Gå videre til hovedindholdet

Krukkepodie på terrassen

Som lovet i et tidligere indlæg, så ville jeg vise det lille træprojekt, som jeg havde gang i til krukkerne på terrassen. Og nu er det færdigt :-)

Jeg måtte skynde mig at placere krukkerne for at nå at tage foto's inden regnen startede. Jeg kunne ikke helt finde ud af, hvordan jeg skulle placere krukkerne ift. hinanden. Men Frk. Iberis har skrevet et indlæg vedr. 'hvad øjet ser', så det må jeg have nærlæst og afprøvet på podiet, så det kan tage sig lidt bedre ud!


Jeg har lavet et transportabelt podie, som krukkerne kan stå på. Podiet er lavet af en gammel 'trappe' fra de tidligere niveauer på terrassen. Men nu har vi fået terrasserne i et plan og var ved at smide 'trappen' ud. Podiet kan også laves af en gammel palle eller laves af et par stolper påsat terrassebrædder.

Der er sat hjul under podiet, sådan at det er nemt at flytte med, hvis området skal bruges til noget andet. Eller bare hvis jeg får lyst til at ommøblere lidt på terrassen. Og på grund af hjulene, så kan krukkerne forblive på podiet når det skal flyttes.

En anden fordel ved at placere krukkerne på podiet er, at krukkerne ikke laver grimme mærker og i værste fald fremskynder at træet rådner. Ret smart med et podie - hvis jeg selv må sige det!


P.S. Podiet er inspireret af Anettes Hus, som har lavet en solseng af paller og så tænkte jeg, at den idé lige kunne laves om til et krukkepodie!

Kommentarer

 1. Smart løsning, og så med hjul. Jeg har også en træterrasse, så jeg kender godt det med de grimme mærker ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Ja det er ikke kønt med de mørke mærker :-/

  SvarSlet
 3. Virkelig smart......skønt at kunne møblere rundt i et snuptag og så slipper man også for jord og sandsprøjt på krukkerne i regnvejr - hvilket absolut må være en fordel i disse byge dage ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Ja, det var da en smart idé - og tillige ganske dekorativ :-)

  SvarSlet
 5. Det var rett og slett helt genialt, og akkurat den ideen jeg trengte til et prosjekt jeg skal fullføre for noen jeg kjenner:) Tuuusen masse takk:)

  SvarSlet
 6. Smart at have sine krukker på den måde så man kan møblere rundt som det passer en..
  God weekend herfra
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 7. Super smart! Der kan stå mange krukker på sådan en, så det kommer til at ligne et helt bed :)

  SvarSlet
 8. Hej alle
  Ja synes også den er smart med mange fordele. Og der kan sagtens skubbes mange krukker sammen der :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …