Gå videre til hovedindholdet

Tobakspibeplante

Tobakspibeplanten er en meget frodig plante, når den først har fået smag for at gro - den kan være lidt svær i etableringsfasen. Men vores eksemplar har fået fat også i den grad. For et par år siden, blev den klippet ned, da den var blevet for stor og kravlede rundt i hækken. Og stænglerne ved roden var kraftige og lige så tykke som en kvindes håndled! Men igen er den blev rigtig stor og kraftig.


Planten er en slyngplante og det så vi tydeligt, da den blev klippet helt ned - stængler lå som sammenrullede slanger på jorden. Og nu hænger der lianer ned fra toppen. I vinters tog jeg et billede af de nøgne stængler, som slynger sig om hinanden - foto'et ses lige her.


På en tur rundt i haven opdagede jeg, at tobakspibeplanten nu står med blomst. Det er om at kigge godt efter blomsterne, for de er ret uanselige, men ganske smukke. Og det er ikke uden grund, at planten hedder en tobakspibeplante, for blomsterne ligner en gammeldags pibe eller måske endda Sherlock Holmes pibe!

Kommentarer

 1. Tobakspibeplanten er en lidt aggressiv klatre, men den kan skæres hårdt tilbage, hvilket jeg har måtte gøre med min flere gange. Den har som du skriver sjove blomster. Helt klart en plante, som jeg ikke vil undvære i haven.

  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
 2. Den er meget smuk, og jeg har overvejet at bruge den flere gange, men er hver gang hoppet fra på grund af den lange etableringstid.
  Sjov blomst ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Madam Bæk
  Ja den er en ivrig klatrer, men også én som jeg ikke vil undvære. Min står bagerst i haven, så det er ok, at den fylder en del :-)

  Hej Ina
  Ja den har en lang etableringstid, men jeg synes det er ventetiden vær - den er så frodig og anderledes :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er den flot :-)
  Jeg går og tænker over hvad jeg kan få til at klatre ordentligt på min pergola, for mine roser har det virkelig ikke godt efter denne vinter.
  Tror du den ville kunne klatre så højt op?
  Måske skulle jeg google den lidt. Jeg havde nemlig tænkt på en vild Clematis eller humle.
  Sjov ser den ihvertfald ud :-)

  SvarSlet
 5. Hej Hanne
  Tobakspibeplanten kan blive rigtig høj, men den er også rigtig kraftig, når den først er kommet igang! Dog kan den klippes helt, hvis den bliver for kraftig. Jeg har rionet og stolper liggende, som jeg skal have lavet et espalier af, så jeg tror da, at den også kan gro på din pergola :-)

  SvarSlet
 6. Det lyder spændende. Den er allerede sat på den liste jeg har af idéer til pergolaen. Tak for hjælpen, og hvor er det herligt med alt det man kan lære hér i blogverdenen :-)
  Fortsat god Kr. Himmelfarts ferie :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …