Gå videre til hovedindholdet

Kritte-vitte-hvidt

Jeg har været på jagt efter hvide blomster og fandt hvide blomster på både løg, sommerblomster og buske.

På busksiden er det snedriverbuskene, som har blomstret et stykke tid. Derudover blomstrer den hvide syren. Nedenfor ses den røde kornel, som står med både hvide knopper og udprungne blomster.

På sommerblomst-siden er der et par borago, som er klar til at falde smukt ud over en sten eller en krukkekant. De skal have fundet en plads snarrest. Isbegonierne er plantet ud. Og så er der den altid klassiske og sikre magurit - her plantet i en krukke sammen med en lille opstammet og hængende  pil.

Forårsløgene blomstrer stadig og den dobbelte narcis, står flot i bedet. De dobbelte tulipaner er snart færdige med at blomstre, men jeg holder meget af dem helt udsprungne - jeg synes næsten, at det ligner pæonblomster, når de ses oppefra som på fotoet!

Sluttelig vil jeg nævne, at der så sandelig også er en staude, som står med knopper og er tæt på at springe ud - nemlig storkonvallen. Den håber jeg at komme tilbage til, når den er sprunget ud.

Kommentarer

 1. .....ja det ligner små pæoner når tulipanen folder bladene helt ud før forfald :0) Hvidt er godt.....det giver sådan en dejligt skær i haven i sommernatten........bare varmen snart indtræffer for alvor så vi kan sidde ude til midnat og nyde synet :0)
  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe
  Ih ja, i de lange lyse sommeraftener lyser de hvide blomster dejlig op i natten. Det bliver så skønt, når vi kan sidde på terrassen hele aftenen ♥

  Ha' en dejlig søndag :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er de udsprunge tulipaner smukke:)
  God søndag:)
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 4. Hej Hanne Bente
  Velkommen som fast læser :-)

  Ja, jeg er også meget betaget af dem i haven ♥

  Du ønskes også en dejlig søndag :)

  SvarSlet
 5. Det er dejligt med hvide blomster som lyser så dejligt op! Hos mig er storkonvallerne også sprunget ud nu, men min snedrivebusk er ikke. Det er morsomt der er sådan en forskel fra have til have:)

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Ja, det er sjovt med forskellene og de bliver da tydelige nu vi har bloggene :-)

  SvarSlet
 7. Jamen dog, er storkonvallen også ved at springe ud -nåeeee nu ved jeg hvorfor mine ikke er.... de blev jo gravet op til fordel for nye tulipaner..... ak, min have er for lille...... undtagen når den skal luges (og ha' klippet kanter, siger overgartneren).
  Ingen blomster i mine liljekonvaller i år, øv øv

  SvarSlet
 8. Hej Sussi
  Øv at du ikke har storkonvaller længere. Mon du skal tage lidt af græsplænen til bede - så skal overgartneren ikke klippe så mange kanter, men kan måske hjælpe med at luge lidt istedet ;-)

  Liljekonvaller har jeg så til gengæld ingen af. De er nu også smukke - min have er vist også for lille hvis den skal rumme alle smukke planter :-) Har samme problem som dig ift. lugning!

  SvarSlet
 9. Er også igang med at omdanne et bed til et kun med hvid, meget lys gule og lime farver. Så her er også indkøbt lidt i hvidt i år - bl.a pæoner, liljer og kongekommen ♥♥

  SvarSlet
 10. Hej Merete
  Det lyder som om, at det bliver et dejligt bed. Jeg kendte ikke kongekommen, så den har jeg lige googlet og det er da en dejlig skærmplante. Held og lykke med bedet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…