Gå videre til hovedindholdet

Hortensia

Jeg holder meget af hortensia og det skulle man tro, at der er andre der ved, for de seneste tre blomstergaver jeg har fået har været hortensiaer :-)

Den første jeg fik var fra naboen, som jeg havde hjulpet ift. elastisk taping. Det er en havehortensia, så det er helt sikkert en overlever til de kommende sæsoner. Blomsten er i de lilla nuancer, så den passer fint til hus-bedet, som jeg har planer om skal holdes i hvide, lyserøde og lilla farver.


De to næste fik jeg af mine forældre. En hvid og en rød. Den hvide vil også passe fint i hus-bedet. Den røde vil gøre sig rigtig godt i staude-stenbedet bag et af de nye stakitter. Men foreløbig står de og pynter i en gammel fiskegryde på det nye bænkstykke.


Og den sidste kæmpe-hortensia fik vi af venner, som var på besøg til en hygge aften med lidt godt mad og et glas rødvin (eller to). Den er rigtig stor og flot og har fået foreløbig plads på det nye krukke-podie, hvor den passer fint i farverne med de øvrige planter derpå. Men på sigt, så skal den også ud i hus-bedet.


Jeg håber og krydser fingre for, at de sidst tre nævnte er havehortensiaer, så de er hårdføre nok til at kunne producere blomster til næste år. Jeg er næsten altid usikker på om det er havehortensiaer eller ikke hårdføre hortensiaer, som man køber hos ex. supermarkeder og det står sjældent på dem. Men der er jo ikke andet for end at prøve!

Kommentarer

 1. Dine nye hortensiaer er skønne, især de lilla og blå farver tiltaler mig.

  Jeg tror at det som regel er horteniaer i "sommerblomst-udgaven" at man kan købe rundt omkring hos supermarkederne m.v. For et par år siden købte vi en sådan stor blå hortensia på den lokale planteskole, og damen sagde at den nok kun ville blomstre sommeren ud. Vi lod den stå i krukken, og nu er det 3. sommer at den står med fine blomsterknopper. Så man skal aldrig sige aldrig.

  Ulla

  SvarSlet
 2. Tillykke med dine fine hortensia. Jeg holder også meget af dem, men for mig er hortensia en sensommer blomst, som kan virke lidt kunstig på denne årstid. Men alt kan jo lave sig gøre i dag ;-)

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 3. spring ud i det, og se hvad det sker til næste sommer med hortensiaerne, så vil du altid bliver den oplevelse klogere :)

  SvarSlet
 4. Sikke dejlige gaver :-)
  Og held og lykke med overvintringen. Jeg kender nogen, der har haft fint held til at overvintre et par hortensiaer købt på en tankstation. De står ved husmuren, hvor de jo heller ikke er helt så udsatte.

  SvarSlet
 5. Jeg kan forstå din glæde ved hortensia - de er også skønne og fantastiske. Det er en plante som er på "like to have" liste :) Men jeg vil også helst have dem til haven. Og som så mange skriver til dit indlæg spring ud i det - for det er svært at se hvad der er hvad..
  Kan de ikke også tørres blomster hovederne? Jeg går en del op i at tørre blomster til brug i dekorationer :)
  Fortsat god aften
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 6. Hej Ulla
  Det var da en dejlig positiv overraskelse med din hortensia :-)

  Hej Madam Bæk
  Ja i havens bede er det helt klart en sensommerblomst. Men jeg synes nu også 'sommerblomst-udgaven' er dejlig :-)

  Hej Tim
  Du kan tro, at jeg vil prøve det af - går det ikke, så skal de jo bare graves op igen :-)

  Hej Signe
  Ja der er altid lidt lunere ved husmuren og der kommer et par af mine også til at stå - jeg krydser fingre :-)

  Hej Karina
  Jo blomsterhovederne kan tørres og jeg har set nogle meget smukke eksemplarer. Så de skal da vist snart videre fra din 'like to have-liste' til din 'ønskeliste' ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.