Gå videre til hovedindholdet

Forårstegn

I skulle have hørt mit jubel-udbrud da jeg gennem vinduet fra et af værelserne fik øje på nogle små gule pletter i et bed. Vinduet blev flået op for at se nærmere på dem og det var sørme erantis, der var begyndt at blomstre. Jeg blev så begejstret, at jeg måtte have gummistøvler og vinterjakke på, for straks at tage dem nærmere i øjesyn i haven.


Da jeg var i haven for at fotografere havde jeg kun øje for de små skønheder, men nu jeg ser billedet, så er der da en masse små spirer på vej. Det er jo ikke til at se endnu, men jeg regner med, at det er ukrudt, så det varer da ikke længe inden hakkejernet skal i sving!

Disse løgspirer var også godt på vej, men de er også de eneste ud af alle de løg jeg plantede sidste år. Men jeg klager ikke, for bare det at nogle af løgspidserne dukker frem, så er det for mig et tegn på, at det går  den rigtige vej - nemlig mod forår :-)

Kommentarer

  1. Sagdu at erantisen blomstre??? Vi må hellere skynde os, at pakke sammen og komme tilbage til fædrelandet. EEEEEEEEEEErantis jeg kommer nu..

    Mange erantis hilsner
    fra Sverige

    SvarSlet
  2. Forstår fuldt ud din begejstring :-))
    Det er så skønt med de første blomster, jeg tror dog jeg må vente lidt endnu.

    God søndag.

    SvarSlet
  3. Ja - den er kommet, den lille forårsbebuder.
    Hvilken glæde sådan en lille 'ting' kan skabe :O)

    SvarSlet
  4. Søde Susanne....jeg jubler med dig og vil ud og lede efter mine også. Pas på med hakkejernet.....de små spire kunne meget vel være selsåede erantis der er begyndt at spire - så bliver floret endnu større om et par år :0)

    God søndag/ Solhatten :0)

    SvarSlet
  5. Hvor er det dejligt:) Her er der stadig kun lige antydningen af erantis, men også mange småspirer. Jeg glæder mig meget over lyset som tager til dag for dag:))

    SvarSlet
  6. Hej Madam Bæk
    Kan se du er kommet hjem - fandt du erantis i din have?

    Hej Vivik
    Har lige talt med min mor fra Ribe-egnen og de har heller ingen erantis set endnu. Måske er I lidt senere på den i Jylland i år! Men så har du stadig forventningens glæde i behold :-)

    Hej Susanne
    Enig - utroligt så glad man kan blive :-)

    Hej Dorthe
    Du har ret i, at det ganske vel kunne være små erantisspirer - for nu du siger det, så var der masser af frø i de visne blomster sidste år. De får en chance før jeg hakker :-)

    Hej Lisbeth
    Ja lyset er vigtig ikke kun for planternes vækst men så sandelig også for vores velbefindende - det giver ligesom lidt mere overskud (til havearbejde) ;-)

    Hej Sussi
    Enig :-)

    SvarSlet
  7. Ja så må vi jo bare gå og glæde os her i det kolde Thy. Men mon ikke der sker noget lidt tidligere end sidste år, hvor blomsterne var kloge nok til at gemme sig under sneen næsten til marts.

    SvarSlet
  8. Er det ikke dejligt, at der somme tider ikke skal mere til at glæde os. Jeg opdagede mine erantis allerede den 30. januar, og i går var jeg ude og tage et billede af de flotteste vintergækker.

    SvarSlet
  9. Hej Dorte
    Forventningens glæde er også stor :-) Håber da ikke, at den kommende sne bliver liggende til marts i år også :-(

    Hej Pia
    Jo, det er rigtig dejligt. Sidst i januar var også da også tidligt - du må bo i et "varmt område" :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad