Gå videre til hovedindholdet

Holdbarhedsmiddel - up-date

Jeg har tidligere skrevet om, at jeg selv blander et holdbarhedsmiddel til buketter. Jeg er nu blevet opmærksom på, at der også findes andre 'blandinger', som får buketter til at holde længere.

Min søn på 10 år var med bedsteforældrene på Mariager Saltcenter i fredags. Og idag da jeg ville sætte forsythia-grene i vase formidlede han straks sin nye viden vedr. salt; "blomsterne holder længere, hvis du tilsætter salt til blomstervandet". Det måtte vi så straks prøve.

I aftes læste jeg i det nye nummer af 'Alt om Haven' og deri var der sandelig endnu en variant. De anbefaler at anvende 5 tsk sukker og 1 tsk eddike i 5 l vand for at gøre vandet mere næringsrigt.

Hmm, vi mangler så at afprøve blandingen med sukker og eddike - mon ikke eddike har samme effekt som citronsyren i 'mit eget holdbarhedsmiddel'? Jeg er spændt på at se, om saltet har en effekt. Men et 'forsøg' er vist ikke tilstrækkeligt grundlag for at kunne tale om en et validt resultat :-)

Kommentarer

 1. Jeg kan se din opskrift ligner min. Jeg har svært ved at tro på at salt kan virke positivt, men edike er som du skriver vel omtrent som citroncyre, Jeg ved mange bruger klorin men det kan jeg ikke lide.

  SvarSlet
 2. Hej Marina
  Min opskrift er ikke én, som jeg har fundet på - den stammer fra min mor, som har den et andet sted fra osv. Så der er sikkert mange der bruger samme blanding.
  Mon ikke saltet 'renser' vandet? Men jeg er spændt på at se resultatet med forsythiagrenene, for jeg er heller ikke helt sikker på effekten.
  Klorin har jeg heller ikke lyst til at bruge.

  Ha' en dejlig tirsdag :-)
  Susanne

  SvarSlet
 3. Lyder spændende med alle dine blandinger..Synes dog også det lyder utroligt med klorin! Vil huske på dine tips når jeg skal igang..

  SvarSlet
 4. Hej Karina
  Mon ikke der findes mange flere blanderinger??
  Dejligt, hvis du kan bruge tipsene :-)

  Ha' en dejlig 1. forårsdag
  Susanne

  SvarSlet
 5. Det ligner næsten indholdet til en gang syltede agurker :).... der mangler bare lidt dild og peber.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…