Gå videre til hovedindholdet

Den Dalby'ske have

Lige nu sidder jeg i toget på vej fra Århus til Sjælland. Jeg sidder lige så stille og fordøjer dagens oplevelse i Claus Dalbys have i Risskov.


Claus indledte havebesøget med at fortælle lidt om haven og lige som sidst var det inspirerende at høre på. Han er en god og inspirerende fortæller.


Det som optog mig meget var at se, hvor dygtig Claus er til at få farverne til at harmonere og gå op i en højere enhed, når han arbejder med monokrome farver eller tone i tone i bedene. Det er en æstetisk oplevelse, som det vil tage en rum tid for at bundfælde sig.


Det andet jeg hæftede mig ved, var at det faktisk kan lade sig gøre at få et flot indtryk af en beplantning i et smalt bed. Jeg har ærlig talt gået og været lidt irriteret over mit smalle bed langs huset og tænkt, at det var svært at gøre harmonisk. Men Claus viser på fornemmeste vis, at det sagtens kan lade sig gøre også ved at inkludere forholdsvis høje planter. Og jeg ser nu mit bed for mig på en helt ny måde.

Sidst men ikke mindst var det hyggeligt at møde andre bloggere og kommentatorer. Jeg nåede at hilse på Tim Skovrup, Madam Bæk og Tante Grøn.


Og som jeg indledte med at skrive, så sidder jeg fordøjer alle alle oplevelserne i bogstaveligste forstand, for der var masser af skønne visuelle indtryk i forhold til opbygning af haven, ruminddeling, farve-sammensætninger og sammensætningen af mange forskellige planter.

Tak til Claus, som åbner haven og for at jeg og mange andre fik muligheden for at få denne dejlige oplevelse :-)

Kommentarer

  1. Det er dejligt at komme ud og blive inspireret og især i den skønne have i Risskov. Og hyggeligt at møde kendte fra blogverdenen:))

    SvarSlet
  2. Hej Lisbeth
    Ja det var et inspirerende besøg og dejligt at få sat personer på de blogvenner, som vi kommunikerer med :-)

    SvarSlet
  3. Det lyder da også som om, det har været en fantastisk dag :-)
    Og hyggeligt at få sådan et lille blog-træf med i købet :-)

    SvarSlet
  4. Hej Signe
    Det var en rigtig hyggelig dag og dejligt, at møde andre bloggere :-)

    SvarSlet
  5. Hej Susanne, ja - jeg tror også at jeg så dig, var du ikke optaget af en samtale med Madam Bæk et godt stykke tid?

    Det var en rigtig fin og dejlig oplevelse at se Claus' have og det vil helt sikkert tage lidt tid at bundfælde sig. Det kan vi leve længe på.

    Kom godt hjem.

    Mange hilsner fra Ulla

    SvarSlet
  6. Hej Ulla
    Jo du har fuldstændig ret i, at jeg talte med Madam Bæk et godt stykke tid. Nå, men mon vi ses istedet til blog-træf i september?

    Ja, der er meget at fordøje og jeg er sikker på, at vi vil vende tilbage flere gange i tankerne for at trække inspiration frem :-)

    Tak - nu er der 'kun' én time tilbage af rejsen og så skal jeg hjem og se til min dejlige familie og en tur i haven :-)

    SvarSlet
  7. Hvor hyggeligt, det er jeg altså virkelig gået glip af. Det ligner en skøn oplevelse!

    Håber vi kan ses alle sammen til blogtræf september i Kbh.

    Smil og hej;
    Marianne

    SvarSlet
  8. Hej Marianne
    Det var en helt igennem dejlig oplevelse :-)
    Ja jeg håber, at vi er en masse som kan møde i september. Det kunne være så hyggeligt, at få sat endnu flere ansigter og personligheder på alle de søde have-mennesker her i blogland :-)

    SvarSlet
  9. Hej Susanne.
    Ærgeligt jeg ikke nåede at få hilst på, men det kommer måske en anden god gang... :o)

    SvarSlet
  10. Hej Susanne :-)
    Jeg er ret ny blogger, så du bliver nødt til at fortælle mig, hvordan I alle fik adgang til Claus Dalbys have?? Blev I inviteret - for der er vel ikke åbent for alle der har lyst?? Jeg kunne RIGTIG godt tænke mig, at de den have in-real-life.

    Forresten en god blog du har her :-)

    Mange hilsner
    Helena

    SvarSlet
  11. Det lyder som om I havde en rigtig dejlig dag deroppe i det jyske :-) Og hvor må det være hyggeligt at møde blog-venner ovenikøbet :-)

    SvarSlet
  12. Hej Fru Friis
    Ja, det håber jeg :-)

    Hej Helena
    Tak for rosen :)
    Claus har åbnet haven for specielt udtrukne, dvs. at du via hans blog kan melde dig til og så trækker han 2x25 heldige, som inviteres til at se hans have på en bestemt dag og klokkeslet. Næste gang er d. 21. august. held og lykke :-)

    Hej Hanne
    Ja det var rigtig hyggeligt. Hvis du kommer til blog-træf i september, så er der mulighed for at mødes med blogvenner igen :-)

    SvarSlet
  13. Dejligt at høre at du havde en god oplevelse i Claus Dalbys have..Og skønt at du fik en "aha" oplevelse med dit eget smalle bed.
    Mange hilsener Karina

    SvarSlet
  14. Hej Karina
    Ja, det er super at få inspiration udefra, når man er gået lidt i stå - nu har jeg lidt mere mod og lyst til at gå igang, for jeg ved, at det kan blive smukt :-)

    SvarSlet
  15. Kære Susanne,

    hvor var det dejligt at hilse på dig i Paradisets Have i Risskov. Ikke det værste sted at mødes, vel?:o)

    Det er en spændende og rigtig dejlig blog du har. Hvor ville jeg ønske, at jeg havde meget mere tid til at dyrke alle de skønne danske haveblogs, der efterhånden findes. So many blogs, so little time....dybt suk!:o)

    Fine billeder, du fik taget i den dalbyske have. Ikke mindst det sidste er jeg vild med. Odyssey rosen er så lækker og fin, at man har allermest lyst til at spise den. men det er næsten synd, ikke?

    Hav en dejlig og blomsterrig weekend.
    De kærligste hilsner og tanker

    SvarSlet
  16. Hej Tante Grøn
    Ja det var hyggeligt at mødes og sjovt at få sat ansigt på :-)

    Ja jeg er blevet lidt 'forelsket' i Oddysey og må bare have den til haven - dog ikke til at spise ;-)

    Tak for roserne - dejligt, at du kan lide min blog :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad