Gå videre til hovedindholdet

Yeah - havevejr :-)

Så hørte vejrguderne alligevel mine bønner igår = det har været et dejligt vejr til havearbejde efter arbejde. Jeg er kommet videre med det lille areal med fliser til en lille bænk :-) Men det er ikke færdigt endnu, så I må vente med at se!


Istedet har jeg fundet en smuk sammensætning af farver; blomstrende judaspenge og skovvalmuen.

Kommentarer

 1. Dejligt solskinsbillede.
  Der kommer helt sikker billeder af mit mur-projekt, når det går i gang ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken en smuk sammensætning. Det er da farver man bare bliver glad af :-)
  Jeg er spændt på at se dit færdige bænk-stykke. Man kan aldrig få for mange siddepladser, så man rigtigt kan sidde og nyde haven :-)

  SvarSlet
 3. Skønt når vejret arter sig Susanne.....skønne projekter du har gang i..........jeg hepper på sort maling - det kommer du ikke til at fortryde ;0)

  Jeg må holde med dig......den farvesammensætning kan kun gøre GLAD :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Hej Ina
  Jeg vil glæde mig til at se billeder :-)

  Hej Hanne
  Ja, siddepladser skal der være til nydelse. Jeg har bare svært ved at sidde stille ret lang tid, så ser jeg ét eller andet, som jeg lige må gøre noget ved!

  Farverne er skønne sammen :-)

  Hej Dorthe
  Vejret ser nu ikke for have-arbejds-lovende ud den næste uge :-/ Men fortsat ok med vand :-)

  Jeg tror også, at stakittet bliver sort (når bænk-projektet er færdigt)

  Ja det er skønne komplementærfarver :)

  SvarSlet
 5. nu jeg ser dine judaspenge, kommer jeg i tanke om at jeg har købt natviolfrø (planterne ligner hinanden), jeg har tænkt mig at så dem i en kasse her i sommer og plante dem ud i efteråret. Husker den skønne, skønne duft fra min barndom - jeg skal finde plads under soveværelsesvinduet til et par planter - uhm!

  SvarSlet
 6. Sikke et smukt - og skarpt - billede :-)

  SvarSlet
 7. Hej Sussi
  Jeg har aldrig duftet natviolerne, men skønne ser de ud - kan lige forestille mig en skøn blomsterduft ind af soveværelsesvinduet :-)

  Hej Staudefeen
  Ja synes også det er et dejligt billede :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…