Gå videre til hovedindholdet

Yeah - havevejr :-)

Så hørte vejrguderne alligevel mine bønner igår = det har været et dejligt vejr til havearbejde efter arbejde. Jeg er kommet videre med det lille areal med fliser til en lille bænk :-) Men det er ikke færdigt endnu, så I må vente med at se!


Istedet har jeg fundet en smuk sammensætning af farver; blomstrende judaspenge og skovvalmuen.

Kommentarer

 1. Dejligt solskinsbillede.
  Der kommer helt sikker billeder af mit mur-projekt, når det går i gang ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken en smuk sammensætning. Det er da farver man bare bliver glad af :-)
  Jeg er spændt på at se dit færdige bænk-stykke. Man kan aldrig få for mange siddepladser, så man rigtigt kan sidde og nyde haven :-)

  SvarSlet
 3. Skønt når vejret arter sig Susanne.....skønne projekter du har gang i..........jeg hepper på sort maling - det kommer du ikke til at fortryde ;0)

  Jeg må holde med dig......den farvesammensætning kan kun gøre GLAD :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Hej Ina
  Jeg vil glæde mig til at se billeder :-)

  Hej Hanne
  Ja, siddepladser skal der være til nydelse. Jeg har bare svært ved at sidde stille ret lang tid, så ser jeg ét eller andet, som jeg lige må gøre noget ved!

  Farverne er skønne sammen :-)

  Hej Dorthe
  Vejret ser nu ikke for have-arbejds-lovende ud den næste uge :-/ Men fortsat ok med vand :-)

  Jeg tror også, at stakittet bliver sort (når bænk-projektet er færdigt)

  Ja det er skønne komplementærfarver :)

  SvarSlet
 5. nu jeg ser dine judaspenge, kommer jeg i tanke om at jeg har købt natviolfrø (planterne ligner hinanden), jeg har tænkt mig at så dem i en kasse her i sommer og plante dem ud i efteråret. Husker den skønne, skønne duft fra min barndom - jeg skal finde plads under soveværelsesvinduet til et par planter - uhm!

  SvarSlet
 6. Sikke et smukt - og skarpt - billede :-)

  SvarSlet
 7. Hej Sussi
  Jeg har aldrig duftet natviolerne, men skønne ser de ud - kan lige forestille mig en skøn blomsterduft ind af soveværelsesvinduet :-)

  Hej Staudefeen
  Ja synes også det er et dejligt billede :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…