Gå videre til hovedindholdet

Det var på tide!

Kejserbusken har været sent på den i år! I de foregående år har busken stort set været afblomstret på nuværende tidspunkt. Men endelig kan vi dufte og beundre de skønne blomster på busken.

Kommentarer

 1. Ja, jeg kan også huske år, hvor den har blomstret i januar, men det må bestemt have været mildere vintre. Køn er den jo heldigvis lige meget, hvilket tidspunkt den kommer på.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Jeg synes, at alt er senere på den i år. Men Kejseren er værd at vente på med sin skænne duft.

  Ha en dejlig aften.

  SvarSlet
 3. Hej Birgitte
  Jeg mener, at jeg tidligere har haft den på julebordet, så den er bestemt senere på den i år! Du har ret - den er køn og skøn uanset tidspunktet :-)

  Hej Madam Bæk
  Ja, den strenge vinter har sinket alt også den skønne kejserbusk - men det gode er værd at vente på :-)

  SvarSlet
 4. Flot!
  Sådan har jeg det med jule-roserne....Først nu står de med smukke blomster!

  SvarSlet
 5. Vi får se hvordan sæsonen udvikler sig, lige pludselig eksplodere det hele i et lysegrønt flor.
  Henrik

  SvarSlet
 6. Hej Mette
  Åh ja juleroserne, dem må jeg få set til igen, men tror desværre at de er gået til i potten. De er også utrolig skønne :-)

  Hej Henrik
  Du har ret og jeg synes allerede, at vi kan se starten på eksplosionen - herligt :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …