Gå videre til hovedindholdet

Krukkepodie på terrassen

Som lovet i et tidligere indlæg, så ville jeg vise det lille træprojekt, som jeg havde gang i til krukkerne på terrassen. Og nu er det færdigt :-)

Jeg måtte skynde mig at placere krukkerne for at nå at tage foto's inden regnen startede. Jeg kunne ikke helt finde ud af, hvordan jeg skulle placere krukkerne ift. hinanden. Men Frk. Iberis har skrevet et indlæg vedr. 'hvad øjet ser', så det må jeg have nærlæst og afprøvet på podiet, så det kan tage sig lidt bedre ud!


Jeg har lavet et transportabelt podie, som krukkerne kan stå på. Podiet er lavet af en gammel 'trappe' fra de tidligere niveauer på terrassen. Men nu har vi fået terrasserne i et plan og var ved at smide 'trappen' ud. Podiet kan også laves af en gammel palle eller laves af et par stolper påsat terrassebrædder.

Der er sat hjul under podiet, sådan at det er nemt at flytte med, hvis området skal bruges til noget andet. Eller bare hvis jeg får lyst til at ommøblere lidt på terrassen. Og på grund af hjulene, så kan krukkerne forblive på podiet når det skal flyttes.

En anden fordel ved at placere krukkerne på podiet er, at krukkerne ikke laver grimme mærker og i værste fald fremskynder at træet rådner. Ret smart med et podie - hvis jeg selv må sige det!


P.S. Podiet er inspireret af Anettes Hus, som har lavet en solseng af paller og så tænkte jeg, at den idé lige kunne laves om til et krukkepodie!

Kommentarer

 1. Smart løsning, og så med hjul. Jeg har også en træterrasse, så jeg kender godt det med de grimme mærker ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Ja det er ikke kønt med de mørke mærker :-/

  SvarSlet
 3. Virkelig smart......skønt at kunne møblere rundt i et snuptag og så slipper man også for jord og sandsprøjt på krukkerne i regnvejr - hvilket absolut må være en fordel i disse byge dage ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Ja, det var da en smart idé - og tillige ganske dekorativ :-)

  SvarSlet
 5. Det var rett og slett helt genialt, og akkurat den ideen jeg trengte til et prosjekt jeg skal fullføre for noen jeg kjenner:) Tuuusen masse takk:)

  SvarSlet
 6. Smart at have sine krukker på den måde så man kan møblere rundt som det passer en..
  God weekend herfra
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 7. Super smart! Der kan stå mange krukker på sådan en, så det kommer til at ligne et helt bed :)

  SvarSlet
 8. Hej alle
  Ja synes også den er smart med mange fordele. Og der kan sagtens skubbes mange krukker sammen der :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…