Gå videre til hovedindholdet

Pudsning af stauder

I den sidste stykke tid har jeg "pudset stauderne" dvs. at de visne blomster/frøstande er blevet fjernet. Og hvor er der stor forskel på før og nu indtrykket.  


Her er det lodden løvefod, som har fået en tur med rosensaksen, men de har nu også blomstret længe.
Af øvrige stauder har saksen bl.a. været forbi dagliljer, valmuer, akelejer, stor tusindstråle og pileurt.

Jeg er spændt på, om nogle af stauderne når at få en anden blomstring. Eller skal løvet da klippes helt ned og evt. tidligere på sæsonen, for at planten kan nå det?

Når jeg nu går en tur i haven, så har det generelt pyntet i bedene, men, men.... Jeg synes ikke, at der er flere stauder, som snart skal til at blomstre. Så når jeg skal til at planlægge nye bede, så skal der da helt sikkert tænkes sensommer- og efterårsblomstrende stauder ind. Jeg må igang med en ønskeliste!

Kommentarer

 1. låden løvefod kan klippes helt ned og så kommer der et ekstra flor her i sen sommeren.

  Kæmpe jernurt er dejlig, fordi den svejer så flot og nemt kan passes ind mellem andre planter. Her selvsår den sig så længe der er plads, men ellers skal den købes/frøformeres hvert år.

  Høst anemoner er også dejlig, men kan blive lidt dominante, men klarer sig godt i konkurrence.

  Duftærteblomst er da også dejlig, så måske mit tip er at overveje nogle sommerblomster som netop kan tage over på denne tid.

  Spændende at se hvad du forelsker dig i, der er jo mange muligheder..

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Er det nu lodden løvefod kan klippes helt ned og give et ekstra flor?
  Jeg er også vild med kæmpe jernurt - det er en god mulighed :-) Tak for inspirationen. Generelt tror jeg, at jeg hælder mest til stauder - så skal "arbejdet" kun gøres én gang, thi hi. Overvejer om jeg skal få fat i nogle staudefrø og starte dem helt fra bunden og få mange flere planter - vi får se hvad det bliver til!

  SvarSlet
 3. Helt sikker, og bare det nye friske løv som kommer op er en fryd, men det ser lidt bart ud en periode.

  Violfrøstjerne blomstrer lidt sent og er nem fra frø, tjah mulighederne er mange, men nogle typer kræver jo en del tålmodighed hvis de skal dyrkes fra frø, men violfrøstjerne er hurtig og let, næsten som akeleje, som dog blomstrer tidligt så den er du nok ikke ude efter.

  Gåt ud fra at man kan regne med en udførlig rapportage om hvad du ender med at så.

  SvarSlet
 4. Hej Karren
  Violfrøstjerne er skøn - men så vidt jeg ved holder den mest af surbund, så den er måske en mulighed i beddet ved det sorte skur og så alligevel ikke - der er vist ikke nok sol! Har læst hos Claus Dalby, at den dobbelte blomstrer lidt senere, men at den ikke kan frøformeres :-(

  Du kan tro, at der kommer en udførlig rapportage, når der er nyt på den front!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …