Gå videre til hovedindholdet

Besøg i Nordjylland I

I den netop overståede weekend har vi været i Nordjylland for at besøge svigerfamilien. Egentligt var vores besøg afledt af, at vi skulle til fest i Svinkløv hos venner lørdag og så benyttede vi lejligheden til et par overnatninger hos svigerforældrene.Som sædvanligt var det rigtig hyggeligt og der bliver rigtig hygget omkring os med lækkert mad, men også med hyggelige siddeområder i haven, hvor svigermor laver dejlige buketter som pynter.

Lørdag havde jeg foreslået, at vi besøgte en åben have i området. Både Ninna og Ejvind er rigtig gode til at fortælle om haven og det er en oplevelse at besøge dem. De har en stor have, med opdeling i mange forskellige områder og mange forskelligt 'havepynt' ex. i form af dyr i forskellige materialer eller en stub af et træ.
Jeg gik mest efter inspiration til gule stauder til mit eget solskinsgule forhavebed. Og jeg fik da også et par potter med gule stauder med hjem bl.a. daglilje, coreopsis, løvehale, ulvestomhat og digitalis. Dejligt at jeg nu har lidt mere at fylde i bedet :-)

Kommentarer

 1. Det er altid spændende med nye idéer til haven. Jeg kan særlig godt lide træstubben på det nederste billed.

  Ha' en dejlig aften ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken smuk buket. Det er da en fryd for øjet.
  Og Svinkløv er da skøn.

  tak for kigget.

  Kh
  Eva

  SvarSlet
 3. @ Madam Bæk; Ja det er skønt med nye idéer og selvom man så ikke kopierer idéen direkte, så er det inspiration til at se 'tingene' lidt fra en anden vinkel :-)

  @ eva; ja, svigermor er godt til at lave 'romantiske' buketter :-)
  Svinkløv var så dejlig og hotellet helt skønt - der kommer et indlæg derfra senere :-)

  SvarSlet
 4. Flotte buketter din svigermor lager:)
  Og mange gode ideer til hagen du viser...fortsatt god sommer:))

  SvarSlet
 5. Svigermor er da ren "Kenzo" med denne smukke buket :o)
  Gul staude der hedder ulvestormhat kender jeg ikke - den må googles.
  Sommerhilsner fra Berit

  SvarSlet
 6. @ Inger Marie; Ja, hun er dygtig til buketter :-) Og inspiration er superdejligt at få - idéen med træstubben er lige til at tage med sig :-)

  @ Berit; kendte også kun den almindelige stormhat, så da jeg så den i gul, måtte jeg da bare have den :-)

  SvarSlet
 7. En spændende have må det have været, jeg holder meget af diverse havepynt i haven, det giver en go' krydderi mellem planterne ;)

  SvarSlet
 8. @ Tim; det var en spændende have, som sagtens kan ses flere gange - det var sådan en have, hvor man opdager noget nyt hver gang, man er en tur rundt :-)

  SvarSlet
 9. skulle hilse fra svigermor og takke for alle de dejlige hilsner vedr. buketten :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …