Gå videre til hovedindholdet

Status på påskens projekter

Der sker en masse på terrassen og vi får en masser af frisk luft hele dagen. Vejret har været af de helt skønne for april måned og det er udnyttet fuld ud. Indimellem arbejdet har vi spist alle måltider på terrassen og igår trak vi først ind kl. 20.30 - vidunderligt :-)

Vi har haft besøg af svigermor og pap-svigerfra, som har hjulpet os et par dage. Og det har været den sædvanlige arbejdsfordeling og projekterne er skredet godt fremad. Det er så dejligt med hjælp, men samtidig er vi også sammen på en helt anden måde, når der er en aktivitet at være sammen om. Snakken går altså godt samtidig med og på den anden side, så er det også helt legalt ikke at sige noget, mens man arbejder. Vi nyder det alle fem :-)

Den gamle træ-terrasse har fået udskiftet rådne brædder og er blevet klodset op igen, så den ikke gynger, når vi går på den. For et par dage siden blev den vasket og idag har den så fået grunder. Den er klar til en gang træbeskyttelse i ibenholt sort om et par dage.

Der er lavet stakit rundt om terrassen. På billedet ovenfor er der lavet et tre et halv meter langt stakit, som hindrer indkig fra stien. På billedet under er der lavet et seks meter langt stakit, for dels at hindre indkig fra den gemmengående vej igennem byen og dels for at minimere støjen fra samme vej.  Begge stakitter har fået grunder og er klar til en hvid træbeskyttelse om et par dage.    

Læg iøvrigt mærke til magnolien i baggrunden, som nu står med fuldt udsprungne blomster - et virkeligt smukt syn :-)

Et par af drømmene er ved at blive til virkelighed! Omend tilpassede og ændrede til den inspiration vi har opsøgt og de tanker og snakke, som er udsprundet fra inspirationen. For os er det en dynamisk proces, som ændres hen af vejen - også mens arbejdet står på.

Kommentarer

 1. Sikke et arbejde. Det ser ud til, at det er en kæmpeterrasse i har.

  Jeg kan godt li, at i har valgt at lade det stedsegrønne træ står inde på terrassen :-)

  SvarSlet
 2. Hej Vivik
  Terrassen er vel omkring 80 kvm og der er pladser med sol og skygge på stort set alle tider af døgnet. Vi nyder virkelig at have så store en terrasse og det er vores stue i løbet af sommeren :-)

  Vi har fået at vide, at det er en relativ sjælden japansk fyr og så giver den skygge på en del af terrassen, så derfor har vi valgt at beholde træet. Jeg synes også, at det giver lidt 'liv' på terrassen :-)

  SvarSlet
 3. Ja, I har da også haft travlt her i påsken. Før jeg fik have troede jeg, at ferier skulle bruges til at slappe af - men det var dengang :-)

  Dejlig stor terrasse I har. Og skønt at terrasse-sæsonen nu er begyndt.

  Fortsat god påske!

  SvarSlet
 4. Hej Signe
  Ferier bruges til at slappe af med kreative gøremål i haven; at gå i haven giver energi for mig og for mange andre haveejere - man tænker så godt mens man har jord under neglene :-)

  Det er så dejligt, at terrassesæsonen er startet - lige så snart vejret er til det, så er vi på terrassen ♥

  Du ønskes også en god påske :)

  SvarSlet
 5. Skøn stor terrasse du har. Det er dejligt med når man begynder at komme til slutfasen i projekterne ;-)
  Men helt enig, det er dejligt med fælles gøremål med familie og naboer, og man behøver ikke altid snakke så meget.
  Fortsat god påske. Nu vil jeg gå ud til mine projekter ;-)

  SvarSlet
 6. Det ser altså skønt ud - og man kan vel sige: "Man må yde, før man kan nyde:-)"

  SvarSlet
 7. Hej Ina
  Ja det er altid en tilfredsstillelse at komme til slutfasen, men jeg synes tit, at den overrasker ved at tage meget længere tid end man lige havde regnet med!

  God fornøjelse med dine projekter og også en god påske til dig :-)

  Hej Charlotte
  Enig - og tilfredsstillelsen er ekstra stor, når man selv har lavet projekterne :-)

  SvarSlet
 8. Dejlig stor terrasse og lækre møbler - vil gerne have sådan nogle til min overdækkede lille østvendte ikke helt færdiggjorde terrasse endnu. Når den er færdig har vi ikke mindre en fire terrasser i forbindelse med huset, hvilket er rigtig lækkert. Man kan flytte rundt efter temperatur og sol.

  Glæder mig til at se det færdige resultat.

  Forsat rigtig go' påske.

  SvarSlet
 9. Hej Madam Bæk
  Terrasser kan man aldrig få nok af ;-)

  Du skriver, at den nye snart er færdig - glæder mig til at se den :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)