Gå videre til hovedindholdet

Klar til stakit

Så er vi klar til nyt stakit.

Jorden er renset for de sidste rødder og efterfølgende planeret. Hist og her mangles lidt jord, men slet ikke i de mængder, som jeg havde forestillet mig. Ligusterhækkens rødder var ikke store, så de 'bandt' ikke specielt meget jord, da de blev trukket op.


Materialerne til stakittet er kommet og ligger og venter på, at blive sat op. Så nu mangler vi bare håndværkerne.

Ih, hvor bliver det dejligt, at få stakit op. Jeg bryder mig ikke om, at alle kan se ind i haven/huset. Eller for den sags skyld gå direkte ind i haven. Så jeg glæder mig, til at det bliver færdigt.

Og vi er så heldige, at håndværkerne kommer imorgen tidlig og går igang med at grave huller og støbe stolper fast i jorden. Jeg får da travlt med at komme hjem fra arbejde imorgen, for at se hvor langt de er kommet :-)

Kommentarer

  1. Ja det bliver dejligt for jer med det nye stakit. Forvandlingen fra tæt hæk til helt åben plads er selvfølgelig grænseoverskridende, så det bliver skønt at komme videre.

    SvarSlet
  2. Hvor bliver det bare spændende :-) Jeg kan godt forstå at du næsten ikke kan vente.
    Jeg kan også godt forstå at du ikke bryder dig om at der er så åbent. Vi havde også åben baghave i en uge, da vi støbte vores plankeværk, og vores bagbo er en skole og deres idrætsplads.
    Den eneste fordel var, at jeg gik og drømte at alt den plads bag mit skel var min have også :-)
    Vi overvejede også om skolen mon ville have noget imod at vi snuppede et par meter mere bagtil :-D Det kunne I jo også gøre.

    SvarSlet
  3. @ Ulla; grænseoverskridende er netop et af de ord, som jeg også ville anvende - det er ikke specielt sjovt! Hvordan må man ikke have det, ved at flytte ind i et helt nyt parcelhuskvarter, hvor alle hække er nyplantede!

    @ Hanne; Ja, overvejelserne er jo 'gratis' - jeg er dog ikke sikker på, at kommunen synes vi skal tage noget af grunden ud om offentlig vej eller at grundejerforeningen vil af med noget af stien.
    Næh, vi tager såmænd 20 cm af vores grund for at få stakittet op i to meter - man skal ikke kunne se ind til os - det har vi fået nok af nu ;-)

    SvarSlet
  4. Det bliver spændende at følge. Held og lykke!
    Hilsen Lone

    SvarSlet
  5. ......kan godt forstå hvis foden trykker lidt hårdere på speederen end ellers i dag Susanne......det bliver spændende at se resultatet af håndværkernes anstrengelser :0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  6. Hej Susanne, det bliver rigtig godt at få stakit op, jeg bor der ikke engang, men kan sagtens mærke fornemmelsen.. ha ha.. Jeg er vild med dine små "gemte" stier i haven. Det er da ganske hyggeligt og jeg er sikker på at du kan finde muligheder at udnytte dem på. God fornøjelse med stakittet de næste dage..

    SvarSlet
  7. Jeg forstår dig godt ang. "åben Have" det kan sku' bliver for meget... men, jeg glæder mig til at se slutresultatet :)

    SvarSlet
  8. @ Dorthe; uh ja og så måtte jeg endda blive 15 min ekstra på arbejde - heldigvis var det spændende. Men det var altså også spændende at komme hjem :-)

    @ Marianne; nu har vi fået stolperne op - bare det har ligesom afgrænset haven og jeg føler mig ikke så 'udsat' længere. Det er utroligt, at der ikke skal mere til end fornemmelsen af en ramme :-)

    @ Tim; det gør jeg godt nok også Tim og det er allerede færdigt imorgen :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på.  Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola. Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen. På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.