Gå videre til hovedindholdet

Sådan; tre nede og to ud af tre væk

Så er træerne lagt ned og vi har været effektive, idet der allerede er to ud af tre, som er ryddet væk. Sådan så det ud inden de to akacietræer blev fældet. Og sådan ser det ud nu - det er naboens japanske kirsebær der ses i baggrunden og ikke rester af vores store træer :-)

Det har helt klart givet mere lys specielt i området bag huset, men jeg er helt sikker på, at det også kommer til at give mere lys på terrassen om formiddagen.

Da vi havde arbejdet i 7 timer var der ikke mere energi tilbage - vi har begge rimeligt stillesiddende arbejde til dagligt, så det er uvant arbejde at flytte grene og tunge 'træklodser'. Jeg er godt nok spændt på, hvordan vores muskler har det i morgen!

Nå, men dette er grenrester efter det sidste sidste træ og brænde fra begge træer. Og med det lovede forårsvejr, så burde vi kunne få det sidste væk i den kommende uge - det bliver så dejligt, når det hele er ryddet væk igen :-)

Kommentarer

 1. Ja, jeg hører også til gruppen med ømme lemmer i morgen. Træfældning er hårdt, når man er kontormus til dagligt ;-)

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 2. Dejligt for jer, at træerne er fældet. Resten skal i nok få klaret.

  Ømme muskler skal bare arbejdes væk ;-)

  SvarSlet
 3. Så flott det ble! Godt å få bort sånne trær som som skygger. Vi skulle hatt en sånn mann her i hagen også! Vi har en hel skog bak huset her som skygger for solen... Ha en flott kveld:) Cathrine

  SvarSlet
 4. Det er dejligt at få noget fra hånden..Og med de store træer kan man jo virkelige se at der sker noget. Bliver dejligt med mere lys i haven ;)

  SvarSlet
 5. Hej Vivik
  Er også helt sikker på, at vi får klaret det sidste - nu skal det bare væk!

  Hej Cathrine
  Skygge er fint, men ikke hvis det er de forkerte steder. Håber også du har områder i haven med sol, så du kan 'lege' med andet end skyggeplanter :-)

  Hej Karina
  Ja, man er lidt 'selvfed' efter sådan en effektiv dag ;-) Glæder mig til at få det sidste fjernet, så tror jeg, at det er supermeget at vi har fået mere lys :-)

  SvarSlet
 6. Sejt, man bliver så glad når det er gjort. Og lyset i haven er bare så vigtig, og brænde i disse tider er jo guld :)

  SvarSlet
 7. Hej Flora
  Ja det er så fedt :-) Og to fluer med et smæk, bedre kan det næsten ikke blive ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…