Gå videre til hovedindholdet

Efterårshindbær

Mums, så er de første efterårshindbær blevet plukkeklare - store og med en god smag. Det er skønt, at plukke et bær og putte det i munden uden at skulle kigge efter, om der er orm i!Vi har en lille række af hindbærrene og det er nok til, at vi løbende kan få lidt smagsprøver. Der er afsat mange bær, så der ser lovende ud i forhold til mange smagsprøver over en lang periode. 


Efterhånden som bærrene bliver større og større tynger de grenene mod jorden. Så der er helt sikkert basis for endnu et projekt, nemlig at få lavet en støtte til planterne, så de ikke bliver ødelagt på jorden og så de ikke fylder så meget ud over græsplænen.

Kommentarer

 1. So sjæle samme tanker (eller aktivitet) ;O)

  SvarSlet
 2. Vi har også smovset hindbær i denne dejlige solskinsweekend. Vi har sorten Autumn Bliss. Så bliver der forhåbentlig endnu flere hindbær modne næste weekend og måske lidt til fryseren.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 3. @ Susanne og Berit; det må vist være tre sjæle én tanke ;-)

  Berit har du prøvet at fryse dem tidligere - synes at erindre at jeg har hørt et og andet om, at de mister smagen ved frysning. Men det kunne være lækkert med lidt i fryseren :-)

  SvarSlet
 4. Uhm... ja her er da også lidt klar ... men går og plukker et og et og et og mums såe nu er der ikke så mange røde - kommer nok igen ;0)

  SvarSlet
 5. @ Merete; der kommer helt sikkert flere - og endnu hurtigere, hvis vi kunne få lidt mere varme og sol :-)

  SvarSlet
 6. Jeg høster hvert kilovis af efterhindbær, og dem, jeg ikke kan nå at spise/bruge friske, ryger i fryseren. Jeg har ikke tænkt over, at de mister smag ved den behandling, så jeg tror, du roligt kan smide overskuddet i fryseren :)

  SvarSlet
 7. Uhmmm, jeg elsker hindbær - og snart har jeg både sommer- og efterårshindbær. Jeg kan ganske enkelt ikke få nok. Og, vi har været heldige med sommerhindbærene i år. Ikke en eneste orm i sigte.

  Jeg har heller aldrig tænkt over, at de skulle miste smag af at komme i fryseren.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Bringebær er de beste bærene jeg får:)
  Jeg har bare sommerbær men fantastisk godt er det:)

  SvarSlet
 9. husk vanilje is, til bærerne de passer perfekt sammen :)

  SvarSlet
 10. @ Achillea og Birgitte; jamen så putter jeg da bare overskudsbærrene i fryseren - hvis der da bliver nogen ;-)

  @ Inger Marie; sommerhindhærrene er også skønne og så er bærer de bær på et tidspunkt, hvor der ikke er så mange andre bær/frugter, som der er lige nu :-)

  @ Tim; så kom tænderne til at løbe i vand ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)