøve, så jeg kan komme igang. Bruger du rustfrie kroge?

  @ Dorthe; du har ret - vi er i en evig planlægningsfase. Og det er da fantastisk skønt at kunne visualisere, hvordan det engang vil komme til at se ud :-)

  @ Lone; selv tak og herligt, at du havde lyst og overskud til at tage den lange tur. Det var hyggeligt at møde dig :-)

  @ Mia; ja, jeg håber, at et blåt bed bliver godt op af stakittet

  @ Birgitte; det var heldigvis lyst endnu, da jeg kom hjem. Men pandelampen er også rigtig god til læsning af havelitteratur i sengen, når der ikke må være for meget lys i rummet ;-)

  Kan ikke helt finde ud af, om stakittet skal have en farve - så er endnu ikke kommet igang :-/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.