Gå videre til hovedindholdet

Holdbarhedsmiddel

Så blev beholdningen med holdbarhedsmiddel til blomsterbuketter fyldt op. Jeg blander det af 250 g sukker og 10 g citronsyre og bruger et gammelt pilleglas med lufttæt låg til opbevaring. Når jeg arrangerer buketter tilsættes vandet 1 tsk pr. ½ l. Blomsterne drikker mere vand med holdbarhedsmidlet, så jeg holder skarpt øje med, om der løbende skal tilsættes mere vand til vasen.

Fordelen ved at bruge midlet er selvfølgelig, at det får blomsterne til at holde længere. Ulempen er, at der er risiko for, at der udvikles slimet vand, da sukkeret er næringmiddel for bakterier, men citonsyren er på den anden side med til at bekæmpe bakterierne. Det er vigtigt, at vasen er vasket grundigt af inden en ny buket sættes i og at der ikke er blade fra blomsterne nede i vandet, idet det kan være grobund for bakterier.  

Tips! på bagsiden af glasset har jeg skrevet opskriften på holdbarhedsmidlet - så er jeg fri for at huske eller lede efter blandingsforholdet, næste gang jeg skal supplere beholdningen :-)

Kommentarer

 1. Tak for rådet Susanne. Det har jeg taget til mig;-)

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk
  Det er dejligt, at vi kan lære og inspirere hinanden :-)

  SvarSlet
 3. Det var da genialt, det skal jeg da også prøve... tak for tippet, og ha' en dejlig søndag :o)

  SvarSlet
 4. Hej Fru Friis
  Det var så lidt :-)

  Ønsker også dig en dejlig søndag
  Susanne

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  jeg sender dig her et svar på din kommetar på min blog hvis du nu ikke lige kommer tilbage og ser den - det var ang en blomsterbørnehave:
  Jeg har fundet ud af at der ikke bliver "noget ud af det"...eller meget lidt, hvis jeg spreder frø i de tilplantede bede. Stauderne skygger for spiring - så derfor er det en god idé at have een kvadratmeter fri jord i halvskygge - så kan frøene frit spire og vokse til og de bliver ikke brændt/udtørret af for megen sol. Jeg prikler så ud i børnehaven og når planterne ser store nok ud, så flyttes de til de andre blomsterbede.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Hej
  Det er noget jeg vil huske..Skønt med alle de tips man kan få her på bloggen..
  Fortsat god søndag..Hilsen Karina

  SvarSlet
 7. Hej Berit
  Mange tak for dit svar. Det lyder logtisk, at frøene ikke spirer blandt stauderne. Og et bed i halvskygge er overhovedet intet problem her i haven - det skal prøves :-)

  SvarSlet
 8. Hej Karina
  Dejligt at du kan bruge tipsene
  Tak og også en dejlig søndag til dig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…