Gå videre til hovedindholdet

En herlig konfirmation

Den skønneste konfirmation er over stået og Phillip er kisteglad for en rigtig dejlig dag med alle de oplevelser, som det første med sig.

Phillips yndlingsfarve er gult, så derfor var gult en gennemgående farve i indbydelser og bordpynt. Indbydelserne havde jeg selv lavet - jeg kan ikke lade være med andet end at sætte mit eget præg og være lidt kreativ.


Phillip ønskede at festen blev holdt i vores hjem, så vi havde bestilt et festtelt til opsætning på terrassen. Jeg var noget spændt på, om det kunne være der, men det var som bygget dertil med opbygning i en vinkel. Og der var god plads til alle de 46 gæster, som vi havde inviteret.

Jeg havde fri de tre dage op til kristi himmelfartsdag (torsdag) og mine forældre kom tirsdag middag for at hjælpe til. Det var en kæmpe hjælp - haven blev trimmet og bordet var dækket onsdag inden kl. 12 - det var SÅ fedt at være i nogenlunde tid og ikke mindst være uden stress.

I god tid havde jeg lavet bordkort og foldet servietter som en pakke med mærkat. En guldløber fra mine forældres guldbryllup i november blev halveret og sprayet gult. Fyrfadsstager blev viklet med tape i forskellige sorte mønstre.


Til en drengs konfirmation må det ikke være alt for romantisk, så en veninde foreslog at spraymale tomme dåser som vaser. Tre dåser sat sammen og pyntet lidt rustikt hos blomsterhandleren.

Alt i alt blev det et ret flot bord - hvis jeg selv skal sige det - og Phillip var rigtig godt tilfreds med løsningen.


Men der var lige ét kreativt indslag mere; over bordet med buffet i køkkenalrummet havde jeg hængt billeder af Phillip fra han var et år og frem til nu. Det var et indslag, som gav en del snak omkring buffetbordet, når gæsterne hentede mad.

Nu sidder vi tilbage med en rigtig god mavefornemmelse. Phillip har haft en rigtig dejlig dag og er meget glad og tilfreds. Det er helt sikkert en dag, som han vil huske for evigt :-)

Kommentarer

  1. Stort tillykke med sønnen - dejligt i havde en god dag :-)
    Det er et superflot bord du har dækket, og fin ide med billederne og "vaserne" :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-)
      Tænker at ideerne med "vaser" og billeder kan give lidt inspiration til andre :-)

      Slet
  2. Et stort tillykke med sønnen. Det ser meget flot ud det hele. Det var godt, at han var glad og tilfreds.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-)
      Ja, det er herligt at han er glad for dagen :-)

      Slet
  3. Hej susanne,
    Det ser vel nok godt ud. Sjov ide med vaserne. Dejligt at sønnen og I havde en skøn dag.
    God ide med billederne til buffeten.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak for roserne - det er jo lidt sjovt at finde på og lave selv :-)

      Slet
  4. Tillykke med drengen. Hvor ser det godt ud. Jeg kan da godt forstå at han gerne ville være hjemme, når det kan komme til at se sådan ud. Meget gennemført og kreativt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-)
      Ja, vi forstår også til fulde, at han gerne ville være hjemme - det er ligesom mere hjemligt og kendt.

      Slet
  5. Hej Susanne.Stort tillykke med sønnen...............og rigtig flot bord du fik pyntet.
    Har jo også lige været til konfirmation i det jyske hos min søsters dreng.................og sjovt nok havde han den samme løber .....................bare i blå.
    Og ideen med både billederne og vaserne er bare super.
    God aften knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-) Og tillykke med nevø'en :-)
      Det var hyggeligt at finde på og lave og så er det jo dejligt, at det også kommer til at se godt ud :-)

      Slet
  6. Tillykke med konfirmanden. Flot pynt og super ide med dåse vaserne.
    Min datter havde også printet billeder, til hendes konfirmation for 2 uger siden. De hang gennem hele teltet i forskellige højder, og da de hang i sytråd var de i let bevægelse - super effekt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-)
      Lyder også som en kanon idé med fotos gennem hele teltet. Det giver et meget personligt præg og er festligt :)

      Slet
  7. Tillykke med den unge mand, hvor er det et smukt og anderledes bord. Jeg forstår godt du sidder med en god maver fornemmelse nu bagefter.
    Det er en stor dag for de unge :o)) super ide med at hænge billeder op, så der har været noget at tale om.
    Nu kan du vel slappe lidt af og nyde det.
    Kh Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-) Og ja, det er en meget stor dag, men også en dag, hvor de er gamle nok til at tage det alvorligt og kan lide at være i centrum. Men også en dag med læring for dem om, hvordan man er som vært til en fest, med mulighed for at blive guidet af sine forældre.

      Du kan tror jeg nyder det - mens jeg slapper af på sofa'en. Det er dejligt, at det er veloverstået :)

      Slet
  8. Tillykke med din søn og ja, til dig - for at alting blev vellykket og så kreativt. Tak fordi vi måtte se med - jeg ser også vild med billederne og vaserne og tænker "gult" - hvor modigt - og sikkert helt unikt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-)
      Ja jeg tror at du har ret i, at gult er helt unikt - nok ikke mange andre, som har valgt den farve - men heldivis kom det ikke til at ligne et påsketema. Og dejligt at du også kan lide billeder og vaser :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad