Gå videre til hovedindholdet

Det var på tide!

Kejserbusken har været sent på den i år! I de foregående år har busken stort set været afblomstret på nuværende tidspunkt. Men endelig kan vi dufte og beundre de skønne blomster på busken.

Kommentarer

 1. Ja, jeg kan også huske år, hvor den har blomstret i januar, men det må bestemt have været mildere vintre. Køn er den jo heldigvis lige meget, hvilket tidspunkt den kommer på.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Jeg synes, at alt er senere på den i år. Men Kejseren er værd at vente på med sin skænne duft.

  Ha en dejlig aften.

  SvarSlet
 3. Hej Birgitte
  Jeg mener, at jeg tidligere har haft den på julebordet, så den er bestemt senere på den i år! Du har ret - den er køn og skøn uanset tidspunktet :-)

  Hej Madam Bæk
  Ja, den strenge vinter har sinket alt også den skønne kejserbusk - men det gode er værd at vente på :-)

  SvarSlet
 4. Flot!
  Sådan har jeg det med jule-roserne....Først nu står de med smukke blomster!

  SvarSlet
 5. Vi får se hvordan sæsonen udvikler sig, lige pludselig eksplodere det hele i et lysegrønt flor.
  Henrik

  SvarSlet
 6. Hej Mette
  Åh ja juleroserne, dem må jeg få set til igen, men tror desværre at de er gået til i potten. De er også utrolig skønne :-)

  Hej Henrik
  Du har ret og jeg synes allerede, at vi kan se starten på eksplosionen - herligt :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…