Gå videre til hovedindholdet

Kritte-vitte-hvidt

Jeg har været på jagt efter hvide blomster og fandt hvide blomster på både løg, sommerblomster og buske.

På busksiden er det snedriverbuskene, som har blomstret et stykke tid. Derudover blomstrer den hvide syren. Nedenfor ses den røde kornel, som står med både hvide knopper og udprungne blomster.

På sommerblomst-siden er der et par borago, som er klar til at falde smukt ud over en sten eller en krukkekant. De skal have fundet en plads snarrest. Isbegonierne er plantet ud. Og så er der den altid klassiske og sikre magurit - her plantet i en krukke sammen med en lille opstammet og hængende  pil.

Forårsløgene blomstrer stadig og den dobbelte narcis, står flot i bedet. De dobbelte tulipaner er snart færdige med at blomstre, men jeg holder meget af dem helt udsprungne - jeg synes næsten, at det ligner pæonblomster, når de ses oppefra som på fotoet!

Sluttelig vil jeg nævne, at der så sandelig også er en staude, som står med knopper og er tæt på at springe ud - nemlig storkonvallen. Den håber jeg at komme tilbage til, når den er sprunget ud.

Kommentarer

 1. .....ja det ligner små pæoner når tulipanen folder bladene helt ud før forfald :0) Hvidt er godt.....det giver sådan en dejligt skær i haven i sommernatten........bare varmen snart indtræffer for alvor så vi kan sidde ude til midnat og nyde synet :0)
  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe
  Ih ja, i de lange lyse sommeraftener lyser de hvide blomster dejlig op i natten. Det bliver så skønt, når vi kan sidde på terrassen hele aftenen ♥

  Ha' en dejlig søndag :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er de udsprunge tulipaner smukke:)
  God søndag:)
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 4. Hej Hanne Bente
  Velkommen som fast læser :-)

  Ja, jeg er også meget betaget af dem i haven ♥

  Du ønskes også en dejlig søndag :)

  SvarSlet
 5. Det er dejligt med hvide blomster som lyser så dejligt op! Hos mig er storkonvallerne også sprunget ud nu, men min snedrivebusk er ikke. Det er morsomt der er sådan en forskel fra have til have:)

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Ja, det er sjovt med forskellene og de bliver da tydelige nu vi har bloggene :-)

  SvarSlet
 7. Jamen dog, er storkonvallen også ved at springe ud -nåeeee nu ved jeg hvorfor mine ikke er.... de blev jo gravet op til fordel for nye tulipaner..... ak, min have er for lille...... undtagen når den skal luges (og ha' klippet kanter, siger overgartneren).
  Ingen blomster i mine liljekonvaller i år, øv øv

  SvarSlet
 8. Hej Sussi
  Øv at du ikke har storkonvaller længere. Mon du skal tage lidt af græsplænen til bede - så skal overgartneren ikke klippe så mange kanter, men kan måske hjælpe med at luge lidt istedet ;-)

  Liljekonvaller har jeg så til gengæld ingen af. De er nu også smukke - min have er vist også for lille hvis den skal rumme alle smukke planter :-) Har samme problem som dig ift. lugning!

  SvarSlet
 9. Er også igang med at omdanne et bed til et kun med hvid, meget lys gule og lime farver. Så her er også indkøbt lidt i hvidt i år - bl.a pæoner, liljer og kongekommen ♥♥

  SvarSlet
 10. Hej Merete
  Det lyder som om, at det bliver et dejligt bed. Jeg kendte ikke kongekommen, så den har jeg lige googlet og det er da en dejlig skærmplante. Held og lykke med bedet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …