Gå videre til hovedindholdet

Yeah - havevejr :-)

Så hørte vejrguderne alligevel mine bønner igår = det har været et dejligt vejr til havearbejde efter arbejde. Jeg er kommet videre med det lille areal med fliser til en lille bænk :-) Men det er ikke færdigt endnu, så I må vente med at se!


Istedet har jeg fundet en smuk sammensætning af farver; blomstrende judaspenge og skovvalmuen.

Kommentarer

 1. Dejligt solskinsbillede.
  Der kommer helt sikker billeder af mit mur-projekt, når det går i gang ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken en smuk sammensætning. Det er da farver man bare bliver glad af :-)
  Jeg er spændt på at se dit færdige bænk-stykke. Man kan aldrig få for mange siddepladser, så man rigtigt kan sidde og nyde haven :-)

  SvarSlet
 3. Skønt når vejret arter sig Susanne.....skønne projekter du har gang i..........jeg hepper på sort maling - det kommer du ikke til at fortryde ;0)

  Jeg må holde med dig......den farvesammensætning kan kun gøre GLAD :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Hej Ina
  Jeg vil glæde mig til at se billeder :-)

  Hej Hanne
  Ja, siddepladser skal der være til nydelse. Jeg har bare svært ved at sidde stille ret lang tid, så ser jeg ét eller andet, som jeg lige må gøre noget ved!

  Farverne er skønne sammen :-)

  Hej Dorthe
  Vejret ser nu ikke for have-arbejds-lovende ud den næste uge :-/ Men fortsat ok med vand :-)

  Jeg tror også, at stakittet bliver sort (når bænk-projektet er færdigt)

  Ja det er skønne komplementærfarver :)

  SvarSlet
 5. nu jeg ser dine judaspenge, kommer jeg i tanke om at jeg har købt natviolfrø (planterne ligner hinanden), jeg har tænkt mig at så dem i en kasse her i sommer og plante dem ud i efteråret. Husker den skønne, skønne duft fra min barndom - jeg skal finde plads under soveværelsesvinduet til et par planter - uhm!

  SvarSlet
 6. Sikke et smukt - og skarpt - billede :-)

  SvarSlet
 7. Hej Sussi
  Jeg har aldrig duftet natviolerne, men skønne ser de ud - kan lige forestille mig en skøn blomsterduft ind af soveværelsesvinduet :-)

  Hej Staudefeen
  Ja synes også det er et dejligt billede :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…