Gå videre til hovedindholdet

Første forsøg med frisk stevia

Vi havde søgt lidt på nettet, men kunne ikke finde opskrifter på anvendelsen af frisk stevia i madlavning. Så vi gik igang med et eksperiment - ananasmynteis sødet med stevia.

Det startede så godt med friskplukket stevia og ananasmynte samt masser af gode intentioner. Vi havde en idé om, at hakket stevia ville afgive sit sukkerstof, hvis den blev opvarmet. Så de hakket stevia og ananasmynte blev kog op i lidt fløde sammen med en vanillestang.


Og så var det, at kæden hoppede af - opkoget overhovedet ikke sødt, det smagte kun lidt af mynte. Selv tre teskefulde hakket stevia i én dl fløde smagte ikke sødt.

Isen står nu i fryseren, jo den blev lavet færdig. vi måtte ty til flydende sødemiddel. Vi fortsætter vores søgen på nettet efter opskrifter, mens alle gode idéer modtages med kyshånd. Vi er klar til at eksperimentere igen, for det skal lykkes at anvende frisk stevia i maden!

Kommentarer

  1. Vedr. Stevia kan jeg forstille mig at den måske kan anvendes som sødestof i dressing, - finhakket sammen med andre krydderurter. Jeg har desværre ingen Steviaplante pt. Iøvrigt kan man jo købe pulveriseret Stevia i helsekostbutikker. Det er kraftigt sødende. På grund af fødevarelovgivning må det ikke deklareres som fødemiddel, så derfor er det angivet som egnet til ansigtsmaske, rørt sammen med lidt yoghurt. Og det kan stærkt anbefales!! Man får den fineste bløde hud og så smager det ovenikøbet godt når man slikker sig om munden. PRØV DET!!!

    SvarSlet
  2. Hej Agathe,
    Jeg tror helt sikkert, at steviaen skal være en ingrediens i mad, som skal tygges, ellers bliver sødestoffet i urten ikke frigivet. Ja, måske i dressinger til salater eller i en græsk youghurt til ex. rabarbertærte. Tak for tippet - vi eksperimenterer videre!
    Og som ansigtsmaske, det må prøves - især det med at slikke sig om munden, thi hi.

    SvarSlet
  3. hejsa! :)
    Jeg googlede lige og faldt over din blog :) Har du gjort dig andre forsøg med stevia?
    Jeg har lige lavet hyldeblomst drik :)

    Jeg påtænker meget at forsøge mig med syltetøj og tomatketchup :) men så langt er jeg ikke kommet :)

    Du kan se min blog her :)
    ~*~*~sukkerplanten Stevia~*~*~

    Spændende at høre om du har gjort dig nogle gode erfaringer :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift. Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter. Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen. Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er ...

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri...

Grådighed på en dejlig forårsdag

Vinbjergsnegle er også grådig! I lørdags i det skønne sommervejr faldt jeg - næsten bogstavelig talt - over en grovædende vinbjergsnegl. Og nu kameraet var fremme, var der mange skønne forårsmotiver i haven  Vinbjergsneglen er af mange betragtet som en ven i haven blandt andet fordi den spiser dræbersneglenes æg.  Men er den ny også SÅ meget en ven? Jeg fandt en vinbjergsneg i haven, som gnaskede løs på en rødbladet vejbred - man kan næsten tænke, at den har tænder. Kort tid efter havde den fortæret alle blade på vejbreden og der var kun lidt bladrester og en slimklat tilbage! Efter at have set vinbjergsneglen i aktion, må jeg vist ændre min opfattelse af den og jeg må istemme Karstens  udtalelse om, at den er en vandal. Men nu jeg var nede på maven for at tage billeder af vinbjergsneglen, så fik jeg øje på denne fine svamp. Jeg har ikke en døjt forstand på svampe, men synes at det ligner en morkel. Og selvom der findes spiselig morkler, så tør jeg slet ikke o...