Gå videre til hovedindholdet

Forår på butikkernes plantehylder

Som mange andre haveinteresserede og havebloggere så glædes jeg over, at vi er kommet i året første forårsmåned. Godt nok er det fortsat koldt derude, men trods alt varsler DMI plusgrader om dagen i den kommende uge og det er da et vigtigt skridt mod et mildere vejr - nemlig et forårsvejr.

Næsten samtidigt med skift af kalendermåned fandt jeg disse skønne stedmorblomster på Bilka's plantestativer = snart forår :-) Stedmødrene er planlagt til at blive plantet i en blomsterkumme, som skal stå på terrassen og som vi kan nyde fra den varme stue.

Jeg kan huske, at vi som børn fik fortalt, at blomsten blev kaldt en stedmor, fordi det nederste kronblad er stedmoderen som sidder på to 'stole', og de to sidestillede kronblade er stedmoderens egne børn, som sidder på hver deres 'stol', mens de to stedbørn, som er de øverste kronblade, må sidde på én og samme 'stol'.

Onde, onde stedmor - men smuk er hun nu. Trofast er hun også gennem hele foråret og selvom hun får lidt modstand i form af frost, så klarer hun også det :-)

Kommentarer

 1. Hvor er hun ond den smukke stedmoder.

  Håber snart at frosten vil slippe helt.

  Ha' en dejlig aften;-)

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk
  Ja, det bliver så rart, når vi kan komme i jorden igen :-)

  Ønsker også dig en dejlig aften :-)
  Susanne

  SvarSlet
 3. Jeg har endnu ikke købt Stedmoder. Sidste år bar jeg krukkerne frem og tilbage på grund af frosten. Det stress skåner jeg mig selv for i år, og venter liiige lidt :O)

  SvarSlet
 4. Hej Susanne
  Ih gid jeg var så tålmodig :-) Men skulle de tage skade af frosten, så er de heldigvis købt til billige penge ;-)

  SvarSlet
 5. Skønne stedmødre i marts.
  Jeg rundede lige Netto i dag og fik købt 2 bakker gule hornvioler. Jeg er ellers ikke så meget til den gule side, men det være lidt forårskuller ;-)

  SvarSlet
 6. Ja, det känns skönt att det är mars nu - nu måste ju våren vara komma!

  SvarSlet
 7. Hej Ina
  De små hornvioler er rigtig søde og så vidt jeg ved, så kommer de igen (= staude)? Og gul er da slet ikke så tosset en farve her i foråret - hornviolerne vil passe fint sammen med påskeliljer samt gule og lilla tulipaner :-)

  SvarSlet
 8. Hej Scilla
  Enig - nu må foråret bare komme - og det for at blive :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…