Gå videre til hovedindholdet

V for venner og veninder

For mig er det utrolig vigtigt at have venner og veninder - det er det iøvrigt for langt, langt de fleste, for ellers kalder vi det vel social isolation. Og så er der også bekendte, som er dem man møder og lige får det, som jeg kalder for en 'vind og vejr-snak' med og det holder jeg også utroligt meget af.

Men venner og veninder er for mig, dem jeg kan tage en snak med, som går dybere end 'en vind og vejr-snak' og dem som jeg ved, at jeg kan stole på, når jeg fortæller noget privat om mig selv.

At opbygge en vennnekreds kræver en personlig indsats i form af engagement, involvering og empati. Og det kræver tid og tålmodighed, for det skal opbygges over år. Jeg taler af erfaring, for vi har nu prøvet at flytte landsdel to gange: første gang til Fyn, hvor vi boede i seks år og nu har vi så boet her i Nordsjælland i de sidste ni år. Ting Tager Tid - også venskaber!

Og så er der en hel 'særlig' slags venner og veninder, nemlig dem, som man har kendt gennem rigtig mange år. Dem, som man har en fælles baggrund med og har gamle oplevelser at kigge tilbage på. Dem, hvor man ikke behøver at sige mange ord, før de ved, hvordan man har det. Dem, som man ikke behøver at give uddybende forklaringer til, for de ved hvad man mener og står for. Dem, som man ved er der for én, hvis man har behov for at læsse af. Dem, som man ikke har set over længere tid, men ved de altid er der. Dem, som man bare falder í snak med uanset hvor lang tid siden det er man har set hinanden. Dem, som fylder ens energidepoter op efter dejligt samvær. Dem som... ja, jeg kan blive ved.

Sådan en veninde er jeg på besøg hos i denne weekend og jeg skyndte mig at tage afsted efter arbejde. Og gæt engang - det var rigtig svært at komme i seng i går aftes, for snakken gik :-)

Hun er også haveinteresseret, så selvfølgelig skulle hun have en 'blomst'. Jeg faldt for denne mørkerøde pieris - Pieris Japonica 'Passion' (hmm, jeg er godt nok fristet til at køre forbi Bilka på vejen hjem efter én til mig selv!)

Men hyggen får en ekstra dimension i eftermiddag. Da har vi vi samlet otte veninder fra ergoterapeutstudiet. Vi så alle hinanden for seks år siden, til vores 10 års jubilæum. Jeg har set tre af dem siden, men de øvrige har jeg ikke set i de sidste seks år. Det bliver så dejligt at mødes igen og jeg er ganske sikker på, at vi får rigtig mange hyggelige snakke - jeg glæder mig!


Det var denne uges bidrag til bogstavet V i ABC Scandinavia

Kommentarer

 1. Ha det så trevligt!Jättefin växt du hittat!Klart du ska ha en själv :-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 2. Helt enig. Rigtige venner kan som regel tælles på en en hånd. Dem skal man værne om, for de er guld værd.

  SvarSlet
 3. Hvor dejligt at mødes igen..Kan ikke være mere enig med dig omkring dette emne.
  Rigtig god fornøjelse og selvfølgelig skal du da omkring Bilka efter den skønne blomst :)

  SvarSlet
 4. Kære alle
  Jeg har haft en rigtig dejlig weekend hos veninden og har fået tanket energi-reserverne godt op <3
  Og det var rigtig skønt at se 'de gamle ergo-piger' og vi hyggede samtidig med, at humoren/humøret var helt i top. Det var så stor en succes, at vi har aftalt at mødes igen om 1½ år - glæder mig allerede :-)

  SvarSlet
 5. En flott blomst du valgte til din venninne :)

  SvarSlet
 6. Det er et rigtig godt v valg du har fundet her.. Jeg er helt enig i at venner og veninder er en god og vigtig ingrediens i livet.. :-)

  SvarSlet
 7. Hej Melusine
  Syntes at den var så flot, at jeg måtte have én selv :-)

  Hej Inge
  Venner og veninde kan vi slet ikke undvære :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)