Gå videre til hovedindholdet

Det var på tide!

Kejserbusken har været sent på den i år! I de foregående år har busken stort set været afblomstret på nuværende tidspunkt. Men endelig kan vi dufte og beundre de skønne blomster på busken.

Kommentarer

 1. Ja, jeg kan også huske år, hvor den har blomstret i januar, men det må bestemt have været mildere vintre. Køn er den jo heldigvis lige meget, hvilket tidspunkt den kommer på.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Jeg synes, at alt er senere på den i år. Men Kejseren er værd at vente på med sin skænne duft.

  Ha en dejlig aften.

  SvarSlet
 3. Hej Birgitte
  Jeg mener, at jeg tidligere har haft den på julebordet, så den er bestemt senere på den i år! Du har ret - den er køn og skøn uanset tidspunktet :-)

  Hej Madam Bæk
  Ja, den strenge vinter har sinket alt også den skønne kejserbusk - men det gode er værd at vente på :-)

  SvarSlet
 4. Flot!
  Sådan har jeg det med jule-roserne....Først nu står de med smukke blomster!

  SvarSlet
 5. Vi får se hvordan sæsonen udvikler sig, lige pludselig eksplodere det hele i et lysegrønt flor.
  Henrik

  SvarSlet
 6. Hej Mette
  Åh ja juleroserne, dem må jeg få set til igen, men tror desværre at de er gået til i potten. De er også utrolig skønne :-)

  Hej Henrik
  Du har ret og jeg synes allerede, at vi kan se starten på eksplosionen - herligt :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…