Gå videre til hovedindholdet

Lidt lyserødt

Jeg har en have, hvor blomsterfloret er småt i øjeblikket. Det må jeg få gjort noget ved - jeg sagde det også sidste år og lidt ny-tilkommet er der da også. Men det er dog ingen af de lyserøde, som er at finde i husbedet i øjeblikket.


Staude-lathyrus er kommet flot igen efter at mange af blomsterne var rådnet væk på grund af alt den regn som er faldet i løbet af sommeren. Udover de lyserøde blomster er der også sart rosa og hvide blomster.

Iøvrigt har det været et underligt fugtigt vejr idag. Billedet af ærteblomsten blev taget kl. 19.30 og da var der stadig regndråber på blomsten, trods det at det overhovedet ikke har regnet idag.


Storkenæben har stort set blomstret hele sommeren. Den blev klippet ned for en lille måned siden fordi den hængte ud over græsplænen og gjorde det svært at slå plænen. Og nu er den allerede kommet igen med et fint nyt flor.


Duehoved er kommet med nogle få enkle stængler med blomster. Den står rigtig trængt af slangeurten, som er ved at kvæle den - survival of the fittest! Duehoved skulle efter sigende være rigtig god til at brede sig.

Stauden har jeg fået fra min barndoms have, så den vil jeg gerne bevare i haven, men hvis den skal overleve, så må jeg vist ud med spaden!

Kommentarer

 1. Åh, hvor er den fin, din storkenæb. Er det ikke en Rose Clair? Jeg har ikke klippet mine ned i år, og de har blomstret i ét væk.

  SvarSlet
 2. Godt du har lidt planter, der blomstrer nu, storkenæbbene skal nok klare sig. Jeg har en kæmpe duehoved, mange af de besøgende har tigget en lille bid af mig, de siger, at den sagtens skal brede sig, så mon ikke din nok skal klare sig. Det håber jeg.

  SvarSlet
 3. @ Ulla; jeg tror, at det er en Rose Clair, men jeg kan ikke huske navnet og har smidt navneskiltet væk, da jeg købte planten for mange år siden. Så derfor tør jeg ikke skrive det på bloggen eller påstå det er Rose Clair! Min har også bare blomstret og blomstret bortset lige fra, da den var klippet ned - skønt:-)

  @ Lisbeth; jeg håbe også, at den klarer sig - men den skal vist snart have have lidt førstehjælp!

  SvarSlet
 4. De er alle dejlige og især Duehoved billedet er helt skønt :0)

  SvarSlet
 5. Det er søde blomster du har lige nu :-)
  Chelone, Duehoved, vil gerne have det lidt fugtigt, så den står nok for tørt opad din mur. Den skal nok komme fint igen, hvis du flytter den.

  SvarSlet
 6. Ja - det er en lang proces at få alsidig blomstring over hele sæsonen fra marts til oktober. Det kræver kan jo tage mange år med indkøb og/eller frøsåning af stauder at nå i mål. Jeg er også stadig i gang med projekt aug-sep-okt - og der er havebloggene heldigvis til stor inspiration.
  Jeg har duehoved i hvid variant.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 7. Vackra blommor såhär i slutet på säsongen. Jag undrar en sak, Du skriver lyseröda och sedan rosa. Vilken skillnad är det på dessa färger i ert språk? Vilken är starkast i kulör? Undrar en nyfiken svensk som trots allt förstår ganska mycket av ert vackra språk men inte vilken skillnad ni har på dessa två färger:-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 8. Du har da alligevel en del, der blomstrer i haven nu. Men ellers tænk på floks, hvis du helst vil have de lyserøde toner....

  Geranium x oxonianum blomstrer og blomstrer (din er ikke Rose Clair), og alle sorter er skønne. Jeg er især glad for mine mange frøplanter, der har de fineste aftegninger.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Mange af mine Geranier, Ridderspore, og Stjerneskærm blomstre lige nu, men jeg er også flink til at klippe dem tilbage så snart de begynder at se lidt kedelige ud. På den måde får jeg blomster igen ud i efteråret.

  Derudover har jeg 20 kvm. med sommer blomster som jo er på sit højeste i august/septemper. Så jeg mangler absolut ikke blomsterflor :O)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…