Gå videre til hovedindholdet

Våd og skøn langfredagsfødselsdag

Det har godt nok være en våd langfredag. Regnen startede her omkring kl. 10.30 og så har det regnet uafbrudt lige siden. Hen på eftermiddagen måtte jeg dog en tur ud i haven - jeg trængte ligefrem til at "smage lidt på atmosfæren" derude.

Kameraet havde jeg selvfølgelig med. Men jeg måtte trække ind efter et lille stykke tid for kameraet blev vådt og jeg turde ikke have det derude længere. Lidt billeder blev det dog til at regnvåde påskeliljer, som blev mit ynglingsmotiv i dag. Det er de skønne Ice Follies, som er sprunget ud.
Men på trods af en mørk og våd regnvejrsdag, så har jeg haft en dejlig dag med masser af hygge, dejlig mad og skønne fødselsdagsgaver. Fra morgenstunde fik jeg en del fødseldsdagsønsker opfyldt; espalierede frugttræer, penge til "haverelaterede ting", bogen "Hemmelige haver", løbeur og en fjernbetjent udløser til DLSR-kameraet.


Hen på eftermiddagen gik sønnike og ven (begge 11 år) i gang med at bage en fødselsdagslagkage a la Masterchef til mig. De fulgte en opskrift på lagkagebunde, men fyld af flødeskum, hakkede hasselnødder og smeltet chokolade havde de selv fundet på. Med ganske få velmenende råd, så klarede de hele processen selv. Og lagkagen smagte rigtig dejlig. Og med tanke på, at de to venner gerne ville glæde mig med at kreere, ja så smagte den endnu bedre :-)

Kommentarer

 1. Tillykke med fødselsdagen idag :-) Jeg er sikker på at der er så mange andre som har fødselsdag, så det kan umuligt være din skyld at det har regnet sådan ;-)
  Det lyder som om du har fået de skønneste gaver en havenisse kan ønske sig, og kagen ser godt nok lækker ud. Hvor var det sødt af drengene :-)
  Jeg er også altid bange for at få kameraet vådt. Mon man kan få sådan en lille paraply til det, for man ser jo billeder taget i regnvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også trøstet mig med, at der er mange andre som også har fødselsdag idag ;-)
   Man kan ihvertfald få etuier til dykning, men det er vist "overkill". Jeg tænkte bagefter, at jeg bare kunne have taget en frysepose rundt om selv kamerahuset, som må være det vigtigste at beskytte. Men en paraply er en god idé - hvor vil naboerne grine når de ser en havenisse tage billeder under en lille paraply i regnvejr :-)

   Slet
  2. Ja, så får de da dagens grin :-D Men jeg tror nu at mine naboer tror jeg er vanvittig allerede, for jeg har jo mange billeder fra forhaven om foråret, og hækken er jo ikke sprunget ud, så de har set hvordan jeg kravler rundt. De kommenterer det nu ikke :-D

   Slet
  3. Det end hold naboer, som kan se lige ind i haven, sidder tit på terrassen, men heller ingen kommentarer derfra, selvom jeg går ude i alt slags vejr MED kamera. Men de tænker nok sit og mon ikke det er noget med; "hver sine fornøjelser" :-)

   Slet
 2. Tillykke med fødselsdagen :-)
  Hvor var det sødt af drengene at bage fødselsdagskage til dig, kan godt forstå den smagte dejlig :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Med de kærlige og kreative tanker, så kunne lagkagen ikke andet end smage godt :)

   Slet
 3. Det lyder som en perfekt fødselsdag - altså lige minus regnen. Stort og hjerteligt tillykke!

  Stort fødselsdagskram
  Birgitte

  P.S. Flotte narcisser ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Du har ret - det har været en perfekt dag, som jeg vil huske i lang tid :-)

   Slet
 4. Tillykke søde Susanne - og vejret må bestemt være andres ansvar :-)
  Sikke nogle seje drenge, der kaster sig ud i at kreere en lagkage til dig. Respekt!! :-)
  Fødselsdagsknus
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) De er begge to rigtig glade for god mad og for at lave mad, så de hyggede sig rigtig meget med at "udtænke" og bage kagen. Det er superflot gået af dem :-)

   Slet
 5. Tillykke med fødselsdagen, det lyder som om, det har været en god dag med sådan et par drenge til at lave lagkage. Den lyder lækker og det gør gaverne også.
  Smuk påskelilje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Du har ret - det var en lækker dag

   Slet
 6. Tillykke med din føs'da :o)
  Skønne billeder du har taget af de våde narcisser... sådan har det jo desværre været idag...
  Det er da et par herlige knægte der sådan lige laver en føs'daskage... respekt til dem ;o)

  Ha en go påske...

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Ja dagen var våd, men heldigvis kun udenfor - så hovedet har det helt fint idag ;-)

   Slet
 7. Tillykke med fødselsdagen.
  Skønne regnvåde billeder af de smukke narcisser.
  Håber du har en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - jeg havde også en dejlig aften :-)

   Slet
 8. Tillykke med fødselsdagen og en søn der er så sød, at han og kammeraten laver lagkage til moren!
  Det er da en glæde, at han vil det. Fine regnvåde narcisser...

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Det glædede mig langt ned i maven, at de havde lyst til det <3

   Slet
 9. Hej. Tillykke med fødselsdagen og hvor ser den lagkage god ud! Det var godt gået af de to drenge! Det var nogle dejlige gaver du fik. Billederne er gode af narcisserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Det er rigtig skønne gaver til en havenisse :-)

   Slet
 10. Tillykke med fødselsdagen, på trods af regnen lyder det til at du havde en herlig dag. Dejlige gaver og lækker lagkage, din søn er bare sej at han sådan kan gå i køkkenet med en kammerat og trylle lækkerier frem. Sidst på eftermiddagen kom solen altså frem her hos mig, vil jeg bare lige nævne...

  Fødselsdagsknus fra mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Og hvor er jeg glad for at høre, at der trods alt var sol i landet ;-)
   De er to madører og eksperimenterer gerne i køkkenet. De er begge meget inspireret af de australske udsendelser "Masterchef" og kan se, at det bare er at kaste sig ud i det - herligt :-)

   Slet
 11. Tillykke med fødselsdagen i går Susanne. Jeg er sikker på, at det ikke var dig, der var ansvarlig for vejret :-) Dejlige gaver du har fået.
  Du har opdraget din søn godt. Min søn er også meget glad for mad, men han er ikke til at lokke i køkkenet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Tak for vejr-trøst - jeg er også sikker på, at der er mange andre der er ansvarlige ;-)
   Ja, han er heldigvis meget nysgerrig hvad angår mad. Det eneste han ikke kan lide er tomater, men alt andet glider lystigt ned. Vi prøver at lave alsidig mad og at han har én ugentlig maddag, hvor han stort set får lov at bestemme menuen. Han elsker når far og han går i køkkenet sammen for at kreere, diskutere og smage <3
   Mon din søn kunne blive nysgerrig, hvis han selv fik lov at bestemme menuen? Vi har også et par børnekogebøger, som har givet sønnike inspiration til lettere retter - måske også en idé?

   Slet
 12. Ser ut som en riktig toppenfödelsedagstårta:)

  Hoppas att du får en finfin avslutning på påskhelgen,
  Rebecca

  ps. skoj att du vill vara med och tävla hos mig:)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)