Gå videre til hovedindholdet

Holdbarhedsmiddel

Så blev beholdningen med holdbarhedsmiddel til blomsterbuketter fyldt op. Jeg blander det af 250 g sukker og 10 g citronsyre og bruger et gammelt pilleglas med lufttæt låg til opbevaring. Når jeg arrangerer buketter tilsættes vandet 1 tsk pr. ½ l. Blomsterne drikker mere vand med holdbarhedsmidlet, så jeg holder skarpt øje med, om der løbende skal tilsættes mere vand til vasen.

Fordelen ved at bruge midlet er selvfølgelig, at det får blomsterne til at holde længere. Ulempen er, at der er risiko for, at der udvikles slimet vand, da sukkeret er næringmiddel for bakterier, men citonsyren er på den anden side med til at bekæmpe bakterierne. Det er vigtigt, at vasen er vasket grundigt af inden en ny buket sættes i og at der ikke er blade fra blomsterne nede i vandet, idet det kan være grobund for bakterier.  

Tips! på bagsiden af glasset har jeg skrevet opskriften på holdbarhedsmidlet - så er jeg fri for at huske eller lede efter blandingsforholdet, næste gang jeg skal supplere beholdningen :-)

Kommentarer

 1. Tak for rådet Susanne. Det har jeg taget til mig;-)

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk
  Det er dejligt, at vi kan lære og inspirere hinanden :-)

  SvarSlet
 3. Det var da genialt, det skal jeg da også prøve... tak for tippet, og ha' en dejlig søndag :o)

  SvarSlet
 4. Hej Fru Friis
  Det var så lidt :-)

  Ønsker også dig en dejlig søndag
  Susanne

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  jeg sender dig her et svar på din kommetar på min blog hvis du nu ikke lige kommer tilbage og ser den - det var ang en blomsterbørnehave:
  Jeg har fundet ud af at der ikke bliver "noget ud af det"...eller meget lidt, hvis jeg spreder frø i de tilplantede bede. Stauderne skygger for spiring - så derfor er det en god idé at have een kvadratmeter fri jord i halvskygge - så kan frøene frit spire og vokse til og de bliver ikke brændt/udtørret af for megen sol. Jeg prikler så ud i børnehaven og når planterne ser store nok ud, så flyttes de til de andre blomsterbede.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Hej
  Det er noget jeg vil huske..Skønt med alle de tips man kan få her på bloggen..
  Fortsat god søndag..Hilsen Karina

  SvarSlet
 7. Hej Berit
  Mange tak for dit svar. Det lyder logtisk, at frøene ikke spirer blandt stauderne. Og et bed i halvskygge er overhovedet intet problem her i haven - det skal prøves :-)

  SvarSlet
 8. Hej Karina
  Dejligt at du kan bruge tipsene
  Tak og også en dejlig søndag til dig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …