Gå videre til hovedindholdet

Mere fra mig...

Forleden skrev jeg, at jeg ikke havde tid til bloggen 

- og alligevel skriver jeg to dage i træk. Er vist ikke helt klar til at give slip! Men jeg har næsten påskeferie og har lidt til til at gå i haven.Jeg fik kompostbeholderen tømt og fik stukket det meste af indholdet flyttet fra den anden over i den tømte. I beholderen med den færdige kompost fandt jeg ikke én eneste orm. Men da jeg begyndte at stikke om var der masser af orm i nogle af lagene. Jeg har ikke tilført kompostorm og de var ret små, så tænker, at det må være almindelige regnorm der er flyttet ind.


Ved siden af kompostbeholderne har jeg fået sat en ramme op med rionet på. Op af rionettet har jeg plantet to gruppe 1 klematis og jeg håber på, at de kommer til at fylde så meget, at de skærmer af for kigget fra haven ind på de grimme kompostbeholdere. Allerede nu kan jeg se, at der er fine knopper i den ene 😊I haven havde jeg en bunke afklippede staudetoppe liggende. Dem fik jeg findelt med kompostkværnen og meget af det blev lagt i hønsegården til mine hønsedamer. Og jeg skal da love for, at damerne var glade og startede straks en fest 😀 på dagen, hvor der er to onsdage i ugen 😂  

Kommentarer

 1. Fint med sådanne kompostbeholdere, det havde vi også planer om i sin tid, men det blev nu aldrig til noget. Flot at det fungerer så godt. Jeg tænker, at din clematis kommer til at dække godt, de vokser heldigvis ret godt.
  Fine hønsedamer du har, og bliv endelig ved med at blogge, når du har tid.
  God påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ærgerligt for jer, at kompostbeholdere ikke blev til noget. Jeg nyder, at jeg blot kan smide materiale fra haven og at de giver så dejlig en kompost.
   Jeg vil glæde mig til at clematis'erne dækker, så jeg kan være bekendt at vise "bagområdet" frem.
   Også rigtig god påske til dig :-)

   Slet
 2. Sikke en fest for både orme og høns og rigtig god påske til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er liv og glade dig på matriklen :-)
   Tak i lige måde :-)

   Slet
 3. dejligt at du fik tid, det er så hyggeligt at se alle de små/og store projekter der er i gang rundt omkring. Vi plantede clematis to gange (næsten samme sted) sidste år, den første gik ud med det samme, nr. 2 blomstrede..men groede nu ikke - og i år er der ikke liv i den - uf... vi gravede et kæmpe hul og puttede alt muligt godt i, og skygge fik de også, men nej.... den fine pæl med det snoede grønne bånd og urne på toppen... står bare der helt bar....æv med æv på

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kan godt mærke, at bloguniverset trækker nu der er gang i forskellige projekter. Jeg nyder også at læse hos jer alle sammen om hvad der er gang i - og så bliver jeg så inspireret :-)

   Øv, det lyder træls med dine clematis - håber du har mod på at prøve én gang til, for de er altså så smukke når de fylder og har en overdådig blomstring :-)

   Slet
 4. Elsker at læse om kompost! Og dine orm er helt sikkert brandorm altså kompostorm. Dem behøver man ikke tilføre, de kan komme af sig selv. Jeg har også lige fået tømt og omstukket min kompost, der var ikke mange orm lige nu. Men der var gjort et godt stykke arbejde!! Andre gange - måske når temperaturen bliver højere - ligger ormene nærmest i klumper, så går jeg der og taler med dem, mens min mand ryster på hovedet. Når du også har høns, er du virkelig godt dækket ind, med at få genbrugt havens materiale. Det er bare guld værd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede faktisk, at kompostorm (brandorm) var noget større en almindelige regnorm. Men det er herligt, hvis det er brandorm, som selv har fundet min kompost. De og andre dyr har ihvertfald gjort et strålende stykke arbejde med den kompost, som jeg har kørt ud i haven :-)

   Det lyder hyggeligt med lidt samtale med ormene :-) Jeg går også og snakker lidt, dog ikke med ormene, men med mine hønsedamer - gad vide hvad naboen siger (hønsene går lige op af stakittet ind til naboerne)!
   Ja, der er ikke meget som bliver kørt væk fra haven længere. Og nu hønsene må komme ud igen, så går de lige uden for stuevinduet. De er ikke i tvivl og kommer løbende lige så snart vinduet åbnes - det kunne jo være, at der blev kastet godter ud.

   Slet
 5. Hej. Det er godt, at du lykkes med din kompost. Jeg har lige fjernet min i dag. Dine hønsedamer ser også virkelig glade ud. Rigtig god påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er superskønt at komposten lykkedes - det giver blod på tanden til at fortsætte :-) Jeg går ud fra, at du ikke har haft samme succes :-(
   Hønsedamerne holdt en fed fest - og de går stadig og roder i afklippet og er glade. Jeg mangler stadig at klippe blandt andet høstanemoner ned og afklippet ved jeg ihvertfald godt hvor skal hen nu :-)
   Også rigtig god påske til dig :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …