Gå videre til hovedindholdet

En herlig konfirmation

Den skønneste konfirmation er over stået og Phillip er kisteglad for en rigtig dejlig dag med alle de oplevelser, som det første med sig.

Phillips yndlingsfarve er gult, så derfor var gult en gennemgående farve i indbydelser og bordpynt. Indbydelserne havde jeg selv lavet - jeg kan ikke lade være med andet end at sætte mit eget præg og være lidt kreativ.


Phillip ønskede at festen blev holdt i vores hjem, så vi havde bestilt et festtelt til opsætning på terrassen. Jeg var noget spændt på, om det kunne være der, men det var som bygget dertil med opbygning i en vinkel. Og der var god plads til alle de 46 gæster, som vi havde inviteret.

Jeg havde fri de tre dage op til kristi himmelfartsdag (torsdag) og mine forældre kom tirsdag middag for at hjælpe til. Det var en kæmpe hjælp - haven blev trimmet og bordet var dækket onsdag inden kl. 12 - det var SÅ fedt at være i nogenlunde tid og ikke mindst være uden stress.

I god tid havde jeg lavet bordkort og foldet servietter som en pakke med mærkat. En guldløber fra mine forældres guldbryllup i november blev halveret og sprayet gult. Fyrfadsstager blev viklet med tape i forskellige sorte mønstre.


Til en drengs konfirmation må det ikke være alt for romantisk, så en veninde foreslog at spraymale tomme dåser som vaser. Tre dåser sat sammen og pyntet lidt rustikt hos blomsterhandleren.

Alt i alt blev det et ret flot bord - hvis jeg selv skal sige det - og Phillip var rigtig godt tilfreds med løsningen.


Men der var lige ét kreativt indslag mere; over bordet med buffet i køkkenalrummet havde jeg hængt billeder af Phillip fra han var et år og frem til nu. Det var et indslag, som gav en del snak omkring buffetbordet, når gæsterne hentede mad.

Nu sidder vi tilbage med en rigtig god mavefornemmelse. Phillip har haft en rigtig dejlig dag og er meget glad og tilfreds. Det er helt sikkert en dag, som han vil huske for evigt :-)

Kommentarer

 1. Stort tillykke med sønnen - dejligt i havde en god dag :-)
  Det er et superflot bord du har dækket, og fin ide med billederne og "vaserne" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Tænker at ideerne med "vaser" og billeder kan give lidt inspiration til andre :-)

   Slet
 2. Et stort tillykke med sønnen. Det ser meget flot ud det hele. Det var godt, at han var glad og tilfreds.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Ja, det er herligt at han er glad for dagen :-)

   Slet
 3. Hej susanne,
  Det ser vel nok godt ud. Sjov ide med vaserne. Dejligt at sønnen og I havde en skøn dag.
  God ide med billederne til buffeten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for roserne - det er jo lidt sjovt at finde på og lave selv :-)

   Slet
 4. Tillykke med drengen. Hvor ser det godt ud. Jeg kan da godt forstå at han gerne ville være hjemme, når det kan komme til at se sådan ud. Meget gennemført og kreativt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Ja, vi forstår også til fulde, at han gerne ville være hjemme - det er ligesom mere hjemligt og kendt.

   Slet
 5. Hej Susanne.Stort tillykke med sønnen...............og rigtig flot bord du fik pyntet.
  Har jo også lige været til konfirmation i det jyske hos min søsters dreng.................og sjovt nok havde han den samme løber .....................bare i blå.
  Og ideen med både billederne og vaserne er bare super.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Og tillykke med nevø'en :-)
   Det var hyggeligt at finde på og lave og så er det jo dejligt, at det også kommer til at se godt ud :-)

   Slet
 6. Tillykke med konfirmanden. Flot pynt og super ide med dåse vaserne.
  Min datter havde også printet billeder, til hendes konfirmation for 2 uger siden. De hang gennem hele teltet i forskellige højder, og da de hang i sytråd var de i let bevægelse - super effekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Lyder også som en kanon idé med fotos gennem hele teltet. Det giver et meget personligt præg og er festligt :)

   Slet
 7. Tillykke med den unge mand, hvor er det et smukt og anderledes bord. Jeg forstår godt du sidder med en god maver fornemmelse nu bagefter.
  Det er en stor dag for de unge :o)) super ide med at hænge billeder op, så der har været noget at tale om.
  Nu kan du vel slappe lidt af og nyde det.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Og ja, det er en meget stor dag, men også en dag, hvor de er gamle nok til at tage det alvorligt og kan lide at være i centrum. Men også en dag med læring for dem om, hvordan man er som vært til en fest, med mulighed for at blive guidet af sine forældre.

   Du kan tror jeg nyder det - mens jeg slapper af på sofa'en. Det er dejligt, at det er veloverstået :)

   Slet
 8. Tillykke med din søn og ja, til dig - for at alting blev vellykket og så kreativt. Tak fordi vi måtte se med - jeg ser også vild med billederne og vaserne og tænker "gult" - hvor modigt - og sikkert helt unikt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Ja jeg tror at du har ret i, at gult er helt unikt - nok ikke mange andre, som har valgt den farve - men heldivis kom det ikke til at ligne et påsketema. Og dejligt at du også kan lide billeder og vaser :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…