Gå videre til hovedindholdet

Yeah - havevejr :-)

Så hørte vejrguderne alligevel mine bønner igår = det har været et dejligt vejr til havearbejde efter arbejde. Jeg er kommet videre med det lille areal med fliser til en lille bænk :-) Men det er ikke færdigt endnu, så I må vente med at se!


Istedet har jeg fundet en smuk sammensætning af farver; blomstrende judaspenge og skovvalmuen.

Kommentarer

 1. Dejligt solskinsbillede.
  Der kommer helt sikker billeder af mit mur-projekt, når det går i gang ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken en smuk sammensætning. Det er da farver man bare bliver glad af :-)
  Jeg er spændt på at se dit færdige bænk-stykke. Man kan aldrig få for mange siddepladser, så man rigtigt kan sidde og nyde haven :-)

  SvarSlet
 3. Skønt når vejret arter sig Susanne.....skønne projekter du har gang i..........jeg hepper på sort maling - det kommer du ikke til at fortryde ;0)

  Jeg må holde med dig......den farvesammensætning kan kun gøre GLAD :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Hej Ina
  Jeg vil glæde mig til at se billeder :-)

  Hej Hanne
  Ja, siddepladser skal der være til nydelse. Jeg har bare svært ved at sidde stille ret lang tid, så ser jeg ét eller andet, som jeg lige må gøre noget ved!

  Farverne er skønne sammen :-)

  Hej Dorthe
  Vejret ser nu ikke for have-arbejds-lovende ud den næste uge :-/ Men fortsat ok med vand :-)

  Jeg tror også, at stakittet bliver sort (når bænk-projektet er færdigt)

  Ja det er skønne komplementærfarver :)

  SvarSlet
 5. nu jeg ser dine judaspenge, kommer jeg i tanke om at jeg har købt natviolfrø (planterne ligner hinanden), jeg har tænkt mig at så dem i en kasse her i sommer og plante dem ud i efteråret. Husker den skønne, skønne duft fra min barndom - jeg skal finde plads under soveværelsesvinduet til et par planter - uhm!

  SvarSlet
 6. Sikke et smukt - og skarpt - billede :-)

  SvarSlet
 7. Hej Sussi
  Jeg har aldrig duftet natviolerne, men skønne ser de ud - kan lige forestille mig en skøn blomsterduft ind af soveværelsesvinduet :-)

  Hej Staudefeen
  Ja synes også det er et dejligt billede :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…