Gå videre til hovedindholdet

Tobakkens grokraft

Tobakspibeplanten skrev jeg om først i juni og da havde jeg focus på de fine, men undseelige blomster, som ligner Sherlock Holmes pibe.Tobakspibeplanten står stadig meget frodig og grøn. Og jeg kan godt lide den grønne mur, som planten formår at bygge. Den er utrolig gro-kraftig og er ved at indtage hækken med de flere meter lange ranker, som den har sendt ud i år.


Men de lange ranker får ikke lov til at indtage hækken meget længere. Uge 34 bliver hækken nemlig hevet op. Men jeg er sikker på, at tobakspibeplanten skal blive i haven. Så planen er, at der skal 'bygges' et sort espalier med rionet, som planten kan gro i - men det bliver først når hækken er væk, så håndværkerne har plads til at bygge det kommende nye stakit.

Kommentarer

 1. Det er godt nok en ordentlig tobakspibeplante, jeg kan godt forstå, at den skal reddes og blive i haven. Det bliver flot, når den i stedet skal gro op af et rionet.

  SvarSlet
 2. det ser ud til at tobakken stortrives :) :)

  SvarSlet
 3. Skøn plante den tobakspibe, det bliver super flot op af et sort stakit. Husk du kan lave de smukkeste opstammet træer af din ligusterhæk.
  Kh Lone

  SvarSlet
 4. Jeg vil også have en tobakspibeplante! ;-) Fik slået en ihjel sidste år i min fugtige jord. Må prøve igen på et tidspunkt på et lidt tørrere sted. Fin er den i hvert fald :)

  SvarSlet
 5. Den har så smukke blade og dækker så flot hvor den vokser - jeg har lige et skygget hjørne under nogen træer hvor der er en grim bagside af naboen skur der skal dækkes. Kan den mon vokser der ? Det er lerjord men den er i læ af træerne.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Jeg har bare været på jagt efter sådan en i år! Meen, de er åbenbart ikke nemme at finde. Fandt et sørgeligt eksemplar på en planteskole, der ville have 250kr for 3 blade på nogle pinde.. hm. Jager videre. For den er da bare skøn med sin frodighed!

  SvarSlet
 7. @ Lisbeth; jeg er noget spændt på, om den er for stor og kraftig til et rionet!

  @ Tim; den har det næsten alt for godt ;-)

  @ Lone; det er en rigtig god idé med opstammede træer af hækken. Men hækken har heldigvis sået sig og lavet små planter hist og pist, så dem er jeg igang med at opstamme og forme dem til små kugletræer. Det bliver spændende at se, om jeg får held med det :-)

  @ Achillea; det var da ærgerligt med din plante og den er ikke helt nem at få til at gro med stiklinger - ellers har jeg masser af lianer, som kan bruges!

  @ Berit; min plante gror i skygge og har det rigtig fint med det. Så vidt jeg ved, vil den allerhelst gro i skovjord. Men vores jord er også lidt leret, så jeg vil tro, at den også kan gro i dit skyggede hjørne :-)

  @ Anette; det var da noget af en pris - måske jeg skulle forsøge med et par aflæggere, som skulle være den nemmeste måde at formere planten på. Og du har ret i, at den er dejlig frodig :-)

  SvarSlet
 8. Hej Susanne
  Hvor er den flot. Jeg overvejer selv en tobakspibeplante i haven, da jeg er begejstret for det frodige udseende. Men hvordan ser den ud om vinteren? Hvis den får lov til at udvikle sig over nogle år, så får den vel en flot grenstruktur?
  VH Nina

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …