Gå videre til hovedindholdet

Mine blomsterkrukker

I år tænkte jeg, at jeg ikke ville have så mange krukker - dels for at undgå, at krukkerne laver 'pletter' hvor de står på de nye terrasse og dels for ikke at have så meget at vande på.

Men jeg kunne ikke dy mig i foråret og måtte have fat i de obligatoriske stedmoderblomster. Stedmødrene blev plantet omkring en nyindkøbt pieris. Pieris'en købte jeg som en værtindegave til Snack-hønen, men blev også selv fristet, så måtte også eje. 


Stedmoderblomsterne blev plantet 1. marts og står stadig rigtig flot. Utroligt så lang blomstringstid og så så volumeniøst.


Jeg har fået denne fuscia at mine forældre - de ved, at jeg er meget glad for planter. Og den er da yndig med sin fine kjole og spinkle ben. Den står ved siden af den søde Dr. Ingrid pelargonie, som også er en gave fra mine forældre.


På trods af mit fortsæt tidligere på året, så er jeg rigtig glad for mine sommerblomster. Jeg har derfor erkendt, at jeg ikke kan undvære krukker på terrassen. Så istedet er jeg igang med et nyt lille projekt, så krukkerne ikke kommer til at stå direkte på terrassen. Men I må vente lidt med at se det, for det er ikke helt færdigt endnu :-)

Kommentarer

 1. Jeg har også mange krukker, og vil ikke undvære dem, selv om det er meget vanding.
  Stedmoder og Ingrid er dejlige hele sommeren :-)
  Spændt på at høre din løsning på træterrasse-krukke-problematikken.

  SvarSlet
 2. De krukker, de krukker. Hader dem, når der skal vandes. Men det er jo dem, som skaber rummet på terrassen, kan jeg se. Så mon ikke, vi bare skal bide i det "sure" æble ;)

  SvarSlet
 3. Hej Ina
  Ja håber at jeg med lit knibning af stedmoderne kan få en lang blomstring. Du kommer helt sikkert til at høre mere om det lille projekt :-)

  Hej Diana
  Det med det 'sure æble' er også min konklusion :-)

  SvarSlet
 4. Det er nu svært at undvære krukkerne. Kan du ikke lave en smart løsning med nogle krukkefødder? Stedmoderblomsterne står stadig flot, ser jeg. Det er nogle dejlige blomster og billige i drift, når de nu blomstrer så længe.

  Pelargonien er vel nok skøn.

  Ulla

  SvarSlet
 5. Hej Ulla
  Omkring krukkefødderne, så arbejder jeg på en løsning - men det er omtrent noget af idéen!
  Ja, det er en god investering i foråret med stedmoderblomster :-)

  SvarSlet
 6. Hæ hæ - ja, krukkerne kan man ikke komme uden om, lige meget hvad man beslutter sig for. Jeg har dem også over alt. Spændende hvad du finder på, det vil jeg da gerne se!

  SvarSlet
 7. Også her.... Vi vil se! ;)

  Marianne
  Den Helbredende have.

  SvarSlet
 8. Hej Flora
  Næ, de sniger sig bare pludselig ind i haven ;-)

  Marianne og Flora
  Joh, jo det skal nok komme ;-)

  SvarSlet
 9. Jeg er rigtig glad for min pieris og blev simpelthen nødt til at købe en mere, men desværre havde de ikke en i samme farve. Kom til at købe en med hvide blomster i stedet, kunne jo ikke gå tomhændet hjem ;-)
  Krukker kan vi ikke undvære.. de er kommet for at blive. Jeg elsker mine..

  SvarSlet
 10. Det er dejligt at høre, at du blev så glad for din, at du måtte købe én mere. En hvid lyder nu også flot :-)
  Og du har fuldstændig ret - vi kommer nok aldrig til at kunneundvære krukkerne :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …