Gå videre til hovedindholdet

Efterårshindbær

Mums, så er de første efterårshindbær blevet plukkeklare - store og med en god smag. Det er skønt, at plukke et bær og putte det i munden uden at skulle kigge efter, om der er orm i!Vi har en lille række af hindbærrene og det er nok til, at vi løbende kan få lidt smagsprøver. Der er afsat mange bær, så der ser lovende ud i forhold til mange smagsprøver over en lang periode. 


Efterhånden som bærrene bliver større og større tynger de grenene mod jorden. Så der er helt sikkert basis for endnu et projekt, nemlig at få lavet en støtte til planterne, så de ikke bliver ødelagt på jorden og så de ikke fylder så meget ud over græsplænen.

Kommentarer

 1. So sjæle samme tanker (eller aktivitet) ;O)

  SvarSlet
 2. Vi har også smovset hindbær i denne dejlige solskinsweekend. Vi har sorten Autumn Bliss. Så bliver der forhåbentlig endnu flere hindbær modne næste weekend og måske lidt til fryseren.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 3. @ Susanne og Berit; det må vist være tre sjæle én tanke ;-)

  Berit har du prøvet at fryse dem tidligere - synes at erindre at jeg har hørt et og andet om, at de mister smagen ved frysning. Men det kunne være lækkert med lidt i fryseren :-)

  SvarSlet
 4. Uhm... ja her er da også lidt klar ... men går og plukker et og et og et og mums såe nu er der ikke så mange røde - kommer nok igen ;0)

  SvarSlet
 5. @ Merete; der kommer helt sikkert flere - og endnu hurtigere, hvis vi kunne få lidt mere varme og sol :-)

  SvarSlet
 6. Jeg høster hvert kilovis af efterhindbær, og dem, jeg ikke kan nå at spise/bruge friske, ryger i fryseren. Jeg har ikke tænkt over, at de mister smag ved den behandling, så jeg tror, du roligt kan smide overskuddet i fryseren :)

  SvarSlet
 7. Uhmmm, jeg elsker hindbær - og snart har jeg både sommer- og efterårshindbær. Jeg kan ganske enkelt ikke få nok. Og, vi har været heldige med sommerhindbærene i år. Ikke en eneste orm i sigte.

  Jeg har heller aldrig tænkt over, at de skulle miste smag af at komme i fryseren.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Bringebær er de beste bærene jeg får:)
  Jeg har bare sommerbær men fantastisk godt er det:)

  SvarSlet
 9. husk vanilje is, til bærerne de passer perfekt sammen :)

  SvarSlet
 10. @ Achillea og Birgitte; jamen så putter jeg da bare overskudsbærrene i fryseren - hvis der da bliver nogen ;-)

  @ Inger Marie; sommerhindhærrene er også skønne og så er bærer de bær på et tidspunkt, hvor der ikke er så mange andre bær/frugter, som der er lige nu :-)

  @ Tim; så kom tænderne til at løbe i vand ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …