Gå videre til hovedindholdet

Forårstegn

I skulle have hørt mit jubel-udbrud da jeg gennem vinduet fra et af værelserne fik øje på nogle små gule pletter i et bed. Vinduet blev flået op for at se nærmere på dem og det var sørme erantis, der var begyndt at blomstre. Jeg blev så begejstret, at jeg måtte have gummistøvler og vinterjakke på, for straks at tage dem nærmere i øjesyn i haven.


Da jeg var i haven for at fotografere havde jeg kun øje for de små skønheder, men nu jeg ser billedet, så er der da en masse små spirer på vej. Det er jo ikke til at se endnu, men jeg regner med, at det er ukrudt, så det varer da ikke længe inden hakkejernet skal i sving!

Disse løgspirer var også godt på vej, men de er også de eneste ud af alle de løg jeg plantede sidste år. Men jeg klager ikke, for bare det at nogle af løgspidserne dukker frem, så er det for mig et tegn på, at det går  den rigtige vej - nemlig mod forår :-)

Kommentarer

 1. Sagdu at erantisen blomstre??? Vi må hellere skynde os, at pakke sammen og komme tilbage til fædrelandet. EEEEEEEEEEErantis jeg kommer nu..

  Mange erantis hilsner
  fra Sverige

  SvarSlet
 2. Forstår fuldt ud din begejstring :-))
  Det er så skønt med de første blomster, jeg tror dog jeg må vente lidt endnu.

  God søndag.

  SvarSlet
 3. Ja - den er kommet, den lille forårsbebuder.
  Hvilken glæde sådan en lille 'ting' kan skabe :O)

  SvarSlet
 4. Søde Susanne....jeg jubler med dig og vil ud og lede efter mine også. Pas på med hakkejernet.....de små spire kunne meget vel være selsåede erantis der er begyndt at spire - så bliver floret endnu større om et par år :0)

  God søndag/ Solhatten :0)

  SvarSlet
 5. Hvor er det dejligt:) Her er der stadig kun lige antydningen af erantis, men også mange småspirer. Jeg glæder mig meget over lyset som tager til dag for dag:))

  SvarSlet
 6. Hej Madam Bæk
  Kan se du er kommet hjem - fandt du erantis i din have?

  Hej Vivik
  Har lige talt med min mor fra Ribe-egnen og de har heller ingen erantis set endnu. Måske er I lidt senere på den i Jylland i år! Men så har du stadig forventningens glæde i behold :-)

  Hej Susanne
  Enig - utroligt så glad man kan blive :-)

  Hej Dorthe
  Du har ret i, at det ganske vel kunne være små erantisspirer - for nu du siger det, så var der masser af frø i de visne blomster sidste år. De får en chance før jeg hakker :-)

  Hej Lisbeth
  Ja lyset er vigtig ikke kun for planternes vækst men så sandelig også for vores velbefindende - det giver ligesom lidt mere overskud (til havearbejde) ;-)

  Hej Sussi
  Enig :-)

  SvarSlet
 7. Ja så må vi jo bare gå og glæde os her i det kolde Thy. Men mon ikke der sker noget lidt tidligere end sidste år, hvor blomsterne var kloge nok til at gemme sig under sneen næsten til marts.

  SvarSlet
 8. Er det ikke dejligt, at der somme tider ikke skal mere til at glæde os. Jeg opdagede mine erantis allerede den 30. januar, og i går var jeg ude og tage et billede af de flotteste vintergækker.

  SvarSlet
 9. Hej Dorte
  Forventningens glæde er også stor :-) Håber da ikke, at den kommende sne bliver liggende til marts i år også :-(

  Hej Pia
  Jo, det er rigtig dejligt. Sidst i januar var også da også tidligt - du må bo i et "varmt område" :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…