Gå videre til hovedindholdet

Enkelt men skønt

Puha, jeg synes godt nok, at dette 'efterårsvejr' tager pusten fra mig og vist også fra haven! For der er ikke mange blomster i haven i øjeblikket. Og vejret har i den forløbne uge ikke ligefrem inviteret til havearbejde.

Heldigvis artede vejret sig nogenlunde i går, hvor vi skulle have huset fuld af gæster. Så de sidste søsten blev lagt ved terrassen lige inden de ankom. Heldigvis nåede vi også at få lavet blomsterbuketter til bordene inden og det blev en terrasse, som indbød til hygge sammen med eftermiddagskaffen.

Det er enkle buketter - lige efter min smag. På havebordet er det høstanemoner fra haven sat sammen lyserød brudeslør fra én af gæsternes have. På grill-bordet i baggrunden er det høstanemoner sammen med løv fra en akelejefrøstjerne. Og så er der lyserøde nellike på sofabordet.

Vi nåede at få den første tår kaffe, men så måtte vi desværre trække ind grundet lidt regn, som heldigvis var hurtigt overstået. Maden var bestilt herfra - det var superskøn mad og der var rigeligt af det.


Da mørket faldt på blev de nye spots på terrassen selvfølgelig tændt og det animerede de syv børn til en gang skjul i haven i mørke. Og som de efterfølgende udtalte, så er det en skøn have at lege gemme i, for der er mange stier og skjulesteder rundt omkring.

Det var en herlig eftermiddag og aften med en rigtig god stemning og meget hygge. Mange tak for festen :-)

Kommentarer

 1. Lyder som en rigtig dejlig dag :-). Sikke en herlig terasse du har fået lavet der - den indbyder til hyggeligt samvær

  SvarSlet
 2. Det ser vel nok hyggeligt ud og lækker mad på bordet. Jeg kan godt forstå børnene nød at lege gemme i haven.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare super lækkert ud. Det er virkelig blevet rigtig godt jeres nye terasse. Maden ser også mums ud :-)

  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 4. Hej

  Det ser vel nok godt ud, både terrassen og maden!

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 5. Hvor er jeres terrasse blevet flot. De enkele buketter passer perfekt :-)
  Maden ser også vældig lækker ud - godt jeg har spist, ellers ville jeg da sidde og blive helt lækkersulten ;-)

  SvarSlet
 6. TAk for jeres søde kommentarer - vi er så glade for terrassen og det var en superhyggelig dag/aften :-)

  SvarSlet
 7. Der er vel nok dejligt på jeres nye terrasse. Skønt når man får lejlighed til at nyde den sammen med gæster - det ser rigtigt hyggeligt ud.

  SvarSlet
 8. Jeg kunne også godt bruge en sådan hyggelig og indbydende terrasse. Især er det lækkert med sofastuen udenfor :-) Rigtig mange mennesker sydpå har den slags møbler , og klimaet der passer til.
  Henrik

  SvarSlet
 9. Hvor ser der altså bare flot og hyggeligt ud på jeres terrasse :-) Og mums, for noget lækker mad. Jeg bliver da helt små-sulten :-)

  SvarSlet
 10. uha...uha... husk at invitere mig næste gang ha..ha.. det ser sku' godt ud ;)

  SvarSlet
 11. Mmmmmmmmmmmmmm hvor lækkert! Og det er da næsten en dagligstue udendøres. Godt uvejret først kom til natten!

  Kh. Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 12. Lekkert! Både maten og blomstene...hyggelig fest var det nok:)og i de fine utemøblene...:))

  SvarSlet
 13. Tak igen for jeres søde kommentarer :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …