Gå videre til hovedindholdet

En weekend med fuld aktivitet venter

Og jeg glæder mig!

Det siges at det skal være skidt førend det kan blive godt. I dette tilfælde er dette en sandhed og weekendens arbejde vil helt sikkert gøre en ende på vores øjenbæ. 
Vi hylder det spiselige i haven og forsøger at presse så meget forskelligt spiseligt som muligt ind i vores lille have. En af mulighederne er at anvende klatreplanter på espalier, som danner vægge i haven. Et af espalierne danner en væg ind til urtehaven og det espalier blive ledigt, når vi har knoklet igennem i weekenden og fået flyttet en masse småsten.

Vi går én af de tilbagevendende og meget produktive haveweekender med vores (have)venner i møde. Og denne weekend skal vi arbejde på at få urtehaven lavet færdig.

Som det ses på nedenstående billede, så skal det være skidt førend det bliver godt! De gamle højbede lavet af tynde billige fyrretræs brædder har udtjent deres pligt og falder fra hinanden. Jeg var klar over, at der var kort holdbarhed, men jeg var i tvivl om, om urtehave var "mig", så derfor blev den billige løsning valgt. Urtehave er "mig" - og os for den sags skyld. Vi nyder virkelig at kunne hente friskhøstet grønt og urter til og derfor investerer vi nu i bede som holder for evigt.


Vi har lavet bedene til grøntsagerne, men mangler siderne på bedene i kanten af urtehaven og fyldt efter med jord på bedene idet de bliver højere end de eksisterende. Og sluttelig skal der lægges fiberdug i gangene, som skal dækkes med småsten. Jeg glæder mig så meget til at urtehaven bliver færdig.

Kommentarer

 1. God arbejdslyst til jer, dejligt med havevenner til at hjælpe sig :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt at vi sammen med vore venner kan få lavet noget af det arbejde som, hvis jeg var selv, skulle bruge meget lang tid på - nu får vi større opgaver lavet samtidig med, at vi hygger og får snakket så godt, mens vi arbejder :-)

   Slet
 2. Dejligt at læse om urtehaven :) - det er virkelig et MUST med de spiselige planter i haven :)
  go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er herligt at have urtehave - og det kan vi to hvis sagtens blive enige om :-)

   Slet
 3. Hej Susanne. Rigtig god arbejdslyst, det lyder som et virkelig godt projekt. Jeg håber, du viser billeder af det færdige resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Vi har arbejdet igennem idag og det gør vi helt sikkert også i morgen. Idag har vi taget et godt skridt i den rigtige retning, så jeg ligger helt sikkert billeder op af projektet - forhåbentlig når vi færdig i morgen :-)

   Slet
 4. Dejligt med gode venner der kan hjælpe :) Glæder mig til at se billederne af det færdige resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der ville ikke blive lavet nær så meget i haven, hvis vi ikke hjalp hinanden. Specielt ved de store, fysisk hårde projekter er det en kæmpe fordel af være flere.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…