Gå videre til hovedindholdet

Efterårshindbær

Mums, så er de første efterårshindbær blevet plukkeklare - store og med en god smag. Det er skønt, at plukke et bær og putte det i munden uden at skulle kigge efter, om der er orm i!Vi har en lille række af hindbærrene og det er nok til, at vi løbende kan få lidt smagsprøver. Der er afsat mange bær, så der ser lovende ud i forhold til mange smagsprøver over en lang periode. 


Efterhånden som bærrene bliver større og større tynger de grenene mod jorden. Så der er helt sikkert basis for endnu et projekt, nemlig at få lavet en støtte til planterne, så de ikke bliver ødelagt på jorden og så de ikke fylder så meget ud over græsplænen.

Kommentarer

 1. So sjæle samme tanker (eller aktivitet) ;O)

  SvarSlet
 2. Vi har også smovset hindbær i denne dejlige solskinsweekend. Vi har sorten Autumn Bliss. Så bliver der forhåbentlig endnu flere hindbær modne næste weekend og måske lidt til fryseren.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 3. @ Susanne og Berit; det må vist være tre sjæle én tanke ;-)

  Berit har du prøvet at fryse dem tidligere - synes at erindre at jeg har hørt et og andet om, at de mister smagen ved frysning. Men det kunne være lækkert med lidt i fryseren :-)

  SvarSlet
 4. Uhm... ja her er da også lidt klar ... men går og plukker et og et og et og mums såe nu er der ikke så mange røde - kommer nok igen ;0)

  SvarSlet
 5. @ Merete; der kommer helt sikkert flere - og endnu hurtigere, hvis vi kunne få lidt mere varme og sol :-)

  SvarSlet
 6. Jeg høster hvert kilovis af efterhindbær, og dem, jeg ikke kan nå at spise/bruge friske, ryger i fryseren. Jeg har ikke tænkt over, at de mister smag ved den behandling, så jeg tror, du roligt kan smide overskuddet i fryseren :)

  SvarSlet
 7. Uhmmm, jeg elsker hindbær - og snart har jeg både sommer- og efterårshindbær. Jeg kan ganske enkelt ikke få nok. Og, vi har været heldige med sommerhindbærene i år. Ikke en eneste orm i sigte.

  Jeg har heller aldrig tænkt over, at de skulle miste smag af at komme i fryseren.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Bringebær er de beste bærene jeg får:)
  Jeg har bare sommerbær men fantastisk godt er det:)

  SvarSlet
 9. husk vanilje is, til bærerne de passer perfekt sammen :)

  SvarSlet
 10. @ Achillea og Birgitte; jamen så putter jeg da bare overskudsbærrene i fryseren - hvis der da bliver nogen ;-)

  @ Inger Marie; sommerhindhærrene er også skønne og så er bærer de bær på et tidspunkt, hvor der ikke er så mange andre bær/frugter, som der er lige nu :-)

  @ Tim; så kom tænderne til at løbe i vand ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…