Gå videre til hovedindholdet

Stakit

Et meget hurtigt indlæg med billeder af det nye stakit, som håndværkerne næsten blev færdige med i går fredag.Det er skønt igen at have haven for sig selv! Omend jeg lige skal vænne mig til, at der nu er en 'fast' ramme omkring haven istedet for den organiske hæk. Men jeg er sikker på, at det bliver super godt, når jeg først har fået 'ryddet' op og integreret stakittet i havens bede, sat rionet op og tilplantet dem.

Kommentarer

 1. Neeej hvor er det blevet godt :-D
  Efterårs hilsen fra Marianne i Hvam.
  Ps. Super effektive håndværkere må man sige. Skønt at se.

  SvarSlet
 2. Det er jeg bestemt også sikker på. Vores halvt sammenfaldne stakit måtte igen igen vente i år. Men jeg ser virkelig frem til, når det er ordnet. Så kan man ligesom bedre gøre noget ved området foran. Vores stykke er omtrent så langt som jeres. Hvad lå prisen ca. på pr. "fag" ?

  SvarSlet
 3. Jeg skal da lige love for, at der sker noget hos dig. Det bliver da skønt med alle de blomstrende bede, du nu skal til at planlægge. Og fint, at de små stier sådan er dukket op igen, så du kan tage på en lille skovtur i haven :-)
  Go' weekend!

  SvarSlet
 4. Flot stakit, der bliver masser af plads til klatreplanter og det bliver så flot.

  SvarSlet
 5. Nøj. hvor har de været hurtige. Det var da helt utroligt.
  Og hvor er det flot. Du er vel allerede igang med at planlægge hvad du skal bruge alt den nye plads til :-)

  SvarSlet
 6. Det bliver da bare supergodt, det der....og hvor skønt du får ekstra m2 til bede :)

  Jeg kan nikke genkendende til din fornemmelse med at have "haven for sig selv"....jeg ELSKER mit plankeværk; det omkranser min have og alligevel kan man se ind og ud af haven, da brædderne står lodret...men folk kan ikke sådan lige gå ind i haven.
  Næste forår - hvis jeg da ellers får mit efterlønsbidrag tilbage, ved jo aldrig med de politikere - skal der plankeværk op de sidste par meter + en låge(!) så haven bliver helt lukket.
  Det er nødvendigt, hvis jeg vil kunne sikre haven, så katten(e) kan komme ud - uden at kunne forlade matriklen.

  Har I planer om at male stakittet eller?

  SvarSlet
 7. @ Marianne; håndværkerne er båre så hurtige og effektive. Vi har haft dem til at lave noget tidligere og ved derfor, at det også er god kvalitet. Skønt at effektivitet og kvalitet hænger sammen

  @ Diane; ja, man kan ikke rigtig komme igang med området, når stakittet skal ordnes inden. Vi kommer til at give omkring 800 kr. pr. meter alt inkl.

  @ Signe; jow, jow - jeg elsker projekter og at have noget at rive i ;-)
  Området med de små stier skal jeg også have opdateret, så endnu et projekt at arbejde mere med samtidig med et nyt bed ved stakittet :-)

  @ Lisbeth; ja der er 65 meter, så der er masser af plads. Men i første omgang, så bliver der klatreplanter på udvalgte steder :-)

  @ Hanne; utrolig hurtige og dygtige :-) Du kan tror jeg planlægger og drømmer :-)

  SvarSlet
 8. .....hvor går det hurtigt Susanne - effektive håndværkere ;0) Det bliver så spændende at fælge med i planlægningen af div. klatre vækster m.m.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. t@l Esther; det lyder som et dejligt projekt at få lukket helt ind i til din have - jeg nyder ihvertfald, at vi igen er 'private'!
  Det er vel lige nu, hvor kattene er små, at de skal blive i haven eller ?

  Foreløbig skal det have en gang farveløs olie, men vi har ingen planer om, at det skal males i en farve (endnu, men man ved aldrig! ;-)

  @ Dorthe; det er gået utroligt hurtigt og det er så skønt, at det er (næsten) færdigt :-)
  Der kommer helt sikkert opdateringer når der sker nyt - jeg kan jo ikke lade være ;-)

  SvarSlet
 10. Næ - lige nu får de slet ikke lov til at komme ud - og til næste forår er de jo halvvoksne... haven skal hegnes ind, så jeg ved hvor mine kræ befinder sig (så slipper jeg også for evt. sure naboer) :)

  SvarSlet
 11. @ Esther; har prøvet det med sure naboer hvor vi boede tidligere - de fik et ordenligt spark, når han fandt dem på hans bil! Det var ikke rart at høre eller se :-/ Så det lyder som en god idé, at undgå sure naboer :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…