Gå videre til hovedindholdet

Forårstegn

I skulle have hørt mit jubel-udbrud da jeg gennem vinduet fra et af værelserne fik øje på nogle små gule pletter i et bed. Vinduet blev flået op for at se nærmere på dem og det var sørme erantis, der var begyndt at blomstre. Jeg blev så begejstret, at jeg måtte have gummistøvler og vinterjakke på, for straks at tage dem nærmere i øjesyn i haven.


Da jeg var i haven for at fotografere havde jeg kun øje for de små skønheder, men nu jeg ser billedet, så er der da en masse små spirer på vej. Det er jo ikke til at se endnu, men jeg regner med, at det er ukrudt, så det varer da ikke længe inden hakkejernet skal i sving!

Disse løgspirer var også godt på vej, men de er også de eneste ud af alle de løg jeg plantede sidste år. Men jeg klager ikke, for bare det at nogle af løgspidserne dukker frem, så er det for mig et tegn på, at det går  den rigtige vej - nemlig mod forår :-)

Kommentarer

 1. Sagdu at erantisen blomstre??? Vi må hellere skynde os, at pakke sammen og komme tilbage til fædrelandet. EEEEEEEEEEErantis jeg kommer nu..

  Mange erantis hilsner
  fra Sverige

  SvarSlet
 2. Forstår fuldt ud din begejstring :-))
  Det er så skønt med de første blomster, jeg tror dog jeg må vente lidt endnu.

  God søndag.

  SvarSlet
 3. Ja - den er kommet, den lille forårsbebuder.
  Hvilken glæde sådan en lille 'ting' kan skabe :O)

  SvarSlet
 4. Søde Susanne....jeg jubler med dig og vil ud og lede efter mine også. Pas på med hakkejernet.....de små spire kunne meget vel være selsåede erantis der er begyndt at spire - så bliver floret endnu større om et par år :0)

  God søndag/ Solhatten :0)

  SvarSlet
 5. Hvor er det dejligt:) Her er der stadig kun lige antydningen af erantis, men også mange småspirer. Jeg glæder mig meget over lyset som tager til dag for dag:))

  SvarSlet
 6. Hej Madam Bæk
  Kan se du er kommet hjem - fandt du erantis i din have?

  Hej Vivik
  Har lige talt med min mor fra Ribe-egnen og de har heller ingen erantis set endnu. Måske er I lidt senere på den i Jylland i år! Men så har du stadig forventningens glæde i behold :-)

  Hej Susanne
  Enig - utroligt så glad man kan blive :-)

  Hej Dorthe
  Du har ret i, at det ganske vel kunne være små erantisspirer - for nu du siger det, så var der masser af frø i de visne blomster sidste år. De får en chance før jeg hakker :-)

  Hej Lisbeth
  Ja lyset er vigtig ikke kun for planternes vækst men så sandelig også for vores velbefindende - det giver ligesom lidt mere overskud (til havearbejde) ;-)

  Hej Sussi
  Enig :-)

  SvarSlet
 7. Ja så må vi jo bare gå og glæde os her i det kolde Thy. Men mon ikke der sker noget lidt tidligere end sidste år, hvor blomsterne var kloge nok til at gemme sig under sneen næsten til marts.

  SvarSlet
 8. Er det ikke dejligt, at der somme tider ikke skal mere til at glæde os. Jeg opdagede mine erantis allerede den 30. januar, og i går var jeg ude og tage et billede af de flotteste vintergækker.

  SvarSlet
 9. Hej Dorte
  Forventningens glæde er også stor :-) Håber da ikke, at den kommende sne bliver liggende til marts i år også :-(

  Hej Pia
  Jo, det er rigtig dejligt. Sidst i januar var også da også tidligt - du må bo i et "varmt område" :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…