Gå videre til hovedindholdet

Tobakkens grokraft

Tobakspibeplanten skrev jeg om først i juni og da havde jeg focus på de fine, men undseelige blomster, som ligner Sherlock Holmes pibe.Tobakspibeplanten står stadig meget frodig og grøn. Og jeg kan godt lide den grønne mur, som planten formår at bygge. Den er utrolig gro-kraftig og er ved at indtage hækken med de flere meter lange ranker, som den har sendt ud i år.


Men de lange ranker får ikke lov til at indtage hækken meget længere. Uge 34 bliver hækken nemlig hevet op. Men jeg er sikker på, at tobakspibeplanten skal blive i haven. Så planen er, at der skal 'bygges' et sort espalier med rionet, som planten kan gro i - men det bliver først når hækken er væk, så håndværkerne har plads til at bygge det kommende nye stakit.

Kommentarer

 1. Det er godt nok en ordentlig tobakspibeplante, jeg kan godt forstå, at den skal reddes og blive i haven. Det bliver flot, når den i stedet skal gro op af et rionet.

  SvarSlet
 2. det ser ud til at tobakken stortrives :) :)

  SvarSlet
 3. Skøn plante den tobakspibe, det bliver super flot op af et sort stakit. Husk du kan lave de smukkeste opstammet træer af din ligusterhæk.
  Kh Lone

  SvarSlet
 4. Jeg vil også have en tobakspibeplante! ;-) Fik slået en ihjel sidste år i min fugtige jord. Må prøve igen på et tidspunkt på et lidt tørrere sted. Fin er den i hvert fald :)

  SvarSlet
 5. Den har så smukke blade og dækker så flot hvor den vokser - jeg har lige et skygget hjørne under nogen træer hvor der er en grim bagside af naboen skur der skal dækkes. Kan den mon vokser der ? Det er lerjord men den er i læ af træerne.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Jeg har bare været på jagt efter sådan en i år! Meen, de er åbenbart ikke nemme at finde. Fandt et sørgeligt eksemplar på en planteskole, der ville have 250kr for 3 blade på nogle pinde.. hm. Jager videre. For den er da bare skøn med sin frodighed!

  SvarSlet
 7. @ Lisbeth; jeg er noget spændt på, om den er for stor og kraftig til et rionet!

  @ Tim; den har det næsten alt for godt ;-)

  @ Lone; det er en rigtig god idé med opstammede træer af hækken. Men hækken har heldigvis sået sig og lavet små planter hist og pist, så dem er jeg igang med at opstamme og forme dem til små kugletræer. Det bliver spændende at se, om jeg får held med det :-)

  @ Achillea; det var da ærgerligt med din plante og den er ikke helt nem at få til at gro med stiklinger - ellers har jeg masser af lianer, som kan bruges!

  @ Berit; min plante gror i skygge og har det rigtig fint med det. Så vidt jeg ved, vil den allerhelst gro i skovjord. Men vores jord er også lidt leret, så jeg vil tro, at den også kan gro i dit skyggede hjørne :-)

  @ Anette; det var da noget af en pris - måske jeg skulle forsøge med et par aflæggere, som skulle være den nemmeste måde at formere planten på. Og du har ret i, at den er dejlig frodig :-)

  SvarSlet
 8. Hej Susanne
  Hvor er den flot. Jeg overvejer selv en tobakspibeplante i haven, da jeg er begejstret for det frodige udseende. Men hvordan ser den ud om vinteren? Hvis den får lov til at udvikle sig over nogle år, så får den vel en flot grenstruktur?
  VH Nina

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)