Gå videre til hovedindholdet

Holdbarhedsmiddel

Så blev beholdningen med holdbarhedsmiddel til blomsterbuketter fyldt op. Jeg blander det af 250 g sukker og 10 g citronsyre og bruger et gammelt pilleglas med lufttæt låg til opbevaring. Når jeg arrangerer buketter tilsættes vandet 1 tsk pr. ½ l. Blomsterne drikker mere vand med holdbarhedsmidlet, så jeg holder skarpt øje med, om der løbende skal tilsættes mere vand til vasen.

Fordelen ved at bruge midlet er selvfølgelig, at det får blomsterne til at holde længere. Ulempen er, at der er risiko for, at der udvikles slimet vand, da sukkeret er næringmiddel for bakterier, men citonsyren er på den anden side med til at bekæmpe bakterierne. Det er vigtigt, at vasen er vasket grundigt af inden en ny buket sættes i og at der ikke er blade fra blomsterne nede i vandet, idet det kan være grobund for bakterier.  

Tips! på bagsiden af glasset har jeg skrevet opskriften på holdbarhedsmidlet - så er jeg fri for at huske eller lede efter blandingsforholdet, næste gang jeg skal supplere beholdningen :-)

Kommentarer

 1. Tak for rådet Susanne. Det har jeg taget til mig;-)

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk
  Det er dejligt, at vi kan lære og inspirere hinanden :-)

  SvarSlet
 3. Det var da genialt, det skal jeg da også prøve... tak for tippet, og ha' en dejlig søndag :o)

  SvarSlet
 4. Hej Fru Friis
  Det var så lidt :-)

  Ønsker også dig en dejlig søndag
  Susanne

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  jeg sender dig her et svar på din kommetar på min blog hvis du nu ikke lige kommer tilbage og ser den - det var ang en blomsterbørnehave:
  Jeg har fundet ud af at der ikke bliver "noget ud af det"...eller meget lidt, hvis jeg spreder frø i de tilplantede bede. Stauderne skygger for spiring - så derfor er det en god idé at have een kvadratmeter fri jord i halvskygge - så kan frøene frit spire og vokse til og de bliver ikke brændt/udtørret af for megen sol. Jeg prikler så ud i børnehaven og når planterne ser store nok ud, så flyttes de til de andre blomsterbede.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Hej
  Det er noget jeg vil huske..Skønt med alle de tips man kan få her på bloggen..
  Fortsat god søndag..Hilsen Karina

  SvarSlet
 7. Hej Berit
  Mange tak for dit svar. Det lyder logtisk, at frøene ikke spirer blandt stauderne. Og et bed i halvskygge er overhovedet intet problem her i haven - det skal prøves :-)

  SvarSlet
 8. Hej Karina
  Dejligt at du kan bruge tipsene
  Tak og også en dejlig søndag til dig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…