Gå videre til hovedindholdet

Den Dalby'ske have

Lige nu sidder jeg i toget på vej fra Århus til Sjælland. Jeg sidder lige så stille og fordøjer dagens oplevelse i Claus Dalbys have i Risskov.


Claus indledte havebesøget med at fortælle lidt om haven og lige som sidst var det inspirerende at høre på. Han er en god og inspirerende fortæller.


Det som optog mig meget var at se, hvor dygtig Claus er til at få farverne til at harmonere og gå op i en højere enhed, når han arbejder med monokrome farver eller tone i tone i bedene. Det er en æstetisk oplevelse, som det vil tage en rum tid for at bundfælde sig.


Det andet jeg hæftede mig ved, var at det faktisk kan lade sig gøre at få et flot indtryk af en beplantning i et smalt bed. Jeg har ærlig talt gået og været lidt irriteret over mit smalle bed langs huset og tænkt, at det var svært at gøre harmonisk. Men Claus viser på fornemmeste vis, at det sagtens kan lade sig gøre også ved at inkludere forholdsvis høje planter. Og jeg ser nu mit bed for mig på en helt ny måde.

Sidst men ikke mindst var det hyggeligt at møde andre bloggere og kommentatorer. Jeg nåede at hilse på Tim Skovrup, Madam Bæk og Tante Grøn.


Og som jeg indledte med at skrive, så sidder jeg fordøjer alle alle oplevelserne i bogstaveligste forstand, for der var masser af skønne visuelle indtryk i forhold til opbygning af haven, ruminddeling, farve-sammensætninger og sammensætningen af mange forskellige planter.

Tak til Claus, som åbner haven og for at jeg og mange andre fik muligheden for at få denne dejlige oplevelse :-)

Kommentarer

 1. Det er dejligt at komme ud og blive inspireret og især i den skønne have i Risskov. Og hyggeligt at møde kendte fra blogverdenen:))

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Ja det var et inspirerende besøg og dejligt at få sat personer på de blogvenner, som vi kommunikerer med :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder da også som om, det har været en fantastisk dag :-)
  Og hyggeligt at få sådan et lille blog-træf med i købet :-)

  SvarSlet
 4. Hej Signe
  Det var en rigtig hyggelig dag og dejligt, at møde andre bloggere :-)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne, ja - jeg tror også at jeg så dig, var du ikke optaget af en samtale med Madam Bæk et godt stykke tid?

  Det var en rigtig fin og dejlig oplevelse at se Claus' have og det vil helt sikkert tage lidt tid at bundfælde sig. Det kan vi leve længe på.

  Kom godt hjem.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 6. Hej Ulla
  Jo du har fuldstændig ret i, at jeg talte med Madam Bæk et godt stykke tid. Nå, men mon vi ses istedet til blog-træf i september?

  Ja, der er meget at fordøje og jeg er sikker på, at vi vil vende tilbage flere gange i tankerne for at trække inspiration frem :-)

  Tak - nu er der 'kun' én time tilbage af rejsen og så skal jeg hjem og se til min dejlige familie og en tur i haven :-)

  SvarSlet
 7. Hvor hyggeligt, det er jeg altså virkelig gået glip af. Det ligner en skøn oplevelse!

  Håber vi kan ses alle sammen til blogtræf september i Kbh.

  Smil og hej;
  Marianne

  SvarSlet
 8. Hej Marianne
  Det var en helt igennem dejlig oplevelse :-)
  Ja jeg håber, at vi er en masse som kan møde i september. Det kunne være så hyggeligt, at få sat endnu flere ansigter og personligheder på alle de søde have-mennesker her i blogland :-)

  SvarSlet
 9. Hej Susanne.
  Ærgeligt jeg ikke nåede at få hilst på, men det kommer måske en anden god gang... :o)

  SvarSlet
 10. Hej Susanne :-)
  Jeg er ret ny blogger, så du bliver nødt til at fortælle mig, hvordan I alle fik adgang til Claus Dalbys have?? Blev I inviteret - for der er vel ikke åbent for alle der har lyst?? Jeg kunne RIGTIG godt tænke mig, at de den have in-real-life.

  Forresten en god blog du har her :-)

  Mange hilsner
  Helena

  SvarSlet
 11. Det lyder som om I havde en rigtig dejlig dag deroppe i det jyske :-) Og hvor må det være hyggeligt at møde blog-venner ovenikøbet :-)

  SvarSlet
 12. Hej Fru Friis
  Ja, det håber jeg :-)

  Hej Helena
  Tak for rosen :)
  Claus har åbnet haven for specielt udtrukne, dvs. at du via hans blog kan melde dig til og så trækker han 2x25 heldige, som inviteres til at se hans have på en bestemt dag og klokkeslet. Næste gang er d. 21. august. held og lykke :-)

  Hej Hanne
  Ja det var rigtig hyggeligt. Hvis du kommer til blog-træf i september, så er der mulighed for at mødes med blogvenner igen :-)

  SvarSlet
 13. Dejligt at høre at du havde en god oplevelse i Claus Dalbys have..Og skønt at du fik en "aha" oplevelse med dit eget smalle bed.
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 14. Hej Karina
  Ja, det er super at få inspiration udefra, når man er gået lidt i stå - nu har jeg lidt mere mod og lyst til at gå igang, for jeg ved, at det kan blive smukt :-)

  SvarSlet
 15. Kære Susanne,

  hvor var det dejligt at hilse på dig i Paradisets Have i Risskov. Ikke det værste sted at mødes, vel?:o)

  Det er en spændende og rigtig dejlig blog du har. Hvor ville jeg ønske, at jeg havde meget mere tid til at dyrke alle de skønne danske haveblogs, der efterhånden findes. So many blogs, so little time....dybt suk!:o)

  Fine billeder, du fik taget i den dalbyske have. Ikke mindst det sidste er jeg vild med. Odyssey rosen er så lækker og fin, at man har allermest lyst til at spise den. men det er næsten synd, ikke?

  Hav en dejlig og blomsterrig weekend.
  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 16. Hej Tante Grøn
  Ja det var hyggeligt at mødes og sjovt at få sat ansigt på :-)

  Ja jeg er blevet lidt 'forelsket' i Oddysey og må bare have den til haven - dog ikke til at spise ;-)

  Tak for roserne - dejligt, at du kan lide min blog :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)