Gå videre til hovedindholdet

Sådan; tre nede og to ud af tre væk

Så er træerne lagt ned og vi har været effektive, idet der allerede er to ud af tre, som er ryddet væk. Sådan så det ud inden de to akacietræer blev fældet. Og sådan ser det ud nu - det er naboens japanske kirsebær der ses i baggrunden og ikke rester af vores store træer :-)

Det har helt klart givet mere lys specielt i området bag huset, men jeg er helt sikker på, at det også kommer til at give mere lys på terrassen om formiddagen.

Da vi havde arbejdet i 7 timer var der ikke mere energi tilbage - vi har begge rimeligt stillesiddende arbejde til dagligt, så det er uvant arbejde at flytte grene og tunge 'træklodser'. Jeg er godt nok spændt på, hvordan vores muskler har det i morgen!

Nå, men dette er grenrester efter det sidste sidste træ og brænde fra begge træer. Og med det lovede forårsvejr, så burde vi kunne få det sidste væk i den kommende uge - det bliver så dejligt, når det hele er ryddet væk igen :-)

Kommentarer

 1. Ja, jeg hører også til gruppen med ømme lemmer i morgen. Træfældning er hårdt, når man er kontormus til dagligt ;-)

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 2. Dejligt for jer, at træerne er fældet. Resten skal i nok få klaret.

  Ømme muskler skal bare arbejdes væk ;-)

  SvarSlet
 3. Så flott det ble! Godt å få bort sånne trær som som skygger. Vi skulle hatt en sånn mann her i hagen også! Vi har en hel skog bak huset her som skygger for solen... Ha en flott kveld:) Cathrine

  SvarSlet
 4. Det er dejligt at få noget fra hånden..Og med de store træer kan man jo virkelige se at der sker noget. Bliver dejligt med mere lys i haven ;)

  SvarSlet
 5. Hej Vivik
  Er også helt sikker på, at vi får klaret det sidste - nu skal det bare væk!

  Hej Cathrine
  Skygge er fint, men ikke hvis det er de forkerte steder. Håber også du har områder i haven med sol, så du kan 'lege' med andet end skyggeplanter :-)

  Hej Karina
  Ja, man er lidt 'selvfed' efter sådan en effektiv dag ;-) Glæder mig til at få det sidste fjernet, så tror jeg, at det er supermeget at vi har fået mere lys :-)

  SvarSlet
 6. Sejt, man bliver så glad når det er gjort. Og lyset i haven er bare så vigtig, og brænde i disse tider er jo guld :)

  SvarSlet
 7. Hej Flora
  Ja det er så fedt :-) Og to fluer med et smæk, bedre kan det næsten ikke blive ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …