Gå videre til hovedindholdet

Tobakkens grokraft

Tobakspibeplanten skrev jeg om først i juni og da havde jeg focus på de fine, men undseelige blomster, som ligner Sherlock Holmes pibe.Tobakspibeplanten står stadig meget frodig og grøn. Og jeg kan godt lide den grønne mur, som planten formår at bygge. Den er utrolig gro-kraftig og er ved at indtage hækken med de flere meter lange ranker, som den har sendt ud i år.


Men de lange ranker får ikke lov til at indtage hækken meget længere. Uge 34 bliver hækken nemlig hevet op. Men jeg er sikker på, at tobakspibeplanten skal blive i haven. Så planen er, at der skal 'bygges' et sort espalier med rionet, som planten kan gro i - men det bliver først når hækken er væk, så håndværkerne har plads til at bygge det kommende nye stakit.

Kommentarer

 1. Det er godt nok en ordentlig tobakspibeplante, jeg kan godt forstå, at den skal reddes og blive i haven. Det bliver flot, når den i stedet skal gro op af et rionet.

  SvarSlet
 2. det ser ud til at tobakken stortrives :) :)

  SvarSlet
 3. Skøn plante den tobakspibe, det bliver super flot op af et sort stakit. Husk du kan lave de smukkeste opstammet træer af din ligusterhæk.
  Kh Lone

  SvarSlet
 4. Jeg vil også have en tobakspibeplante! ;-) Fik slået en ihjel sidste år i min fugtige jord. Må prøve igen på et tidspunkt på et lidt tørrere sted. Fin er den i hvert fald :)

  SvarSlet
 5. Den har så smukke blade og dækker så flot hvor den vokser - jeg har lige et skygget hjørne under nogen træer hvor der er en grim bagside af naboen skur der skal dækkes. Kan den mon vokser der ? Det er lerjord men den er i læ af træerne.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Jeg har bare været på jagt efter sådan en i år! Meen, de er åbenbart ikke nemme at finde. Fandt et sørgeligt eksemplar på en planteskole, der ville have 250kr for 3 blade på nogle pinde.. hm. Jager videre. For den er da bare skøn med sin frodighed!

  SvarSlet
 7. @ Lisbeth; jeg er noget spændt på, om den er for stor og kraftig til et rionet!

  @ Tim; den har det næsten alt for godt ;-)

  @ Lone; det er en rigtig god idé med opstammede træer af hækken. Men hækken har heldigvis sået sig og lavet små planter hist og pist, så dem er jeg igang med at opstamme og forme dem til små kugletræer. Det bliver spændende at se, om jeg får held med det :-)

  @ Achillea; det var da ærgerligt med din plante og den er ikke helt nem at få til at gro med stiklinger - ellers har jeg masser af lianer, som kan bruges!

  @ Berit; min plante gror i skygge og har det rigtig fint med det. Så vidt jeg ved, vil den allerhelst gro i skovjord. Men vores jord er også lidt leret, så jeg vil tro, at den også kan gro i dit skyggede hjørne :-)

  @ Anette; det var da noget af en pris - måske jeg skulle forsøge med et par aflæggere, som skulle være den nemmeste måde at formere planten på. Og du har ret i, at den er dejlig frodig :-)

  SvarSlet
 8. Hej Susanne
  Hvor er den flot. Jeg overvejer selv en tobakspibeplante i haven, da jeg er begejstret for det frodige udseende. Men hvordan ser den ud om vinteren? Hvis den får lov til at udvikle sig over nogle år, så får den vel en flot grenstruktur?
  VH Nina

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…