Gå videre til hovedindholdet

Besøg i Nordjylland I

I den netop overståede weekend har vi været i Nordjylland for at besøge svigerfamilien. Egentligt var vores besøg afledt af, at vi skulle til fest i Svinkløv hos venner lørdag og så benyttede vi lejligheden til et par overnatninger hos svigerforældrene.Som sædvanligt var det rigtig hyggeligt og der bliver rigtig hygget omkring os med lækkert mad, men også med hyggelige siddeområder i haven, hvor svigermor laver dejlige buketter som pynter.

Lørdag havde jeg foreslået, at vi besøgte en åben have i området. Både Ninna og Ejvind er rigtig gode til at fortælle om haven og det er en oplevelse at besøge dem. De har en stor have, med opdeling i mange forskellige områder og mange forskelligt 'havepynt' ex. i form af dyr i forskellige materialer eller en stub af et træ.
Jeg gik mest efter inspiration til gule stauder til mit eget solskinsgule forhavebed. Og jeg fik da også et par potter med gule stauder med hjem bl.a. daglilje, coreopsis, løvehale, ulvestomhat og digitalis. Dejligt at jeg nu har lidt mere at fylde i bedet :-)

Kommentarer

 1. Det er altid spændende med nye idéer til haven. Jeg kan særlig godt lide træstubben på det nederste billed.

  Ha' en dejlig aften ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken smuk buket. Det er da en fryd for øjet.
  Og Svinkløv er da skøn.

  tak for kigget.

  Kh
  Eva

  SvarSlet
 3. @ Madam Bæk; Ja det er skønt med nye idéer og selvom man så ikke kopierer idéen direkte, så er det inspiration til at se 'tingene' lidt fra en anden vinkel :-)

  @ eva; ja, svigermor er godt til at lave 'romantiske' buketter :-)
  Svinkløv var så dejlig og hotellet helt skønt - der kommer et indlæg derfra senere :-)

  SvarSlet
 4. Flotte buketter din svigermor lager:)
  Og mange gode ideer til hagen du viser...fortsatt god sommer:))

  SvarSlet
 5. Svigermor er da ren "Kenzo" med denne smukke buket :o)
  Gul staude der hedder ulvestormhat kender jeg ikke - den må googles.
  Sommerhilsner fra Berit

  SvarSlet
 6. @ Inger Marie; Ja, hun er dygtig til buketter :-) Og inspiration er superdejligt at få - idéen med træstubben er lige til at tage med sig :-)

  @ Berit; kendte også kun den almindelige stormhat, så da jeg så den i gul, måtte jeg da bare have den :-)

  SvarSlet
 7. En spændende have må det have været, jeg holder meget af diverse havepynt i haven, det giver en go' krydderi mellem planterne ;)

  SvarSlet
 8. @ Tim; det var en spændende have, som sagtens kan ses flere gange - det var sådan en have, hvor man opdager noget nyt hver gang, man er en tur rundt :-)

  SvarSlet
 9. skulle hilse fra svigermor og takke for alle de dejlige hilsner vedr. buketten :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!