Gå videre til hovedindholdet

Mere fra mig...

Forleden skrev jeg, at jeg ikke havde tid til bloggen 

- og alligevel skriver jeg to dage i træk. Er vist ikke helt klar til at give slip! Men jeg har næsten påskeferie og har lidt til til at gå i haven.Jeg fik kompostbeholderen tømt og fik stukket det meste af indholdet flyttet fra den anden over i den tømte. I beholderen med den færdige kompost fandt jeg ikke én eneste orm. Men da jeg begyndte at stikke om var der masser af orm i nogle af lagene. Jeg har ikke tilført kompostorm og de var ret små, så tænker, at det må være almindelige regnorm der er flyttet ind.


Ved siden af kompostbeholderne har jeg fået sat en ramme op med rionet på. Op af rionettet har jeg plantet to gruppe 1 klematis og jeg håber på, at de kommer til at fylde så meget, at de skærmer af for kigget fra haven ind på de grimme kompostbeholdere. Allerede nu kan jeg se, at der er fine knopper i den ene 😊I haven havde jeg en bunke afklippede staudetoppe liggende. Dem fik jeg findelt med kompostkværnen og meget af det blev lagt i hønsegården til mine hønsedamer. Og jeg skal da love for, at damerne var glade og startede straks en fest 😀 på dagen, hvor der er to onsdage i ugen 😂  

Kommentarer

 1. Fint med sådanne kompostbeholdere, det havde vi også planer om i sin tid, men det blev nu aldrig til noget. Flot at det fungerer så godt. Jeg tænker, at din clematis kommer til at dække godt, de vokser heldigvis ret godt.
  Fine hønsedamer du har, og bliv endelig ved med at blogge, når du har tid.
  God påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ærgerligt for jer, at kompostbeholdere ikke blev til noget. Jeg nyder, at jeg blot kan smide materiale fra haven og at de giver så dejlig en kompost.
   Jeg vil glæde mig til at clematis'erne dækker, så jeg kan være bekendt at vise "bagområdet" frem.
   Også rigtig god påske til dig :-)

   Slet
 2. Sikke en fest for både orme og høns og rigtig god påske til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er liv og glade dig på matriklen :-)
   Tak i lige måde :-)

   Slet
 3. dejligt at du fik tid, det er så hyggeligt at se alle de små/og store projekter der er i gang rundt omkring. Vi plantede clematis to gange (næsten samme sted) sidste år, den første gik ud med det samme, nr. 2 blomstrede..men groede nu ikke - og i år er der ikke liv i den - uf... vi gravede et kæmpe hul og puttede alt muligt godt i, og skygge fik de også, men nej.... den fine pæl med det snoede grønne bånd og urne på toppen... står bare der helt bar....æv med æv på

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kan godt mærke, at bloguniverset trækker nu der er gang i forskellige projekter. Jeg nyder også at læse hos jer alle sammen om hvad der er gang i - og så bliver jeg så inspireret :-)

   Øv, det lyder træls med dine clematis - håber du har mod på at prøve én gang til, for de er altså så smukke når de fylder og har en overdådig blomstring :-)

   Slet
 4. Elsker at læse om kompost! Og dine orm er helt sikkert brandorm altså kompostorm. Dem behøver man ikke tilføre, de kan komme af sig selv. Jeg har også lige fået tømt og omstukket min kompost, der var ikke mange orm lige nu. Men der var gjort et godt stykke arbejde!! Andre gange - måske når temperaturen bliver højere - ligger ormene nærmest i klumper, så går jeg der og taler med dem, mens min mand ryster på hovedet. Når du også har høns, er du virkelig godt dækket ind, med at få genbrugt havens materiale. Det er bare guld værd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede faktisk, at kompostorm (brandorm) var noget større en almindelige regnorm. Men det er herligt, hvis det er brandorm, som selv har fundet min kompost. De og andre dyr har ihvertfald gjort et strålende stykke arbejde med den kompost, som jeg har kørt ud i haven :-)

   Det lyder hyggeligt med lidt samtale med ormene :-) Jeg går også og snakker lidt, dog ikke med ormene, men med mine hønsedamer - gad vide hvad naboen siger (hønsene går lige op af stakittet ind til naboerne)!
   Ja, der er ikke meget som bliver kørt væk fra haven længere. Og nu hønsene må komme ud igen, så går de lige uden for stuevinduet. De er ikke i tvivl og kommer løbende lige så snart vinduet åbnes - det kunne jo være, at der blev kastet godter ud.

   Slet
 5. Hej. Det er godt, at du lykkes med din kompost. Jeg har lige fjernet min i dag. Dine hønsedamer ser også virkelig glade ud. Rigtig god påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er superskønt at komposten lykkedes - det giver blod på tanden til at fortsætte :-) Jeg går ud fra, at du ikke har haft samme succes :-(
   Hønsedamerne holdt en fed fest - og de går stadig og roder i afklippet og er glade. Jeg mangler stadig at klippe blandt andet høstanemoner ned og afklippet ved jeg ihvertfald godt hvor skal hen nu :-)
   Også rigtig god påske til dig :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Forunderlig og sin egen

Naturen er forunderlig og helt sin egen!  Svampe dukker pludselig op og lige så hurtig er de forsvundet igen. Derimod er arum ikke til at fordrive fra haven, når den først har fået godt fat


I gruset ved søjlefrugttræerne dukkede der, efter et par dages regn, pludselig flere grupper af svampe op. De er kommet så hurtigt, at de små sten fortsat ligger på svampene. Ovenstående billede er taget i går og i dag er svampene stort set klasket sammen. Om det er på grund af en hurtige livscyklus eller den frost vi har haft i nat, er uvist.
Apropos temperatyrer, så har det har været koldt og blæsende i dag. Men påskens sidste fridag skulle udnyttes, da vi i den kommende weekend skal have lavet højbedene i urtehaven færdige. I bedet op mod huset der fyldes jord på og planen er, at beddet på sigt skal fyldes med krydderurter. Men inden jord fyldes på måtte jeg rense den eksisterende jord.

Den italienske arum er også forunderlig, men så absolut sin egen. Jeg har tidligere skrevet begejstret om den…