Gå videre til hovedindholdet

Mere fra mig...

Forleden skrev jeg, at jeg ikke havde tid til bloggen 

- og alligevel skriver jeg to dage i træk. Er vist ikke helt klar til at give slip! Men jeg har næsten påskeferie og har lidt til til at gå i haven.











Jeg fik kompostbeholderen tømt og fik stukket det meste af indholdet flyttet fra den anden over i den tømte. I beholderen med den færdige kompost fandt jeg ikke én eneste orm. Men da jeg begyndte at stikke om var der masser af orm i nogle af lagene. Jeg har ikke tilført kompostorm og de var ret små, så tænker, at det må være almindelige regnorm der er flyttet ind.


Ved siden af kompostbeholderne har jeg fået sat en ramme op med rionet på. Op af rionettet har jeg plantet to gruppe 1 klematis og jeg håber på, at de kommer til at fylde så meget, at de skærmer af for kigget fra haven ind på de grimme kompostbeholdere. Allerede nu kan jeg se, at der er fine knopper i den ene 😊











I haven havde jeg en bunke afklippede staudetoppe liggende. Dem fik jeg findelt med kompostkværnen og meget af det blev lagt i hønsegården til mine hønsedamer. Og jeg skal da love for, at damerne var glade og startede straks en fest 😀 på dagen, hvor der er to onsdage i ugen 😂  

Kommentarer

  1. Fint med sådanne kompostbeholdere, det havde vi også planer om i sin tid, men det blev nu aldrig til noget. Flot at det fungerer så godt. Jeg tænker, at din clematis kommer til at dække godt, de vokser heldigvis ret godt.
    Fine hønsedamer du har, og bliv endelig ved med at blogge, når du har tid.
    God påske

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er ærgerligt for jer, at kompostbeholdere ikke blev til noget. Jeg nyder, at jeg blot kan smide materiale fra haven og at de giver så dejlig en kompost.
      Jeg vil glæde mig til at clematis'erne dækker, så jeg kan være bekendt at vise "bagområdet" frem.
      Også rigtig god påske til dig :-)

      Slet
  2. Sikke en fest for både orme og høns og rigtig god påske til dig :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, der er liv og glade dig på matriklen :-)
      Tak i lige måde :-)

      Slet
  3. dejligt at du fik tid, det er så hyggeligt at se alle de små/og store projekter der er i gang rundt omkring. Vi plantede clematis to gange (næsten samme sted) sidste år, den første gik ud med det samme, nr. 2 blomstrede..men groede nu ikke - og i år er der ikke liv i den - uf... vi gravede et kæmpe hul og puttede alt muligt godt i, og skygge fik de også, men nej.... den fine pæl med det snoede grønne bånd og urne på toppen... står bare der helt bar....æv med æv på

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, kan godt mærke, at bloguniverset trækker nu der er gang i forskellige projekter. Jeg nyder også at læse hos jer alle sammen om hvad der er gang i - og så bliver jeg så inspireret :-)

      Øv, det lyder træls med dine clematis - håber du har mod på at prøve én gang til, for de er altså så smukke når de fylder og har en overdådig blomstring :-)

      Slet
  4. Elsker at læse om kompost! Og dine orm er helt sikkert brandorm altså kompostorm. Dem behøver man ikke tilføre, de kan komme af sig selv. Jeg har også lige fået tømt og omstukket min kompost, der var ikke mange orm lige nu. Men der var gjort et godt stykke arbejde!! Andre gange - måske når temperaturen bliver højere - ligger ormene nærmest i klumper, så går jeg der og taler med dem, mens min mand ryster på hovedet. Når du også har høns, er du virkelig godt dækket ind, med at få genbrugt havens materiale. Det er bare guld værd!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg troede faktisk, at kompostorm (brandorm) var noget større en almindelige regnorm. Men det er herligt, hvis det er brandorm, som selv har fundet min kompost. De og andre dyr har ihvertfald gjort et strålende stykke arbejde med den kompost, som jeg har kørt ud i haven :-)

      Det lyder hyggeligt med lidt samtale med ormene :-) Jeg går også og snakker lidt, dog ikke med ormene, men med mine hønsedamer - gad vide hvad naboen siger (hønsene går lige op af stakittet ind til naboerne)!
      Ja, der er ikke meget som bliver kørt væk fra haven længere. Og nu hønsene må komme ud igen, så går de lige uden for stuevinduet. De er ikke i tvivl og kommer løbende lige så snart vinduet åbnes - det kunne jo være, at der blev kastet godter ud.

      Slet
  5. Hej. Det er godt, at du lykkes med din kompost. Jeg har lige fjernet min i dag. Dine hønsedamer ser også virkelig glade ud. Rigtig god påske.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er superskønt at komposten lykkedes - det giver blod på tanden til at fortsætte :-) Jeg går ud fra, at du ikke har haft samme succes :-(
      Hønsedamerne holdt en fed fest - og de går stadig og roder i afklippet og er glade. Jeg mangler stadig at klippe blandt andet høstanemoner ned og afklippet ved jeg ihvertfald godt hvor skal hen nu :-)
      Også rigtig god påske til dig :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på.  Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola. Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen. På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.