Gå videre til hovedindholdet

Lodden løvefod

Lodden løvefod er én af mine ynglingsblomster i haven bla. fordi den er køn, efter regn eller dug står den flot med dråber, den står rigtig flot sammen med andre blomster i buketter og den er meget dekorativt i bedene, hvor den går godt sammen med en mængde andre blomster.


Lodden løvefod har jeg bl.a. plantet i kanten af et "skovbed" langs en flisebelægning. Beddet ligger på nordsiden af huset og ligger i skygge størstedelen af dagen. Men alligevel kviterer den lodne løvefod med en fin og trofast blomstring hver år.

I bedet er der også plantet forskellige hostaer, og en bøg og tusindstråle i baggrunden. Desuden er der en stedsegrøn - tør jeg kalde det en ædelcypres (stedsegrønt er ikke min stærke side)? Og der er en bladplante, som aldrig kommer med blomster - måske grundet den fattige solmængde?


Et nærbillede viser, at der er forskellige bladstrukturer, som spiller fint op mod hinanden. Og er farverne fint afstemte, idet ædelcypressens gule farve i de nye skud, går igen i den lodne løvefod og den grønne farve i ædelcypressens ældre ved går igen i én af hostaerne. En skøn farvekomposition!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser. En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor. Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven. Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod fr...

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va...

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på.  Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola. Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen. På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.