Gå videre til hovedindholdet

Enkelt men skønt

Puha, jeg synes godt nok, at dette 'efterårsvejr' tager pusten fra mig og vist også fra haven! For der er ikke mange blomster i haven i øjeblikket. Og vejret har i den forløbne uge ikke ligefrem inviteret til havearbejde.

Heldigvis artede vejret sig nogenlunde i går, hvor vi skulle have huset fuld af gæster. Så de sidste søsten blev lagt ved terrassen lige inden de ankom. Heldigvis nåede vi også at få lavet blomsterbuketter til bordene inden og det blev en terrasse, som indbød til hygge sammen med eftermiddagskaffen.

Det er enkle buketter - lige efter min smag. På havebordet er det høstanemoner fra haven sat sammen lyserød brudeslør fra én af gæsternes have. På grill-bordet i baggrunden er det høstanemoner sammen med løv fra en akelejefrøstjerne. Og så er der lyserøde nellike på sofabordet.

Vi nåede at få den første tår kaffe, men så måtte vi desværre trække ind grundet lidt regn, som heldigvis var hurtigt overstået. Maden var bestilt herfra - det var superskøn mad og der var rigeligt af det.


Da mørket faldt på blev de nye spots på terrassen selvfølgelig tændt og det animerede de syv børn til en gang skjul i haven i mørke. Og som de efterfølgende udtalte, så er det en skøn have at lege gemme i, for der er mange stier og skjulesteder rundt omkring.

Det var en herlig eftermiddag og aften med en rigtig god stemning og meget hygge. Mange tak for festen :-)

Kommentarer

 1. Lyder som en rigtig dejlig dag :-). Sikke en herlig terasse du har fået lavet der - den indbyder til hyggeligt samvær

  SvarSlet
 2. Det ser vel nok hyggeligt ud og lækker mad på bordet. Jeg kan godt forstå børnene nød at lege gemme i haven.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare super lækkert ud. Det er virkelig blevet rigtig godt jeres nye terasse. Maden ser også mums ud :-)

  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 4. Hej

  Det ser vel nok godt ud, både terrassen og maden!

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 5. Hvor er jeres terrasse blevet flot. De enkele buketter passer perfekt :-)
  Maden ser også vældig lækker ud - godt jeg har spist, ellers ville jeg da sidde og blive helt lækkersulten ;-)

  SvarSlet
 6. TAk for jeres søde kommentarer - vi er så glade for terrassen og det var en superhyggelig dag/aften :-)

  SvarSlet
 7. Der er vel nok dejligt på jeres nye terrasse. Skønt når man får lejlighed til at nyde den sammen med gæster - det ser rigtigt hyggeligt ud.

  SvarSlet
 8. Jeg kunne også godt bruge en sådan hyggelig og indbydende terrasse. Især er det lækkert med sofastuen udenfor :-) Rigtig mange mennesker sydpå har den slags møbler , og klimaet der passer til.
  Henrik

  SvarSlet
 9. Hvor ser der altså bare flot og hyggeligt ud på jeres terrasse :-) Og mums, for noget lækker mad. Jeg bliver da helt små-sulten :-)

  SvarSlet
 10. uha...uha... husk at invitere mig næste gang ha..ha.. det ser sku' godt ud ;)

  SvarSlet
 11. Mmmmmmmmmmmmmm hvor lækkert! Og det er da næsten en dagligstue udendøres. Godt uvejret først kom til natten!

  Kh. Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 12. Lekkert! Både maten og blomstene...hyggelig fest var det nok:)og i de fine utemøblene...:))

  SvarSlet
 13. Tak igen for jeres søde kommentarer :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)