Gå videre til hovedindholdet

Byggeplads i haven

Haven ligner fortsat en byggeplads efter, at vi har bygget nye stakitter/rumdelere og forbedret den gamle terrasse. Og på trods af, at vi har ryddet sammen, så affaldet ligger i et hjørne, så er vi stadig ikke helt færdige med projektet. Jeg gik igår aftes igang med at lægge fliser på bagsiden af et af stakitterne til en lille bænk i aftensolen. Så endnu en byggeplads er startet!

Og så var det jo jeg håbede, at jeg kunne arbejde videre idag efter arbejde. Men jeg synes ikke lige vejret har været til det - blæst, regn og endda haglbyger har hærget. Så der har kun været lyst til en hurtig rekognosering i haven.

Men så imorgen da, hvor det vil være rigtig skønt at komme i haven og få brugt lidt fysik, efter at have undervist 24 ergoterapeuter og fysioterapeuter en hel dag i elastisk taping. Eller efter endnu en undervisningsdag på torsdag. Forhåbentligt er vejrguderne med mig og alle I andre haveglade, så der er tørvejr en del af dagen (læs eftermiddagene) og så vi kan komme i haven :-)

Kommentarer

 1. Det skal jo være galt før det bliver godt, og mon ikke vi får godt vejr på torsdag.

  SvarSlet
 2. Jamen, det har du da så evig ret i :-) Regnen er selvfølgelig nødvendig, men tørvejr om eftermiddagen er ikke at foragte ;-)

  SvarSlet
 3. Sådan havde vi det hele sidste sommer, og inden længe går vi i gang igen med udvidelse og renovering af den sydligste terrasse. Glæder mig til arbejdet er gjort, men bestemt ikke til roderiet igen. Men som Sussi siger det skal være skidt før det bliver godt;-)

  SvarSlet
 4. Kan også godt sætte mig i dit sted. Det føles anstrengende med alle de projekter jeg kan sætte i gang i haven. Hvornår lærer jeg at afslutte dem lidt hurtigere inden jeg starter et nyt.
  Krydser fingre for at det går kvikt og smertefrit for dig.

  SvarSlet
 5. Hej Madam Bæk
  Det er så dejligt, når det hele er overstået, men processen med at få det planlagt og udført er også rigtig spændende. Jeg håber, at vi får lov til at følge lidt med i "roderiet" undervejs :-)

  SvarSlet
 6. Hej Vibe
  Uha, det var et ømt punkt ;-) Ja har det også med at have flere projekter igang samtidigt. Men pludseligt går det hele op i en højere enhed og flere projekter afsluttes samtidig :-)

  Tak, tror det går ok - elsker processen med at se idéerne vokse :-)

  SvarSlet
 7. Kender det alt for godt med flere projekter på en gang, og byggepladslooket. Vi har planer om at bygge en mur i sommer stedet for et faldefærdigt hegn på den ene langside af haven. Så lige nu går jeg og siger til mig selv, at min have er altid er flot i nærbilleder. Man må fokusere på det positive. Det bliver jo godt, når det er færdigt ;-)

  SvarSlet
 8. Det er godt for køkkenhaven :-)
  .... og når det er sagt, så går jeg og savner de varme, vindstille dage - øv!

  SvarSlet
 9. Hej Ina
  Ja man bestemmer jo selv, hvordan man ønsker at andre skal se ens have ;-) Mon vi får lov at se med på det kommende byggeprojekt?

  Hej Mette
  Ja, det er godt for alle planterne :-) Men jeg savner også - vi har været så godt forvendt i de sidste par måneder, så vi er blevet helt afhængige :-)

  SvarSlet
 10. Kender det alt for godt med at rode i haven men det er jo også dejligt at få gjort nogle af alle de ting man går og drømmer om..
  Ja der er lidt langt indimellem de gode dage hvor man kan gå og "rode" i haven..
  God fornøjelse med projektet..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 11. Jeg kender det også, men dejligt når det er udført. Glæder mig til at se det færdige resultat! :-) Og så skal jeg da også lige love for vi har haft vind og hagl, øv slet ikke sjovt...

  SvarSlet
 12. Hej Karina
  Det er lige netop det - at få drømmene virkeliggjort er den stor tilfredsstillelse og alt roderiet værd :-)

  Hej Flora
  Det er superdejligt, når det er gjort og man kan nyde det færdige resultat :-) Jeg viser gerne det færdige resultat, når ...

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…