Gå videre til hovedindholdet

Stakit

Et meget hurtigt indlæg med billeder af det nye stakit, som håndværkerne næsten blev færdige med i går fredag.Det er skønt igen at have haven for sig selv! Omend jeg lige skal vænne mig til, at der nu er en 'fast' ramme omkring haven istedet for den organiske hæk. Men jeg er sikker på, at det bliver super godt, når jeg først har fået 'ryddet' op og integreret stakittet i havens bede, sat rionet op og tilplantet dem.

Kommentarer

 1. Neeej hvor er det blevet godt :-D
  Efterårs hilsen fra Marianne i Hvam.
  Ps. Super effektive håndværkere må man sige. Skønt at se.

  SvarSlet
 2. Det er jeg bestemt også sikker på. Vores halvt sammenfaldne stakit måtte igen igen vente i år. Men jeg ser virkelig frem til, når det er ordnet. Så kan man ligesom bedre gøre noget ved området foran. Vores stykke er omtrent så langt som jeres. Hvad lå prisen ca. på pr. "fag" ?

  SvarSlet
 3. Jeg skal da lige love for, at der sker noget hos dig. Det bliver da skønt med alle de blomstrende bede, du nu skal til at planlægge. Og fint, at de små stier sådan er dukket op igen, så du kan tage på en lille skovtur i haven :-)
  Go' weekend!

  SvarSlet
 4. Flot stakit, der bliver masser af plads til klatreplanter og det bliver så flot.

  SvarSlet
 5. Nøj. hvor har de været hurtige. Det var da helt utroligt.
  Og hvor er det flot. Du er vel allerede igang med at planlægge hvad du skal bruge alt den nye plads til :-)

  SvarSlet
 6. Det bliver da bare supergodt, det der....og hvor skønt du får ekstra m2 til bede :)

  Jeg kan nikke genkendende til din fornemmelse med at have "haven for sig selv"....jeg ELSKER mit plankeværk; det omkranser min have og alligevel kan man se ind og ud af haven, da brædderne står lodret...men folk kan ikke sådan lige gå ind i haven.
  Næste forår - hvis jeg da ellers får mit efterlønsbidrag tilbage, ved jo aldrig med de politikere - skal der plankeværk op de sidste par meter + en låge(!) så haven bliver helt lukket.
  Det er nødvendigt, hvis jeg vil kunne sikre haven, så katten(e) kan komme ud - uden at kunne forlade matriklen.

  Har I planer om at male stakittet eller?

  SvarSlet
 7. @ Marianne; håndværkerne er båre så hurtige og effektive. Vi har haft dem til at lave noget tidligere og ved derfor, at det også er god kvalitet. Skønt at effektivitet og kvalitet hænger sammen

  @ Diane; ja, man kan ikke rigtig komme igang med området, når stakittet skal ordnes inden. Vi kommer til at give omkring 800 kr. pr. meter alt inkl.

  @ Signe; jow, jow - jeg elsker projekter og at have noget at rive i ;-)
  Området med de små stier skal jeg også have opdateret, så endnu et projekt at arbejde mere med samtidig med et nyt bed ved stakittet :-)

  @ Lisbeth; ja der er 65 meter, så der er masser af plads. Men i første omgang, så bliver der klatreplanter på udvalgte steder :-)

  @ Hanne; utrolig hurtige og dygtige :-) Du kan tror jeg planlægger og drømmer :-)

  SvarSlet
 8. .....hvor går det hurtigt Susanne - effektive håndværkere ;0) Det bliver så spændende at fælge med i planlægningen af div. klatre vækster m.m.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. t@l Esther; det lyder som et dejligt projekt at få lukket helt ind i til din have - jeg nyder ihvertfald, at vi igen er 'private'!
  Det er vel lige nu, hvor kattene er små, at de skal blive i haven eller ?

  Foreløbig skal det have en gang farveløs olie, men vi har ingen planer om, at det skal males i en farve (endnu, men man ved aldrig! ;-)

  @ Dorthe; det er gået utroligt hurtigt og det er så skønt, at det er (næsten) færdigt :-)
  Der kommer helt sikkert opdateringer når der sker nyt - jeg kan jo ikke lade være ;-)

  SvarSlet
 10. Næ - lige nu får de slet ikke lov til at komme ud - og til næste forår er de jo halvvoksne... haven skal hegnes ind, så jeg ved hvor mine kræ befinder sig (så slipper jeg også for evt. sure naboer) :)

  SvarSlet
 11. @ Esther; har prøvet det med sure naboer hvor vi boede tidligere - de fik et ordenligt spark, når han fandt dem på hans bil! Det var ikke rart at høre eller se :-/ Så det lyder som en god idé, at undgå sure naboer :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…