Gå videre til hovedindholdet

Bænk-stykket

Jeg har i et stykke tid arbejdet med at få et lille område bag et af de nye stakitter transformeret til et lille hyggeligt område med en siddeplads. Sådan så det ud inden jeg gik igang.Stakittet er malet sort. Der er opsat et espalier til clematis og til at afgrænse den lille siddeplads. På den anden side afgrænses pladsen af den gule spirea. Der er lagt 1,6 kvm fliser - fliserne er rester fra vores store terrasseprojekt fra sidste forår og har ligget i et hjørne af haven og ventet på det helt rigtige projekt.Bænken er kommet på plads og i virkeligheden er det slet ikke en bænk. Det er foden af en havegrill (dem I ved der var moderne for snart en del år siden i gasbeton og med skorsten). Foden har vi vendt om og den kan nu fungere som bænk - simpelt genbrug! Og så har den fået en gang hvid spraymaling. Nu mangler bænken kun en hynde, så vi kan sidde blødt, mens vi nyder haven i de lune sommerafteners sidste solstråler :-)

Kommentarer

 1. Sikke en forvandling! Det bliver da alle tiders hygge-krog og super flot med det sorte træværk og espalie :-)

  SvarSlet
 2. Det er blevet rigtig hyggeligt og jeg siger som Signe super flot med det sorte træværk. Smart genbrugsbænk:)

  SvarSlet
 3. Hej Signe og Lisbeth
  Jeg er også vild med det sorte træværk - det gør helt sikkert en stor forskel, så jeg tror, at der er mere sort på vej :-)

  SvarSlet
 4. Super flot - dejlig "plet" ;0)

  SvarSlet
 5. Sikken en forskel. Man skulle ikke tro det var samme sted.
  Jeg er ved at blive rigtigt inspireret af alt det sorte hér i blogverdenen. Det har jeg aldrig villet have, men planterne står jo virkelig flot op imod det sorte, så den indstilling må jeg nok ændre, tror jeg :-)

  SvarSlet
 6. Hej Hanne
  Jeg er slet ikke i tvivl om det sorte, som jeg synes klæ'r planterne så godt. Jeg er slet ikke færdig med at male sort i haven :-)

  SvarSlet
 7. sikke dog en dejlig hygge krog du har fået lavet dig her :)

  Der kommer du til at sidde og nyde det i mange timer det er der slet ingen tvivl om :)

  SvarSlet
 8. Hej Annette
  Det tror jeg helt sikkert, at jeg gør :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …