Gå videre til hovedindholdet

Holdbarhedsmiddel - up-date

Jeg har tidligere skrevet om, at jeg selv blander et holdbarhedsmiddel til buketter. Jeg er nu blevet opmærksom på, at der også findes andre 'blandinger', som får buketter til at holde længere.

Min søn på 10 år var med bedsteforældrene på Mariager Saltcenter i fredags. Og idag da jeg ville sætte forsythia-grene i vase formidlede han straks sin nye viden vedr. salt; "blomsterne holder længere, hvis du tilsætter salt til blomstervandet". Det måtte vi så straks prøve.

I aftes læste jeg i det nye nummer af 'Alt om Haven' og deri var der sandelig endnu en variant. De anbefaler at anvende 5 tsk sukker og 1 tsk eddike i 5 l vand for at gøre vandet mere næringsrigt.

Hmm, vi mangler så at afprøve blandingen med sukker og eddike - mon ikke eddike har samme effekt som citronsyren i 'mit eget holdbarhedsmiddel'? Jeg er spændt på at se, om saltet har en effekt. Men et 'forsøg' er vist ikke tilstrækkeligt grundlag for at kunne tale om en et validt resultat :-)

Kommentarer

  1. Jeg kan se din opskrift ligner min. Jeg har svært ved at tro på at salt kan virke positivt, men edike er som du skriver vel omtrent som citroncyre, Jeg ved mange bruger klorin men det kan jeg ikke lide.

    SvarSlet
  2. Hej Marina
    Min opskrift er ikke én, som jeg har fundet på - den stammer fra min mor, som har den et andet sted fra osv. Så der er sikkert mange der bruger samme blanding.
    Mon ikke saltet 'renser' vandet? Men jeg er spændt på at se resultatet med forsythiagrenene, for jeg er heller ikke helt sikker på effekten.
    Klorin har jeg heller ikke lyst til at bruge.

    Ha' en dejlig tirsdag :-)
    Susanne

    SvarSlet
  3. Lyder spændende med alle dine blandinger..Synes dog også det lyder utroligt med klorin! Vil huske på dine tips når jeg skal igang..

    SvarSlet
  4. Hej Karina
    Mon ikke der findes mange flere blanderinger??
    Dejligt, hvis du kan bruge tipsene :-)

    Ha' en dejlig 1. forårsdag
    Susanne

    SvarSlet
  5. Det ligner næsten indholdet til en gang syltede agurker :).... der mangler bare lidt dild og peber.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…