Gå videre til hovedindholdet

Ose-tur på planteskoler

Det blev såmænd mest til en ose-tur på planteskolerne - kan man sige, at jeg har været på 'osning' ;-?

To planteskoler blev hurtigt gået igennem for gule stauder, men der var nu ikke noget interessant som jeg måtte have med hjem. Men der er jo andre projekter igang i haven, så staude-stenbedet havde jeg også i tankerne, da jeg gik rundt.


Og dertil fandt jeg en alunrod - Heuchera 'Kimono' P, med hvide blomster og rød- og grønligt broget løv. De hvide blomster vil lyse op mod den mørke baggrund netop som tidligere planlagt. Og så er jeg lidt vild med løvet op mod stenene - der er forskellige nuancer, som matcher. Den bliver jeg garanteret glad for :-)

Kommentarer

 1. Meget flot alunrod du har valgt :-)

  SvarSlet
 2. Hej

  Det bliver bare rigtig flot. :-)

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 3. Planteskole "osning" er en skøn ting :-)

  SvarSlet
 4. Planteskole-'osning'... måske er det det man skal lave når det regner :-)
  Sød alunrod, jeg kan godt lide formen på bladene.

  SvarSlet
 5. Tak Ungersvend :-)

  @ Signe; ja det kan vi bruge mange timer på :-)

  @ Hanne; det var ihvertfald hyggeligere på planteskolen end i havens byger :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.