Gå videre til hovedindholdet

Første forsøg med frisk stevia

Vi havde søgt lidt på nettet, men kunne ikke finde opskrifter på anvendelsen af frisk stevia i madlavning. Så vi gik igang med et eksperiment - ananasmynteis sødet med stevia.

Det startede så godt med friskplukket stevia og ananasmynte samt masser af gode intentioner. Vi havde en idé om, at hakket stevia ville afgive sit sukkerstof, hvis den blev opvarmet. Så de hakket stevia og ananasmynte blev kog op i lidt fløde sammen med en vanillestang.


Og så var det, at kæden hoppede af - opkoget overhovedet ikke sødt, det smagte kun lidt af mynte. Selv tre teskefulde hakket stevia i én dl fløde smagte ikke sødt.

Isen står nu i fryseren, jo den blev lavet færdig. vi måtte ty til flydende sødemiddel. Vi fortsætter vores søgen på nettet efter opskrifter, mens alle gode idéer modtages med kyshånd. Vi er klar til at eksperimentere igen, for det skal lykkes at anvende frisk stevia i maden!

Kommentarer

  1. Vedr. Stevia kan jeg forstille mig at den måske kan anvendes som sødestof i dressing, - finhakket sammen med andre krydderurter. Jeg har desværre ingen Steviaplante pt. Iøvrigt kan man jo købe pulveriseret Stevia i helsekostbutikker. Det er kraftigt sødende. På grund af fødevarelovgivning må det ikke deklareres som fødemiddel, så derfor er det angivet som egnet til ansigtsmaske, rørt sammen med lidt yoghurt. Og det kan stærkt anbefales!! Man får den fineste bløde hud og så smager det ovenikøbet godt når man slikker sig om munden. PRØV DET!!!

    SvarSlet
  2. Hej Agathe,
    Jeg tror helt sikkert, at steviaen skal være en ingrediens i mad, som skal tygges, ellers bliver sødestoffet i urten ikke frigivet. Ja, måske i dressinger til salater eller i en græsk youghurt til ex. rabarbertærte. Tak for tippet - vi eksperimenterer videre!
    Og som ansigtsmaske, det må prøves - især det med at slikke sig om munden, thi hi.

    SvarSlet
  3. hejsa! :)
    Jeg googlede lige og faldt over din blog :) Har du gjort dig andre forsøg med stevia?
    Jeg har lige lavet hyldeblomst drik :)

    Jeg påtænker meget at forsøge mig med syltetøj og tomatketchup :) men så langt er jeg ikke kommet :)

    Du kan se min blog her :)
    ~*~*~sukkerplanten Stevia~*~*~

    Spændende at høre om du har gjort dig nogle gode erfaringer :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.






En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…