Gå videre til hovedindholdet

Projekt hæk væk

Så gik startskuddet for at få hækken fjernet og sat nyt stakit op. Vognmanden er godt igang med at trække hækken op.

Og det går stærkt, sådan rigtig stærkt - hvor er det godt, at vi valgte at få vognmanden til det istedet for selv at skulle knokle i ugevis for at få hækken fjernet.






Og i tilgift har vognmanden lige lovet, at han vil fjerne hjortetakstræet - jubi. Et træ som er blevet alt for stort og som giver alt for meget skygge i det bed, som jeg egenligt planlagde og forberedte sidste år til blåbær. Nu kan planterne få lys, så nu kan de blive plantet. Endnu et projekt kan blive færdigt - skønt!

P.S. At jeg så skal være ihærdigt med at fjerne rodskud fra hjortetakstræet, er så en 'sidegevinst', som jeg må tage med efterfølgende.

Kommentarer

  1. Ja det er da effektivt med vognmandens hjælp :-)
    Glæder mig til at se resultatet.
    God weekend.
    Kh Lone

    SvarSlet
  2. Hvor klogt at få en vognmand til at gøre alt det grove. Vi har brugt de to sidste aftenener på at fjerne gammelt hegn. Det var hårdt nok. Men vi har hyret hjælp til det sidste stykke mur, vi skal have lavet.
    Hvad slags statik, skal du have sat op?

    SvarSlet
  3. Ups stakit selvfølgelig ;-)

    SvarSlet
  4. Selvfølgelig køber man sig hjælp til sådan en opgave. Det tager ingen tid for dem at rykke op og køre væk.
    Det er jo begrænset hvad det koster, sammenholdt med hvor mange timer og ømme muskler det ellers ville kræve :-)

    SvarSlet
  5. Dette fører mine tanker til tannlegen, trekke ut tenner.. Så genialt å få hjelp til dette. Jeg husker jeg fjernet en hekk på baksiden, tok meg en hel sommer. Nå bliver det lysere hos deg ville jeg tro.

    SvarSlet
  6. Det ser sørme effektivt ud :-)
    Glæder mig til at se det færdige resultat.
    Go' weekend!

    SvarSlet
  7. @ Lone; det var supereffektivt 5 timers arbejde,så var den hæk en saga blot!

    @ Ina; jeg er ihvertfald superglad for, at vi valgte at købe os far det. For som du skriver, så er det hårdt arbejde!
    Vi skal have et stakit i trykbehandlet træ sat i klink. Det bliver sat op i slutningen af den kommende uge. Og så regner vi med, at vi med tiden skal have sat rionet op af det til slyngplanter mm.

    @ Vivik; Du har fuldstændig ret - 5 timer for vognmanden og en evighed, hvis vi havde gjort det selv. Bare at tænke på alle de gange, vi skulle have kørt med traileren, for slet ikke at tale om netop ømme muskler og sved (tror faktisk godt det kunne have trukket et par tårer ;-))

    @ Mia; Det er blevet meget lyserere og det bliver så godt - når vi engang er færdige :-)

    @ Signe; det var meget effektivt og der kom lige lidt ekstra med også :-)
    Tak og i lige måde :-)

    SvarSlet
  8. Sikke store projekter, der er i gang hos dig, Susanne! Det er skønt at gå og glæde sig til forandringerne og til, hvordan det kommer til at se ud, nr det bliver færdigt og vokser til!

    Jeg kan godt forstå, at du gerne ville i haven i dag, men nogle gange er der en mening med galskaben. Det varer bare lidt, før vi kan se den.... Jeg selv har f.eks. fået ryddet op i et par skabe i dag. :)

    Nyd weekenden - med hvad der nu bliver fyldt i den!

    Marianne

    SvarSlet
  9. Hvor lækkert, det er slet ikke til at holde ud at tænke på hvis i selv skulle have været igang.
    Glæder mig til at se resultatet.
    Hjortetaktræet er det, det med den tykke stamme, midt i billedet? Det bliver dejligt at komme af med det også.
    Med alle de prjekter bliver du altså snart nødt til at lave en virtuel havevandring, synes det hele ser så spændende ud.

    SvarSlet
  10. @ Marianne; ja der sker noget i haven i år og det nyder jeg meget :-)

    Jeg har heldigvis noget godt regntøj og et par gode gummistøvler. Men det er for vådt derude til at få jorden planeret. Jeg glider rundt og jorden er rigtig våd at flytte rundt med, så jeg har sluttet for i dag og håber på bedre vejr i morgen :-)

    Men som du siger, så er der plads til andre aktiviteter. Nu kan jeg med god samvittighed begynde at bage skinke-oste-boller til fodbolddrengene imorgen :-)

    @ Mette; det var jeg aldrig kommet igennem, hvis vi havde skullet selv!

    Hjortetakstræet kan du se på alle tre billeder - det er den er er i grabben på det mellemste billede og på det nederste billede står det helt bagerst med efeu op af stammen. Det har nogle smukke, smukke efterårsfarver, men skyder evig og altid rodskud over det hele. Og så var det blevet for stort!

    Kommer du forbi, er du velkommen til at kigge ind. Men jeg er slet ikke klar til en video-rundvisning - der er alt for mange hjørner, som jeg ikke har styr på endnu! Men jeg lover, at der kommer billeder af de færdige projekter - det kan jeg slet ikke lade være med at vise frem :-)

    SvarSlet
  11. Hvor spændende. Jeg var så ked af at vi kun havde træhegn i indkørslen da vi først flyttede ind. Men nu - ELSKER jeg at kigge på hegnet som er fyldt med efeu, klematis i mange arter, tobakspibe, vildvin og en New Dawn klatrerose. Det tog så bare lige 5 år - før jeg fik den vækst jeg har idag, men det er et dejligt syn fra marts til november. Så lever jeg gerne med at det er lidt bart om vinteren, når det så blomstrer så smukt om sommeren. Glæd dig.
    Så vil jeg glæde mig til at se dit nye hegn, når du er nået så langt!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad