Gå videre til hovedindholdet

N for Nyt

Denne uges bogstav i ABC Scandinavia er N. Her kan du se andre bloggeres forslag til N.

N for Nyt

Jeg tillader mig at henføre nyt til to nye "begivenheder" nemlig, at et nyt haveår står for døren og at jeg har erhvervet mig nyt litteratur til inspiration til det nye haveår.

Rundt omkring i forskellige "have-lande" er der ganske mange, som er utålmodige og gerne snart vil have lidt jord under neglene. Det bliver udtrykt på mange haveblogs. Men jeg kan også se, at vi havegale har fået lidt af vores lyst styret, for der er ganske mange, som er igang med dels at bestille frø hjem og dels har sået ex. stauder. Jeg er selv én af dem, som utålmodigt venter på en sending staudefrø fra Tyskland - hver dag finkæmmes posten, for jeg vil så gerne igang, men nej ikke endnu....

Jeg har dog én potte stående, hvor jeg såede frø for 1½ uge siden og som jeg spændt følger. Hver dag er jeg lige forbi vindueskarmen for at kigge, om der da ikke snart sker noget. Og igår kunne jeg skimte fem små grønne spirer, så nu håber jeg, at jeg kan passe dem, så vi kan få masser af chili i maden til sommer :-)

Nyt litteratur fik jeg forleden dag, da var jeg forbi boghandleren og fandt ovenstående bøger. De var til en billig penge på udsalg, så jeg tænkte, at det ville være dejligt at få nyt litteratur til et nyt haveår. Jeg har kun nået at bladre i dem og  kan derfor ikke give en anmeldelse af bøgerne!

Men jeg er sikker på, at havebøgerne vil blive brugt - jeg er en nysgerrig sjæl, som gerne vil have svar på de spørgsmål, der dukker op og så er det rigtig rart at have nogle bøger at slå op i. For har jeg en forklaring, så får jeg sammenhæng og det er meget nemmere at forstå og huske fremover.

Jeg har det også med havebøger som billedbøger - nogle gange er det at se billederne nok til at mætte min fantasi og forestillingsevne og dermed give inspiration til haven. Men de lækre fotos lokker nu også ofte til at læse den tilhørende tekst til endnu mere inspiration og viden.

Havebøger er rare at have!

Kommentarer

  1. Hvilken glæde nå man kigger ned i en potte og der er spirer :O)

    Hos mig kommer der også mange N'er dette have år.
    Nye planter
    Nye frø
    Nye billeder
    Nye blog venner
    Nyheder af enhver art :O)
    Rigtig god lørdag.

    SvarSlet
  2. Kære Susanne,

    Det er så sandt, som det er sagt.

    Ha' en dejlig Lørdag.

    Hilsen fra det regnfulde Sverige

    SvarSlet
  3. Hej Susanne
    Skønne "ting" du og vi andre har i vente - det bliver spændende at følge :-)
    Også en rigtig dejlig lørdag til dig
    Susanne

    Hej Madam Bæk
    Vejret her i nordsjælland er som end ikke meget bedre, dog ingen regn lige nu, men det blæser.
    Også en rigtig dejlig lørdag til dig :-)
    Susanne

    SvarSlet
  4. Hej
    Skønt med nyt havelitteratur som jo lige er tiden til at få læst noget og begynde at planlægge det nye haveår..
    GOd weekend herfra

    SvarSlet
  5. Hej Karina
    Og på en blæsende dag som idag er det dejligt at kunne dyrke lidt armchair gardening
    Også en dejlig weekend til dig :-)
    Susanne

    SvarSlet
  6. Åh, jeg gleder meg også til et nytt hageår, men har ikke kommet så langt til å så frø ennå. Dessuten snør det tett ute akkurat nå, så jeg får ikke akkurat inspirasjon til denslags aktiviteter...hehe, men kanskje jeg skulle begynt å tenke på å kjøpe noen frø etterhvert.

    SvarSlet
  7. Hej Melusine
    Ja frø-indkøb er heldigvis ikke afhængig af vejret og så bliver man så vældig forårs-inspireret ved at kigge i frøkatalogerne.
    God fornøjelse :-)
    Susanne

    SvarSlet
  8. Godt nytt hageår :)

    Kamelryttersken postet sist: N for Nordfra

    SvarSlet
  9. Hej Kamelryttersken
    Mange tak - og hvis du har have - i lige måde.
    Ha' en dejlig lørdag aften :-)
    Susanne

    SvarSlet
  10. Ja dette er det flott å tenke på! Gleder meg også til det går an å begynne å så! Deilig å se det spire selv om det er snø og kulde ute! -Margit-

    SvarSlet
  11. Hej Margit
    Ja, det er skønt at finde de små spirer og derefter følge dem til store dejlige planter :-)
    Ha' en dejlig lørdag aften :-)

    SvarSlet
  12. Flot n valg.. og jeg har lige i dag fotograferet de første nye små erantiser.. :-)

    SvarSlet
  13. Hej Inge
    Det er så dejligt at opdage, at erantisene er begyndt at blomstre - jeg opdagede dem fra et værelser og måtte straks ud i haven for at se lidt nærmere på dem - SKØNT :-)
    Ha' en dejlig weekend :-)

    SvarSlet
  14. Alltid moro med nye hagebøker, så jeg ønsker deg en masse god lesning:) Takker for hyggelig hilsen hos meg, allerde erantis i hagene, det høres himmelsk ut:) Vi har en flott tid foran oss, jeg gleder meg:)Klem

    SvarSlet
  15. Hej Linda
    Tak - det er så hyggeligt at tage en havebog ned fra hylden og få inspiration :-) Ja det bliver så dejligt når foråret for alvor kommer :-)
    Ha' en dejlig søndag

    SvarSlet
  16. Godt at mindst en har fundet på at skrive om nyt. Det bliver ganske dejligt at kunne komme udendørs igen på en lidt anden måde end den lange vinter har muliggjort det. God arbejdslyst.

    SvarSlet
  17. Hej Jørgen
    Det har du fuldstændig ret i. Jeg glæder mig meget til at komme igang i haven og drømmer om at nyde et glas koldt hvidvin en varm sommerdag på terrassen - det bliver så godt :-)
    God søndag aften :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad