Gå videre til hovedindholdet

Besøg i Nordjylland I

I den netop overståede weekend har vi været i Nordjylland for at besøge svigerfamilien. Egentligt var vores besøg afledt af, at vi skulle til fest i Svinkløv hos venner lørdag og så benyttede vi lejligheden til et par overnatninger hos svigerforældrene.Som sædvanligt var det rigtig hyggeligt og der bliver rigtig hygget omkring os med lækkert mad, men også med hyggelige siddeområder i haven, hvor svigermor laver dejlige buketter som pynter.

Lørdag havde jeg foreslået, at vi besøgte en åben have i området. Både Ninna og Ejvind er rigtig gode til at fortælle om haven og det er en oplevelse at besøge dem. De har en stor have, med opdeling i mange forskellige områder og mange forskelligt 'havepynt' ex. i form af dyr i forskellige materialer eller en stub af et træ.
Jeg gik mest efter inspiration til gule stauder til mit eget solskinsgule forhavebed. Og jeg fik da også et par potter med gule stauder med hjem bl.a. daglilje, coreopsis, løvehale, ulvestomhat og digitalis. Dejligt at jeg nu har lidt mere at fylde i bedet :-)

Kommentarer

 1. Det er altid spændende med nye idéer til haven. Jeg kan særlig godt lide træstubben på det nederste billed.

  Ha' en dejlig aften ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken smuk buket. Det er da en fryd for øjet.
  Og Svinkløv er da skøn.

  tak for kigget.

  Kh
  Eva

  SvarSlet
 3. @ Madam Bæk; Ja det er skønt med nye idéer og selvom man så ikke kopierer idéen direkte, så er det inspiration til at se 'tingene' lidt fra en anden vinkel :-)

  @ eva; ja, svigermor er godt til at lave 'romantiske' buketter :-)
  Svinkløv var så dejlig og hotellet helt skønt - der kommer et indlæg derfra senere :-)

  SvarSlet
 4. Flotte buketter din svigermor lager:)
  Og mange gode ideer til hagen du viser...fortsatt god sommer:))

  SvarSlet
 5. Svigermor er da ren "Kenzo" med denne smukke buket :o)
  Gul staude der hedder ulvestormhat kender jeg ikke - den må googles.
  Sommerhilsner fra Berit

  SvarSlet
 6. @ Inger Marie; Ja, hun er dygtig til buketter :-) Og inspiration er superdejligt at få - idéen med træstubben er lige til at tage med sig :-)

  @ Berit; kendte også kun den almindelige stormhat, så da jeg så den i gul, måtte jeg da bare have den :-)

  SvarSlet
 7. En spændende have må det have været, jeg holder meget af diverse havepynt i haven, det giver en go' krydderi mellem planterne ;)

  SvarSlet
 8. @ Tim; det var en spændende have, som sagtens kan ses flere gange - det var sådan en have, hvor man opdager noget nyt hver gang, man er en tur rundt :-)

  SvarSlet
 9. skulle hilse fra svigermor og takke for alle de dejlige hilsner vedr. buketten :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…