Gå videre til hovedindholdet

En weekend med fuld aktivitet venter

Og jeg glæder mig!

Det siges at det skal være skidt førend det kan blive godt. I dette tilfælde er dette en sandhed og weekendens arbejde vil helt sikkert gøre en ende på vores øjenbæ. 
Vi hylder det spiselige i haven og forsøger at presse så meget forskelligt spiseligt som muligt ind i vores lille have. En af mulighederne er at anvende klatreplanter på espalier, som danner vægge i haven. Et af espalierne danner en væg ind til urtehaven og det espalier blive ledigt, når vi har knoklet igennem i weekenden og fået flyttet en masse småsten.

Vi går én af de tilbagevendende og meget produktive haveweekender med vores (have)venner i møde. Og denne weekend skal vi arbejde på at få urtehaven lavet færdig.

Som det ses på nedenstående billede, så skal det være skidt førend det bliver godt! De gamle højbede lavet af tynde billige fyrretræs brædder har udtjent deres pligt og falder fra hinanden. Jeg var klar over, at der var kort holdbarhed, men jeg var i tvivl om, om urtehave var "mig", så derfor blev den billige løsning valgt. Urtehave er "mig" - og os for den sags skyld. Vi nyder virkelig at kunne hente friskhøstet grønt og urter til og derfor investerer vi nu i bede som holder for evigt.


Vi har lavet bedene til grøntsagerne, men mangler siderne på bedene i kanten af urtehaven og fyldt efter med jord på bedene idet de bliver højere end de eksisterende. Og sluttelig skal der lægges fiberdug i gangene, som skal dækkes med småsten. Jeg glæder mig så meget til at urtehaven bliver færdig.

Kommentarer

 1. God arbejdslyst til jer, dejligt med havevenner til at hjælpe sig :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt at vi sammen med vore venner kan få lavet noget af det arbejde som, hvis jeg var selv, skulle bruge meget lang tid på - nu får vi større opgaver lavet samtidig med, at vi hygger og får snakket så godt, mens vi arbejder :-)

   Slet
 2. Dejligt at læse om urtehaven :) - det er virkelig et MUST med de spiselige planter i haven :)
  go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er herligt at have urtehave - og det kan vi to hvis sagtens blive enige om :-)

   Slet
 3. Hej Susanne. Rigtig god arbejdslyst, det lyder som et virkelig godt projekt. Jeg håber, du viser billeder af det færdige resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Vi har arbejdet igennem idag og det gør vi helt sikkert også i morgen. Idag har vi taget et godt skridt i den rigtige retning, så jeg ligger helt sikkert billeder op af projektet - forhåbentlig når vi færdig i morgen :-)

   Slet
 4. Dejligt med gode venner der kan hjælpe :) Glæder mig til at se billederne af det færdige resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der ville ikke blive lavet nær så meget i haven, hvis vi ikke hjalp hinanden. Specielt ved de store, fysisk hårde projekter er det en kæmpe fordel af være flere.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.