Gå videre til hovedindholdet

Slut på det gule bed - troede jeg!

Tak for alle jeres søde tilkendegivelser vedr. vores indbrud. Forskrækkelsen er ved at lægge sig, men tankerne kredser stadig omkring det, at fremmede har overskredet vore privat sfære og tilranet sig vores private egendele. Sønnike er desværre også blevet forskrækket og tør nu ikke være selv hjemme - det er næsten det værste, at børn bliver så påvirket af fremmedes indtrængen.

Vi er igang med en proces om at få det fordøjet men samtidig er der også mange tanker og snakke omkring, hvordan vi kan sikre vores hjem yderligere.  Allerede idag sker der ting og sager bl.a. er der kommet skudrigler med stor hængelås på lågen i det nye stakit.

Men nu til noget helt andet. Man bliver vist aldrig færdigt med et bed, så mit tidligere indlæg med titlen "Slut på det solskinsgule bed", var vist lidt overmodig udmelding. Jeg må ihvertfald sande, at jeg allerede idag, har 'pillet' lidt mere ved bedet.


Forleden dag faldt jeg over gule krokus-løg i Netto - det tilbud kunne jeg ikke stå for, idet jeg i længere  tid har kredset om forskellige internetsider med krokus-løg. Og indkøb i Netto er da meget hurtigere, nemmere og billigere end at bestille på nettet.





I sommerferien aftalte jeg med Nina, at jeg skulle have en gemserod. Den blev bragt hertil af svigerforældrene i går aftes. Det er små planter, men jeg er nu helt sikker på, at de nok skal komme sig og blive til flotte gule forårsblomster.

Så imorges da gæster og familie sov, var jeg i haven for at plante gemseroden og sætte 45 gule krokusløg i beddet. Men, men, men....

Ghislaine Feuerwerk. Billedet er lånt fra Rosenposten
.... ikke nok med det. Forleden dag 'måtte' jeg trykke bestil på knappen - jeg havde lagt tre roser i den virtuelle indløbskurv hos Rosenposten. De to af roserne er Ghislaine Feuerwerk og de skal stå op af det sorte stakit i det solskinsgule bed. Det bliver spændende, at få dem hjem og få dem sat i jorden. 

Kommentarer

  1. *SMILER* nej det er det forunderlige ved haven Susanne.......vi bliver aldrig færdige, der popper hek tiden nyt op - det er der mange der ikke forstår - men vi er mange der ikke ville være foruden ;0)

    Godt at I får snakket hændelsen igennem....der skal sættes ord på mange gang før det træder i baggrunden igen - håber at det med tiden hjælper din søn igennem den trælse oplevelse.

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  2. Uha ja, vi fristes over evne, hvor vi end begiver os hen på nettet, i reklamerne i postkassen, i havebøgerne osv. Men hvor er det skønt! De roser, du har bestilt, ser spændende ud.

    Sådan en dum ting som indbrud tager noget tid at bearbejde, det ser ud til at I har godt gang i det.

    Ulla

    SvarSlet
  3. @ Dorthe; ja, vi snakke rog vender og drejer og prøver at tænke fremad.

    Jamen du har jo fuldstændig ret; det er jo netop den kreative og dynamiske proces, som vi havemennesker elsker :-) Og hvor ville det være kedeligt, hvis haven blev færdig - det gad jeg ikke!

    @ Ulla; der er fristelser over det hele, så ..... Men samtidig skønt at vi kan se så mange muligheder :-)

    Vi er godt på vej. Næste hurdle bliver at komme hjem næste gang vi alle har været væk fra huset!

    SvarSlet
  4. Hvor ville det være kedeligt, hvis vi ikke hele tiden fandt på nye tiltag i vores haver.
    Gemseroden vokser villigt, det er jeg sikker på, jeg har allerede delt min mange gange. De er så smukke, når de står der og blomstrer som eneste staude i staudebedet i foråret.
    Håber I kommer hurtigt over det med indbruddet, det er ikke sjovt med en dreng, der er bange. Jeg har prøvet det for mange år siden med min yngste.

    SvarSlet
  5. @ Lisbeth; nej det er ikke sjovt - håber vi kan få talt om oplevelsen med ham rigtig mange gange!

    Det ville være utroligt kedeligt hvis haven var statisk - kreativitet og skabertrang er jo blot to ud af mange faktorer, som gør os havemennesker glade :-)

    Netop det med, at gemseroden står som den første gule staude, gjorde den eftertragtet for mig. Nina havde ikke pottet den op i sommers, så jeg bad så mindeligt om at få den senere - den ville jeg bare så gerne have og nu har jeg den :-)

    SvarSlet
  6. Jeg kan godt forstå, at du ikke kunne vente med at få dine nye gemserod. Især når du har gang i dit gule bed :-)
    Så kan du også nå at se dem blomstre allerede til foråret.
    Jeg har dem også, og elsker bare de små gule sole på den tid, hvor vi bare trænger til farver.
    Det var godt jeg ikke så de gule krokus i Netto, for jeg har indført foreløbig 'løg-stop' til alt er i jorden :-)
    Jeg håber at det snart går bedre for jeres søn. Hvor er det bare synd for både jer og ham.

    SvarSlet
  7. Næ man skal passe meget på med sine udmeldinger, for der dukker altid nye "must haves" op.
    Det er ikke rart at vide at fremmede har været inde og rode i ens hjem og simpelthen så ærgeligt at få stjålet sine ting jeg håber at I kommer godt igennem den oplevelse.

    SvarSlet
  8. @ Hanne; ja, gemseroden måtte da bare i jorden i år, så jeg kan nyde de gule klatter til efteråret :-)

    Du må skynde dig at få de andre løg i jorden, så du har frit lejde igen ;-)

    Tak, jeg tror, at der går et stykke tide og så håber jeg, at forskrækkelsen har lagt sig.

    @ Lisbeth; uha, den liste med 'must haves' er lang og mange af punkterne er skrevet med usynligt blæk, som først bliver synlig, når man ser planten eller løgene ;-)

    Det er ubehageligt at andre har trængt ind i hjemmet! Vi arbejder videre med 'fordøjelsen'.

    SvarSlet
  9. Hej Susanne. Jeg håber også at I kommer igennem det og kan se fremad. Hvor var det herligt at læse om dit gule bed og din gemserod. Nu får jeg lyst til selv at komme ud i haven og bruge kreativiteten. (Jeg skal plante resten af mine forårsløg (ca.200) i krukker i eftermiddag). Det er så herligt, at man ikke er den eneste havetosse! Jeg håber hele din familie kan beskæftige jer med noget, der får jer i godt humør. Det er også en god måde at få den trælse oplevelse på afstand.

    SvarSlet
  10. @ Birgitte; 200 løg er ellers ikke så lidt, men det går heldigvis lidt nemmere når de skal plantes i krukker end i jorden. Det må blive helt Dalby'sk til foråret :-)
    Ja, det er skønt at komme i haven og tankerne flyver så godt. Så der skal jeg lige ud og bruge et par timer idag :-) Håber du også får brugt kreativiteten i haven og god arbejdslyst :-)

    SvarSlet
  11. held og lykke med de nye løg og roser :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad