Gå videre til hovedindholdet

Stakit

Et meget hurtigt indlæg med billeder af det nye stakit, som håndværkerne næsten blev færdige med i går fredag.Det er skønt igen at have haven for sig selv! Omend jeg lige skal vænne mig til, at der nu er en 'fast' ramme omkring haven istedet for den organiske hæk. Men jeg er sikker på, at det bliver super godt, når jeg først har fået 'ryddet' op og integreret stakittet i havens bede, sat rionet op og tilplantet dem.

Kommentarer

 1. Neeej hvor er det blevet godt :-D
  Efterårs hilsen fra Marianne i Hvam.
  Ps. Super effektive håndværkere må man sige. Skønt at se.

  SvarSlet
 2. Det er jeg bestemt også sikker på. Vores halvt sammenfaldne stakit måtte igen igen vente i år. Men jeg ser virkelig frem til, når det er ordnet. Så kan man ligesom bedre gøre noget ved området foran. Vores stykke er omtrent så langt som jeres. Hvad lå prisen ca. på pr. "fag" ?

  SvarSlet
 3. Jeg skal da lige love for, at der sker noget hos dig. Det bliver da skønt med alle de blomstrende bede, du nu skal til at planlægge. Og fint, at de små stier sådan er dukket op igen, så du kan tage på en lille skovtur i haven :-)
  Go' weekend!

  SvarSlet
 4. Flot stakit, der bliver masser af plads til klatreplanter og det bliver så flot.

  SvarSlet
 5. Nøj. hvor har de været hurtige. Det var da helt utroligt.
  Og hvor er det flot. Du er vel allerede igang med at planlægge hvad du skal bruge alt den nye plads til :-)

  SvarSlet
 6. Det bliver da bare supergodt, det der....og hvor skønt du får ekstra m2 til bede :)

  Jeg kan nikke genkendende til din fornemmelse med at have "haven for sig selv"....jeg ELSKER mit plankeværk; det omkranser min have og alligevel kan man se ind og ud af haven, da brædderne står lodret...men folk kan ikke sådan lige gå ind i haven.
  Næste forår - hvis jeg da ellers får mit efterlønsbidrag tilbage, ved jo aldrig med de politikere - skal der plankeværk op de sidste par meter + en låge(!) så haven bliver helt lukket.
  Det er nødvendigt, hvis jeg vil kunne sikre haven, så katten(e) kan komme ud - uden at kunne forlade matriklen.

  Har I planer om at male stakittet eller?

  SvarSlet
 7. @ Marianne; håndværkerne er båre så hurtige og effektive. Vi har haft dem til at lave noget tidligere og ved derfor, at det også er god kvalitet. Skønt at effektivitet og kvalitet hænger sammen

  @ Diane; ja, man kan ikke rigtig komme igang med området, når stakittet skal ordnes inden. Vi kommer til at give omkring 800 kr. pr. meter alt inkl.

  @ Signe; jow, jow - jeg elsker projekter og at have noget at rive i ;-)
  Området med de små stier skal jeg også have opdateret, så endnu et projekt at arbejde mere med samtidig med et nyt bed ved stakittet :-)

  @ Lisbeth; ja der er 65 meter, så der er masser af plads. Men i første omgang, så bliver der klatreplanter på udvalgte steder :-)

  @ Hanne; utrolig hurtige og dygtige :-) Du kan tror jeg planlægger og drømmer :-)

  SvarSlet
 8. .....hvor går det hurtigt Susanne - effektive håndværkere ;0) Det bliver så spændende at fælge med i planlægningen af div. klatre vækster m.m.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. t@l Esther; det lyder som et dejligt projekt at få lukket helt ind i til din have - jeg nyder ihvertfald, at vi igen er 'private'!
  Det er vel lige nu, hvor kattene er små, at de skal blive i haven eller ?

  Foreløbig skal det have en gang farveløs olie, men vi har ingen planer om, at det skal males i en farve (endnu, men man ved aldrig! ;-)

  @ Dorthe; det er gået utroligt hurtigt og det er så skønt, at det er (næsten) færdigt :-)
  Der kommer helt sikkert opdateringer når der sker nyt - jeg kan jo ikke lade være ;-)

  SvarSlet
 10. Næ - lige nu får de slet ikke lov til at komme ud - og til næste forår er de jo halvvoksne... haven skal hegnes ind, så jeg ved hvor mine kræ befinder sig (så slipper jeg også for evt. sure naboer) :)

  SvarSlet
 11. @ Esther; har prøvet det med sure naboer hvor vi boede tidligere - de fik et ordenligt spark, når han fandt dem på hans bil! Det var ikke rart at høre eller se :-/ Så det lyder som en god idé, at undgå sure naboer :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …