Gå videre til hovedindholdet

Hvide syrener

Den hvide syren er ved at springe ud og står derude i kulden og skutter sig. Det er fristende at plukke en buket med ind i stuen, for bedre at kunne nyde de dejlige blomster.

Men grene fra syrener er ikke så nemme at få til at holde sig friske i vaser. Jeg har dog haft held med at banke stilkenderne med en hammer, sådan at der kommer en større flade, hvorfra blomsterne kan suge vand. Og jeg fjerner altid alle blade på grenene, sådan at de ikke skal bruge energi på at 'vedligeholde' dem. Heldigvis står syrenerne lige udenfor køkkenvinduet, så jeg skal nyde dem inde fra varmen.

Så vidt jeg husker, så blomstrer syrenen tidligt i år - har jeg mon ret? Den solrige og varme påske har virkelig sat 'fut i tingene' og endda så meget, at det har været svært at følge med både rent arbejdsmæssigt og til en vis grad også mentalt. Det er ikke lang tid siden, at vi sad og sukkede! Og for kun én måned siden skrev jeg om kejserbusken, som var sent ude. Utroligt så hurtigt det er gået siden da.

Syrener har jeg et rigtigt dejligt billede af på nethinden; da vi boede på Fyn kørte jeg ofte mellem Nr. Aaby og Assens for at besøge min dejlige veninde. Når jeg i foråret kørte afsted, var der i vejsiden mellem de to byer mængder af syrener og jeg husker dem alle som lilla, men i forskellige nuancer. Det var et fantastisk syn, som gjorde køreturen til en oplevelse - og måske fik hun også lige et ekstra besøg i den tid, hvor syrenerne stod i fuldt flor :-)

Kommentarer

 1. De dufter helt her ud i cyberspace :-). Jeg elsker syrener - både hvide og lilla. Det varer dog noget inden vores blomstrer. Planterne er meget små endnu. Heldigvis kan jeg så nyde naboernes. Hos dig må opvasken gå noget nemmere, når du kan stå og kigge ud på syrenen.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Hej Birgitte
  Ja syrener har en skøn duft :-) Thi hi - du har fuldstændig ret - opvasken går nemmere, men tager også længere tid ;-)

  Du ønskes også en dejlig aften :)

  SvarSlet
 3. Smuk er den din syren.
  Tror du har ret i at de er lidt tidlige i år. Vi har bryllupsdag den 25 maj og vores bordpynt bestod bl.a. af den lyselilla syren.
  Desværre har vi måtte tage et par meter af vores levende hegn sidste efterår, det var blevet for voldsomt. Så der bliver nok ikke så mange syrener i blomst her på adressen. Næste år måske.
  Tak for tippet med hammeren.

  SvarSlet
 4. Syrener er noget af det skønneste - og desværre en af de største mangler i min have. Jeg har elsket dem siden jeg var barn, og vi gik rundt og sugede "honning" ud af blomsterne. Jeg har derfor også svært ved at forestille mig, at jeg ikke har anskaffet mig mindst én syren, når året er omme - og indtil da glæder jeg mig bare over alle jer andres :-)

  SvarSlet
 5. Jo du har ganske ret, det er meget tidligt at syrenen blomstrer i år. Normalt blomstrer de først i slutning af maj. (Har en datter der har fødselsdag der, og jeg pyntede altid fødselsdagsbordet med syren, mens hun boede hjemme). Min er lyslilla og jeg har nu plantet et par stykker mere. Synes de er så dejlige. Jeg banker også stilkene, og de holder da et par dage inde.

  SvarSlet
 6. Dine syrener er noget længere fremme end mine men det varer da ikke længe..Jeg elsker syrener og for et par år siden fik jeg plantet en del mere så i år kan vi nyde alle de skønne syrener i 3 nuancer (hvid, lyslilla og den mørkelilla..)
  Tak for tippet med hammeren - det må jeg prøve..

  SvarSlet
 7. Hej Vibe
  Det må have været et smukt dækket bord :-) Syren kan beskæres ret kraftigt, så håber bare, at I har måttet beskære det og ikke fjernet det! Det er så ærgerligt at fjerne smukke ting :-)

  Hej Signe
  Du er velkommen til at nyde vi andres :-) Jeg har aldrig hørt om at suge honning - er der noget at suge efter ;-)

  Hej Bente
  Syntes nok det var tidligt! De lilla er også skønne - i det hele taget et dejligt træ, som man dog skal passe på ikke får for mange rodskud!

  Hej Karina
  Det bliver en flot symfoni, som vi gerne vil se noget til på din blog :-)

  SvarSlet
 8. Hej , ja nu savner jeg dine besøg :-)) Lige i denne tid tænker jeg ofte på vores små ture langs de fynske biveje, hvor vi så på syrener og plukkede vilde blomster. Syrenerne er på vej til at springe ud her og jeg er så heldig, at jeg har fået en af hver farve i min egen have.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …