Gå videre til hovedindholdet

Holdbarhedsmiddel

Så blev beholdningen med holdbarhedsmiddel til blomsterbuketter fyldt op. Jeg blander det af 250 g sukker og 10 g citronsyre og bruger et gammelt pilleglas med lufttæt låg til opbevaring. Når jeg arrangerer buketter tilsættes vandet 1 tsk pr. ½ l. Blomsterne drikker mere vand med holdbarhedsmidlet, så jeg holder skarpt øje med, om der løbende skal tilsættes mere vand til vasen.

Fordelen ved at bruge midlet er selvfølgelig, at det får blomsterne til at holde længere. Ulempen er, at der er risiko for, at der udvikles slimet vand, da sukkeret er næringmiddel for bakterier, men citonsyren er på den anden side med til at bekæmpe bakterierne. Det er vigtigt, at vasen er vasket grundigt af inden en ny buket sættes i og at der ikke er blade fra blomsterne nede i vandet, idet det kan være grobund for bakterier.  

Tips! på bagsiden af glasset har jeg skrevet opskriften på holdbarhedsmidlet - så er jeg fri for at huske eller lede efter blandingsforholdet, næste gang jeg skal supplere beholdningen :-)

Kommentarer

 1. Tak for rådet Susanne. Det har jeg taget til mig;-)

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk
  Det er dejligt, at vi kan lære og inspirere hinanden :-)

  SvarSlet
 3. Det var da genialt, det skal jeg da også prøve... tak for tippet, og ha' en dejlig søndag :o)

  SvarSlet
 4. Hej Fru Friis
  Det var så lidt :-)

  Ønsker også dig en dejlig søndag
  Susanne

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  jeg sender dig her et svar på din kommetar på min blog hvis du nu ikke lige kommer tilbage og ser den - det var ang en blomsterbørnehave:
  Jeg har fundet ud af at der ikke bliver "noget ud af det"...eller meget lidt, hvis jeg spreder frø i de tilplantede bede. Stauderne skygger for spiring - så derfor er det en god idé at have een kvadratmeter fri jord i halvskygge - så kan frøene frit spire og vokse til og de bliver ikke brændt/udtørret af for megen sol. Jeg prikler så ud i børnehaven og når planterne ser store nok ud, så flyttes de til de andre blomsterbede.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Hej
  Det er noget jeg vil huske..Skønt med alle de tips man kan få her på bloggen..
  Fortsat god søndag..Hilsen Karina

  SvarSlet
 7. Hej Berit
  Mange tak for dit svar. Det lyder logtisk, at frøene ikke spirer blandt stauderne. Og et bed i halvskygge er overhovedet intet problem her i haven - det skal prøves :-)

  SvarSlet
 8. Hej Karina
  Dejligt at du kan bruge tipsene
  Tak og også en dejlig søndag til dig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…