Gå videre til hovedindholdet

Kritte-vitte-hvidt

Jeg har været på jagt efter hvide blomster og fandt hvide blomster på både løg, sommerblomster og buske.

På busksiden er det snedriverbuskene, som har blomstret et stykke tid. Derudover blomstrer den hvide syren. Nedenfor ses den røde kornel, som står med både hvide knopper og udprungne blomster.

På sommerblomst-siden er der et par borago, som er klar til at falde smukt ud over en sten eller en krukkekant. De skal have fundet en plads snarrest. Isbegonierne er plantet ud. Og så er der den altid klassiske og sikre magurit - her plantet i en krukke sammen med en lille opstammet og hængende  pil.

Forårsløgene blomstrer stadig og den dobbelte narcis, står flot i bedet. De dobbelte tulipaner er snart færdige med at blomstre, men jeg holder meget af dem helt udsprungne - jeg synes næsten, at det ligner pæonblomster, når de ses oppefra som på fotoet!

Sluttelig vil jeg nævne, at der så sandelig også er en staude, som står med knopper og er tæt på at springe ud - nemlig storkonvallen. Den håber jeg at komme tilbage til, når den er sprunget ud.

Kommentarer

 1. .....ja det ligner små pæoner når tulipanen folder bladene helt ud før forfald :0) Hvidt er godt.....det giver sådan en dejligt skær i haven i sommernatten........bare varmen snart indtræffer for alvor så vi kan sidde ude til midnat og nyde synet :0)
  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe
  Ih ja, i de lange lyse sommeraftener lyser de hvide blomster dejlig op i natten. Det bliver så skønt, når vi kan sidde på terrassen hele aftenen ♥

  Ha' en dejlig søndag :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er de udsprunge tulipaner smukke:)
  God søndag:)
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 4. Hej Hanne Bente
  Velkommen som fast læser :-)

  Ja, jeg er også meget betaget af dem i haven ♥

  Du ønskes også en dejlig søndag :)

  SvarSlet
 5. Det er dejligt med hvide blomster som lyser så dejligt op! Hos mig er storkonvallerne også sprunget ud nu, men min snedrivebusk er ikke. Det er morsomt der er sådan en forskel fra have til have:)

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Ja, det er sjovt med forskellene og de bliver da tydelige nu vi har bloggene :-)

  SvarSlet
 7. Jamen dog, er storkonvallen også ved at springe ud -nåeeee nu ved jeg hvorfor mine ikke er.... de blev jo gravet op til fordel for nye tulipaner..... ak, min have er for lille...... undtagen når den skal luges (og ha' klippet kanter, siger overgartneren).
  Ingen blomster i mine liljekonvaller i år, øv øv

  SvarSlet
 8. Hej Sussi
  Øv at du ikke har storkonvaller længere. Mon du skal tage lidt af græsplænen til bede - så skal overgartneren ikke klippe så mange kanter, men kan måske hjælpe med at luge lidt istedet ;-)

  Liljekonvaller har jeg så til gengæld ingen af. De er nu også smukke - min have er vist også for lille hvis den skal rumme alle smukke planter :-) Har samme problem som dig ift. lugning!

  SvarSlet
 9. Er også igang med at omdanne et bed til et kun med hvid, meget lys gule og lime farver. Så her er også indkøbt lidt i hvidt i år - bl.a pæoner, liljer og kongekommen ♥♥

  SvarSlet
 10. Hej Merete
  Det lyder som om, at det bliver et dejligt bed. Jeg kendte ikke kongekommen, så den har jeg lige googlet og det er da en dejlig skærmplante. Held og lykke med bedet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…