Gå videre til hovedindholdet

Pudsning af stauder

I den sidste stykke tid har jeg "pudset stauderne" dvs. at de visne blomster/frøstande er blevet fjernet. Og hvor er der stor forskel på før og nu indtrykket.  


Her er det lodden løvefod, som har fået en tur med rosensaksen, men de har nu også blomstret længe.
Af øvrige stauder har saksen bl.a. været forbi dagliljer, valmuer, akelejer, stor tusindstråle og pileurt.

Jeg er spændt på, om nogle af stauderne når at få en anden blomstring. Eller skal løvet da klippes helt ned og evt. tidligere på sæsonen, for at planten kan nå det?

Når jeg nu går en tur i haven, så har det generelt pyntet i bedene, men, men.... Jeg synes ikke, at der er flere stauder, som snart skal til at blomstre. Så når jeg skal til at planlægge nye bede, så skal der da helt sikkert tænkes sensommer- og efterårsblomstrende stauder ind. Jeg må igang med en ønskeliste!

Kommentarer

 1. låden løvefod kan klippes helt ned og så kommer der et ekstra flor her i sen sommeren.

  Kæmpe jernurt er dejlig, fordi den svejer så flot og nemt kan passes ind mellem andre planter. Her selvsår den sig så længe der er plads, men ellers skal den købes/frøformeres hvert år.

  Høst anemoner er også dejlig, men kan blive lidt dominante, men klarer sig godt i konkurrence.

  Duftærteblomst er da også dejlig, så måske mit tip er at overveje nogle sommerblomster som netop kan tage over på denne tid.

  Spændende at se hvad du forelsker dig i, der er jo mange muligheder..

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Er det nu lodden løvefod kan klippes helt ned og give et ekstra flor?
  Jeg er også vild med kæmpe jernurt - det er en god mulighed :-) Tak for inspirationen. Generelt tror jeg, at jeg hælder mest til stauder - så skal "arbejdet" kun gøres én gang, thi hi. Overvejer om jeg skal få fat i nogle staudefrø og starte dem helt fra bunden og få mange flere planter - vi får se hvad det bliver til!

  SvarSlet
 3. Helt sikker, og bare det nye friske løv som kommer op er en fryd, men det ser lidt bart ud en periode.

  Violfrøstjerne blomstrer lidt sent og er nem fra frø, tjah mulighederne er mange, men nogle typer kræver jo en del tålmodighed hvis de skal dyrkes fra frø, men violfrøstjerne er hurtig og let, næsten som akeleje, som dog blomstrer tidligt så den er du nok ikke ude efter.

  Gåt ud fra at man kan regne med en udførlig rapportage om hvad du ender med at så.

  SvarSlet
 4. Hej Karren
  Violfrøstjerne er skøn - men så vidt jeg ved holder den mest af surbund, så den er måske en mulighed i beddet ved det sorte skur og så alligevel ikke - der er vist ikke nok sol! Har læst hos Claus Dalby, at den dobbelte blomstrer lidt senere, men at den ikke kan frøformeres :-(

  Du kan tro, at der kommer en udførlig rapportage, når der er nyt på den front!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…