Gå videre til hovedindholdet

Mine blomsterkrukker

I år tænkte jeg, at jeg ikke ville have så mange krukker - dels for at undgå, at krukkerne laver 'pletter' hvor de står på de nye terrasse og dels for ikke at have så meget at vande på.

Men jeg kunne ikke dy mig i foråret og måtte have fat i de obligatoriske stedmoderblomster. Stedmødrene blev plantet omkring en nyindkøbt pieris. Pieris'en købte jeg som en værtindegave til Snack-hønen, men blev også selv fristet, så måtte også eje. 


Stedmoderblomsterne blev plantet 1. marts og står stadig rigtig flot. Utroligt så lang blomstringstid og så så volumeniøst.


Jeg har fået denne fuscia at mine forældre - de ved, at jeg er meget glad for planter. Og den er da yndig med sin fine kjole og spinkle ben. Den står ved siden af den søde Dr. Ingrid pelargonie, som også er en gave fra mine forældre.


På trods af mit fortsæt tidligere på året, så er jeg rigtig glad for mine sommerblomster. Jeg har derfor erkendt, at jeg ikke kan undvære krukker på terrassen. Så istedet er jeg igang med et nyt lille projekt, så krukkerne ikke kommer til at stå direkte på terrassen. Men I må vente lidt med at se det, for det er ikke helt færdigt endnu :-)

Kommentarer

 1. Jeg har også mange krukker, og vil ikke undvære dem, selv om det er meget vanding.
  Stedmoder og Ingrid er dejlige hele sommeren :-)
  Spændt på at høre din løsning på træterrasse-krukke-problematikken.

  SvarSlet
 2. De krukker, de krukker. Hader dem, når der skal vandes. Men det er jo dem, som skaber rummet på terrassen, kan jeg se. Så mon ikke, vi bare skal bide i det "sure" æble ;)

  SvarSlet
 3. Hej Ina
  Ja håber at jeg med lit knibning af stedmoderne kan få en lang blomstring. Du kommer helt sikkert til at høre mere om det lille projekt :-)

  Hej Diana
  Det med det 'sure æble' er også min konklusion :-)

  SvarSlet
 4. Det er nu svært at undvære krukkerne. Kan du ikke lave en smart løsning med nogle krukkefødder? Stedmoderblomsterne står stadig flot, ser jeg. Det er nogle dejlige blomster og billige i drift, når de nu blomstrer så længe.

  Pelargonien er vel nok skøn.

  Ulla

  SvarSlet
 5. Hej Ulla
  Omkring krukkefødderne, så arbejder jeg på en løsning - men det er omtrent noget af idéen!
  Ja, det er en god investering i foråret med stedmoderblomster :-)

  SvarSlet
 6. Hæ hæ - ja, krukkerne kan man ikke komme uden om, lige meget hvad man beslutter sig for. Jeg har dem også over alt. Spændende hvad du finder på, det vil jeg da gerne se!

  SvarSlet
 7. Også her.... Vi vil se! ;)

  Marianne
  Den Helbredende have.

  SvarSlet
 8. Hej Flora
  Næ, de sniger sig bare pludselig ind i haven ;-)

  Marianne og Flora
  Joh, jo det skal nok komme ;-)

  SvarSlet
 9. Jeg er rigtig glad for min pieris og blev simpelthen nødt til at købe en mere, men desværre havde de ikke en i samme farve. Kom til at købe en med hvide blomster i stedet, kunne jo ikke gå tomhændet hjem ;-)
  Krukker kan vi ikke undvære.. de er kommet for at blive. Jeg elsker mine..

  SvarSlet
 10. Det er dejligt at høre, at du blev så glad for din, at du måtte købe én mere. En hvid lyder nu også flot :-)
  Og du har fuldstændig ret - vi kommer nok aldrig til at kunneundvære krukkerne :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)