Gå videre til hovedindholdet

Det var på tide!

Kejserbusken har været sent på den i år! I de foregående år har busken stort set været afblomstret på nuværende tidspunkt. Men endelig kan vi dufte og beundre de skønne blomster på busken.

Kommentarer

 1. Ja, jeg kan også huske år, hvor den har blomstret i januar, men det må bestemt have været mildere vintre. Køn er den jo heldigvis lige meget, hvilket tidspunkt den kommer på.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Jeg synes, at alt er senere på den i år. Men Kejseren er værd at vente på med sin skænne duft.

  Ha en dejlig aften.

  SvarSlet
 3. Hej Birgitte
  Jeg mener, at jeg tidligere har haft den på julebordet, så den er bestemt senere på den i år! Du har ret - den er køn og skøn uanset tidspunktet :-)

  Hej Madam Bæk
  Ja, den strenge vinter har sinket alt også den skønne kejserbusk - men det gode er værd at vente på :-)

  SvarSlet
 4. Flot!
  Sådan har jeg det med jule-roserne....Først nu står de med smukke blomster!

  SvarSlet
 5. Vi får se hvordan sæsonen udvikler sig, lige pludselig eksplodere det hele i et lysegrønt flor.
  Henrik

  SvarSlet
 6. Hej Mette
  Åh ja juleroserne, dem må jeg få set til igen, men tror desværre at de er gået til i potten. De er også utrolig skønne :-)

  Hej Henrik
  Du har ret og jeg synes allerede, at vi kan se starten på eksplosionen - herligt :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…