Gå videre til hovedindholdet

Besøg i Nordjylland I

I den netop overståede weekend har vi været i Nordjylland for at besøge svigerfamilien. Egentligt var vores besøg afledt af, at vi skulle til fest i Svinkløv hos venner lørdag og så benyttede vi lejligheden til et par overnatninger hos svigerforældrene.Som sædvanligt var det rigtig hyggeligt og der bliver rigtig hygget omkring os med lækkert mad, men også med hyggelige siddeområder i haven, hvor svigermor laver dejlige buketter som pynter.

Lørdag havde jeg foreslået, at vi besøgte en åben have i området. Både Ninna og Ejvind er rigtig gode til at fortælle om haven og det er en oplevelse at besøge dem. De har en stor have, med opdeling i mange forskellige områder og mange forskelligt 'havepynt' ex. i form af dyr i forskellige materialer eller en stub af et træ.
Jeg gik mest efter inspiration til gule stauder til mit eget solskinsgule forhavebed. Og jeg fik da også et par potter med gule stauder med hjem bl.a. daglilje, coreopsis, løvehale, ulvestomhat og digitalis. Dejligt at jeg nu har lidt mere at fylde i bedet :-)

Kommentarer

 1. Det er altid spændende med nye idéer til haven. Jeg kan særlig godt lide træstubben på det nederste billed.

  Ha' en dejlig aften ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken smuk buket. Det er da en fryd for øjet.
  Og Svinkløv er da skøn.

  tak for kigget.

  Kh
  Eva

  SvarSlet
 3. @ Madam Bæk; Ja det er skønt med nye idéer og selvom man så ikke kopierer idéen direkte, så er det inspiration til at se 'tingene' lidt fra en anden vinkel :-)

  @ eva; ja, svigermor er godt til at lave 'romantiske' buketter :-)
  Svinkløv var så dejlig og hotellet helt skønt - der kommer et indlæg derfra senere :-)

  SvarSlet
 4. Flotte buketter din svigermor lager:)
  Og mange gode ideer til hagen du viser...fortsatt god sommer:))

  SvarSlet
 5. Svigermor er da ren "Kenzo" med denne smukke buket :o)
  Gul staude der hedder ulvestormhat kender jeg ikke - den må googles.
  Sommerhilsner fra Berit

  SvarSlet
 6. @ Inger Marie; Ja, hun er dygtig til buketter :-) Og inspiration er superdejligt at få - idéen med træstubben er lige til at tage med sig :-)

  @ Berit; kendte også kun den almindelige stormhat, så da jeg så den i gul, måtte jeg da bare have den :-)

  SvarSlet
 7. En spændende have må det have været, jeg holder meget af diverse havepynt i haven, det giver en go' krydderi mellem planterne ;)

  SvarSlet
 8. @ Tim; det var en spændende have, som sagtens kan ses flere gange - det var sådan en have, hvor man opdager noget nyt hver gang, man er en tur rundt :-)

  SvarSlet
 9. skulle hilse fra svigermor og takke for alle de dejlige hilsner vedr. buketten :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…