Gå videre til hovedindholdet

Yeah - havevejr :-)

Så hørte vejrguderne alligevel mine bønner igår = det har været et dejligt vejr til havearbejde efter arbejde. Jeg er kommet videre med det lille areal med fliser til en lille bænk :-) Men det er ikke færdigt endnu, så I må vente med at se!


Istedet har jeg fundet en smuk sammensætning af farver; blomstrende judaspenge og skovvalmuen.

Kommentarer

 1. Dejligt solskinsbillede.
  Der kommer helt sikker billeder af mit mur-projekt, når det går i gang ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken en smuk sammensætning. Det er da farver man bare bliver glad af :-)
  Jeg er spændt på at se dit færdige bænk-stykke. Man kan aldrig få for mange siddepladser, så man rigtigt kan sidde og nyde haven :-)

  SvarSlet
 3. Skønt når vejret arter sig Susanne.....skønne projekter du har gang i..........jeg hepper på sort maling - det kommer du ikke til at fortryde ;0)

  Jeg må holde med dig......den farvesammensætning kan kun gøre GLAD :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Hej Ina
  Jeg vil glæde mig til at se billeder :-)

  Hej Hanne
  Ja, siddepladser skal der være til nydelse. Jeg har bare svært ved at sidde stille ret lang tid, så ser jeg ét eller andet, som jeg lige må gøre noget ved!

  Farverne er skønne sammen :-)

  Hej Dorthe
  Vejret ser nu ikke for have-arbejds-lovende ud den næste uge :-/ Men fortsat ok med vand :-)

  Jeg tror også, at stakittet bliver sort (når bænk-projektet er færdigt)

  Ja det er skønne komplementærfarver :)

  SvarSlet
 5. nu jeg ser dine judaspenge, kommer jeg i tanke om at jeg har købt natviolfrø (planterne ligner hinanden), jeg har tænkt mig at så dem i en kasse her i sommer og plante dem ud i efteråret. Husker den skønne, skønne duft fra min barndom - jeg skal finde plads under soveværelsesvinduet til et par planter - uhm!

  SvarSlet
 6. Sikke et smukt - og skarpt - billede :-)

  SvarSlet
 7. Hej Sussi
  Jeg har aldrig duftet natviolerne, men skønne ser de ud - kan lige forestille mig en skøn blomsterduft ind af soveværelsesvinduet :-)

  Hej Staudefeen
  Ja synes også det er et dejligt billede :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …