Gå videre til hovedindholdet

Hortensia

Jeg holder meget af hortensia og det skulle man tro, at der er andre der ved, for de seneste tre blomstergaver jeg har fået har været hortensiaer :-)

Den første jeg fik var fra naboen, som jeg havde hjulpet ift. elastisk taping. Det er en havehortensia, så det er helt sikkert en overlever til de kommende sæsoner. Blomsten er i de lilla nuancer, så den passer fint til hus-bedet, som jeg har planer om skal holdes i hvide, lyserøde og lilla farver.


De to næste fik jeg af mine forældre. En hvid og en rød. Den hvide vil også passe fint i hus-bedet. Den røde vil gøre sig rigtig godt i staude-stenbedet bag et af de nye stakitter. Men foreløbig står de og pynter i en gammel fiskegryde på det nye bænkstykke.


Og den sidste kæmpe-hortensia fik vi af venner, som var på besøg til en hygge aften med lidt godt mad og et glas rødvin (eller to). Den er rigtig stor og flot og har fået foreløbig plads på det nye krukke-podie, hvor den passer fint i farverne med de øvrige planter derpå. Men på sigt, så skal den også ud i hus-bedet.


Jeg håber og krydser fingre for, at de sidst tre nævnte er havehortensiaer, så de er hårdføre nok til at kunne producere blomster til næste år. Jeg er næsten altid usikker på om det er havehortensiaer eller ikke hårdføre hortensiaer, som man køber hos ex. supermarkeder og det står sjældent på dem. Men der er jo ikke andet for end at prøve!

Kommentarer

 1. Dine nye hortensiaer er skønne, især de lilla og blå farver tiltaler mig.

  Jeg tror at det som regel er horteniaer i "sommerblomst-udgaven" at man kan købe rundt omkring hos supermarkederne m.v. For et par år siden købte vi en sådan stor blå hortensia på den lokale planteskole, og damen sagde at den nok kun ville blomstre sommeren ud. Vi lod den stå i krukken, og nu er det 3. sommer at den står med fine blomsterknopper. Så man skal aldrig sige aldrig.

  Ulla

  SvarSlet
 2. Tillykke med dine fine hortensia. Jeg holder også meget af dem, men for mig er hortensia en sensommer blomst, som kan virke lidt kunstig på denne årstid. Men alt kan jo lave sig gøre i dag ;-)

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 3. spring ud i det, og se hvad det sker til næste sommer med hortensiaerne, så vil du altid bliver den oplevelse klogere :)

  SvarSlet
 4. Sikke dejlige gaver :-)
  Og held og lykke med overvintringen. Jeg kender nogen, der har haft fint held til at overvintre et par hortensiaer købt på en tankstation. De står ved husmuren, hvor de jo heller ikke er helt så udsatte.

  SvarSlet
 5. Jeg kan forstå din glæde ved hortensia - de er også skønne og fantastiske. Det er en plante som er på "like to have" liste :) Men jeg vil også helst have dem til haven. Og som så mange skriver til dit indlæg spring ud i det - for det er svært at se hvad der er hvad..
  Kan de ikke også tørres blomster hovederne? Jeg går en del op i at tørre blomster til brug i dekorationer :)
  Fortsat god aften
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 6. Hej Ulla
  Det var da en dejlig positiv overraskelse med din hortensia :-)

  Hej Madam Bæk
  Ja i havens bede er det helt klart en sensommerblomst. Men jeg synes nu også 'sommerblomst-udgaven' er dejlig :-)

  Hej Tim
  Du kan tro, at jeg vil prøve det af - går det ikke, så skal de jo bare graves op igen :-)

  Hej Signe
  Ja der er altid lidt lunere ved husmuren og der kommer et par af mine også til at stå - jeg krydser fingre :-)

  Hej Karina
  Jo blomsterhovederne kan tørres og jeg har set nogle meget smukke eksemplarer. Så de skal da vist snart videre fra din 'like to have-liste' til din 'ønskeliste' ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …