Gå videre til hovedindholdet

Lidt lyserødt

Jeg har en have, hvor blomsterfloret er småt i øjeblikket. Det må jeg få gjort noget ved - jeg sagde det også sidste år og lidt ny-tilkommet er der da også. Men det er dog ingen af de lyserøde, som er at finde i husbedet i øjeblikket.


Staude-lathyrus er kommet flot igen efter at mange af blomsterne var rådnet væk på grund af alt den regn som er faldet i løbet af sommeren. Udover de lyserøde blomster er der også sart rosa og hvide blomster.

Iøvrigt har det været et underligt fugtigt vejr idag. Billedet af ærteblomsten blev taget kl. 19.30 og da var der stadig regndråber på blomsten, trods det at det overhovedet ikke har regnet idag.


Storkenæben har stort set blomstret hele sommeren. Den blev klippet ned for en lille måned siden fordi den hængte ud over græsplænen og gjorde det svært at slå plænen. Og nu er den allerede kommet igen med et fint nyt flor.


Duehoved er kommet med nogle få enkle stængler med blomster. Den står rigtig trængt af slangeurten, som er ved at kvæle den - survival of the fittest! Duehoved skulle efter sigende være rigtig god til at brede sig.

Stauden har jeg fået fra min barndoms have, så den vil jeg gerne bevare i haven, men hvis den skal overleve, så må jeg vist ud med spaden!

Kommentarer

  1. Åh, hvor er den fin, din storkenæb. Er det ikke en Rose Clair? Jeg har ikke klippet mine ned i år, og de har blomstret i ét væk.

    SvarSlet
  2. Godt du har lidt planter, der blomstrer nu, storkenæbbene skal nok klare sig. Jeg har en kæmpe duehoved, mange af de besøgende har tigget en lille bid af mig, de siger, at den sagtens skal brede sig, så mon ikke din nok skal klare sig. Det håber jeg.

    SvarSlet
  3. @ Ulla; jeg tror, at det er en Rose Clair, men jeg kan ikke huske navnet og har smidt navneskiltet væk, da jeg købte planten for mange år siden. Så derfor tør jeg ikke skrive det på bloggen eller påstå det er Rose Clair! Min har også bare blomstret og blomstret bortset lige fra, da den var klippet ned - skønt:-)

    @ Lisbeth; jeg håbe også, at den klarer sig - men den skal vist snart have have lidt førstehjælp!

    SvarSlet
  4. De er alle dejlige og især Duehoved billedet er helt skønt :0)

    SvarSlet
  5. Det er søde blomster du har lige nu :-)
    Chelone, Duehoved, vil gerne have det lidt fugtigt, så den står nok for tørt opad din mur. Den skal nok komme fint igen, hvis du flytter den.

    SvarSlet
  6. Ja - det er en lang proces at få alsidig blomstring over hele sæsonen fra marts til oktober. Det kræver kan jo tage mange år med indkøb og/eller frøsåning af stauder at nå i mål. Jeg er også stadig i gang med projekt aug-sep-okt - og der er havebloggene heldigvis til stor inspiration.
    Jeg har duehoved i hvid variant.
    Hilsen Berit

    SvarSlet
  7. Vackra blommor såhär i slutet på säsongen. Jag undrar en sak, Du skriver lyseröda och sedan rosa. Vilken skillnad är det på dessa färger i ert språk? Vilken är starkast i kulör? Undrar en nyfiken svensk som trots allt förstår ganska mycket av ert vackra språk men inte vilken skillnad ni har på dessa två färger:-)

    Kram Anna Vattenkanna

    SvarSlet
  8. Du har da alligevel en del, der blomstrer i haven nu. Men ellers tænk på floks, hvis du helst vil have de lyserøde toner....

    Geranium x oxonianum blomstrer og blomstrer (din er ikke Rose Clair), og alle sorter er skønne. Jeg er især glad for mine mange frøplanter, der har de fineste aftegninger.

    Kh. Marlene

    SvarSlet
  9. Mange af mine Geranier, Ridderspore, og Stjerneskærm blomstre lige nu, men jeg er også flink til at klippe dem tilbage så snart de begynder at se lidt kedelige ud. På den måde får jeg blomster igen ud i efteråret.

    Derudover har jeg 20 kvm. med sommer blomster som jo er på sit højeste i august/septemper. Så jeg mangler absolut ikke blomsterflor :O)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad