Gå videre til hovedindholdet

Projekt hæk væk

Så gik startskuddet for at få hækken fjernet og sat nyt stakit op. Vognmanden er godt igang med at trække hækken op.

Og det går stærkt, sådan rigtig stærkt - hvor er det godt, at vi valgte at få vognmanden til det istedet for selv at skulle knokle i ugevis for at få hækken fjernet.


Og i tilgift har vognmanden lige lovet, at han vil fjerne hjortetakstræet - jubi. Et træ som er blevet alt for stort og som giver alt for meget skygge i det bed, som jeg egenligt planlagde og forberedte sidste år til blåbær. Nu kan planterne få lys, så nu kan de blive plantet. Endnu et projekt kan blive færdigt - skønt!

P.S. At jeg så skal være ihærdigt med at fjerne rodskud fra hjortetakstræet, er så en 'sidegevinst', som jeg må tage med efterfølgende.

Kommentarer

 1. Ja det er da effektivt med vognmandens hjælp :-)
  Glæder mig til at se resultatet.
  God weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
 2. Hvor klogt at få en vognmand til at gøre alt det grove. Vi har brugt de to sidste aftenener på at fjerne gammelt hegn. Det var hårdt nok. Men vi har hyret hjælp til det sidste stykke mur, vi skal have lavet.
  Hvad slags statik, skal du have sat op?

  SvarSlet
 3. Ups stakit selvfølgelig ;-)

  SvarSlet
 4. Selvfølgelig køber man sig hjælp til sådan en opgave. Det tager ingen tid for dem at rykke op og køre væk.
  Det er jo begrænset hvad det koster, sammenholdt med hvor mange timer og ømme muskler det ellers ville kræve :-)

  SvarSlet
 5. Dette fører mine tanker til tannlegen, trekke ut tenner.. Så genialt å få hjelp til dette. Jeg husker jeg fjernet en hekk på baksiden, tok meg en hel sommer. Nå bliver det lysere hos deg ville jeg tro.

  SvarSlet
 6. Det ser sørme effektivt ud :-)
  Glæder mig til at se det færdige resultat.
  Go' weekend!

  SvarSlet
 7. @ Lone; det var supereffektivt 5 timers arbejde,så var den hæk en saga blot!

  @ Ina; jeg er ihvertfald superglad for, at vi valgte at købe os far det. For som du skriver, så er det hårdt arbejde!
  Vi skal have et stakit i trykbehandlet træ sat i klink. Det bliver sat op i slutningen af den kommende uge. Og så regner vi med, at vi med tiden skal have sat rionet op af det til slyngplanter mm.

  @ Vivik; Du har fuldstændig ret - 5 timer for vognmanden og en evighed, hvis vi havde gjort det selv. Bare at tænke på alle de gange, vi skulle have kørt med traileren, for slet ikke at tale om netop ømme muskler og sved (tror faktisk godt det kunne have trukket et par tårer ;-))

  @ Mia; Det er blevet meget lyserere og det bliver så godt - når vi engang er færdige :-)

  @ Signe; det var meget effektivt og der kom lige lidt ekstra med også :-)
  Tak og i lige måde :-)

  SvarSlet
 8. Sikke store projekter, der er i gang hos dig, Susanne! Det er skønt at gå og glæde sig til forandringerne og til, hvordan det kommer til at se ud, nr det bliver færdigt og vokser til!

  Jeg kan godt forstå, at du gerne ville i haven i dag, men nogle gange er der en mening med galskaben. Det varer bare lidt, før vi kan se den.... Jeg selv har f.eks. fået ryddet op i et par skabe i dag. :)

  Nyd weekenden - med hvad der nu bliver fyldt i den!

  Marianne

  SvarSlet
 9. Hvor lækkert, det er slet ikke til at holde ud at tænke på hvis i selv skulle have været igang.
  Glæder mig til at se resultatet.
  Hjortetaktræet er det, det med den tykke stamme, midt i billedet? Det bliver dejligt at komme af med det også.
  Med alle de prjekter bliver du altså snart nødt til at lave en virtuel havevandring, synes det hele ser så spændende ud.

  SvarSlet
 10. @ Marianne; ja der sker noget i haven i år og det nyder jeg meget :-)

  Jeg har heldigvis noget godt regntøj og et par gode gummistøvler. Men det er for vådt derude til at få jorden planeret. Jeg glider rundt og jorden er rigtig våd at flytte rundt med, så jeg har sluttet for i dag og håber på bedre vejr i morgen :-)

  Men som du siger, så er der plads til andre aktiviteter. Nu kan jeg med god samvittighed begynde at bage skinke-oste-boller til fodbolddrengene imorgen :-)

  @ Mette; det var jeg aldrig kommet igennem, hvis vi havde skullet selv!

  Hjortetakstræet kan du se på alle tre billeder - det er den er er i grabben på det mellemste billede og på det nederste billede står det helt bagerst med efeu op af stammen. Det har nogle smukke, smukke efterårsfarver, men skyder evig og altid rodskud over det hele. Og så var det blevet for stort!

  Kommer du forbi, er du velkommen til at kigge ind. Men jeg er slet ikke klar til en video-rundvisning - der er alt for mange hjørner, som jeg ikke har styr på endnu! Men jeg lover, at der kommer billeder af de færdige projekter - det kan jeg slet ikke lade være med at vise frem :-)

  SvarSlet
 11. Hvor spændende. Jeg var så ked af at vi kun havde træhegn i indkørslen da vi først flyttede ind. Men nu - ELSKER jeg at kigge på hegnet som er fyldt med efeu, klematis i mange arter, tobakspibe, vildvin og en New Dawn klatrerose. Det tog så bare lige 5 år - før jeg fik den vækst jeg har idag, men det er et dejligt syn fra marts til november. Så lever jeg gerne med at det er lidt bart om vinteren, når det så blomstrer så smukt om sommeren. Glæd dig.
  Så vil jeg glæde mig til at se dit nye hegn, når du er nået så langt!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.