Gå videre til hovedindholdet

En herlig konfirmation

Den skønneste konfirmation er over stået og Phillip er kisteglad for en rigtig dejlig dag med alle de oplevelser, som det første med sig.

Phillips yndlingsfarve er gult, så derfor var gult en gennemgående farve i indbydelser og bordpynt. Indbydelserne havde jeg selv lavet - jeg kan ikke lade være med andet end at sætte mit eget præg og være lidt kreativ.


Phillip ønskede at festen blev holdt i vores hjem, så vi havde bestilt et festtelt til opsætning på terrassen. Jeg var noget spændt på, om det kunne være der, men det var som bygget dertil med opbygning i en vinkel. Og der var god plads til alle de 46 gæster, som vi havde inviteret.

Jeg havde fri de tre dage op til kristi himmelfartsdag (torsdag) og mine forældre kom tirsdag middag for at hjælpe til. Det var en kæmpe hjælp - haven blev trimmet og bordet var dækket onsdag inden kl. 12 - det var SÅ fedt at være i nogenlunde tid og ikke mindst være uden stress.

I god tid havde jeg lavet bordkort og foldet servietter som en pakke med mærkat. En guldløber fra mine forældres guldbryllup i november blev halveret og sprayet gult. Fyrfadsstager blev viklet med tape i forskellige sorte mønstre.


Til en drengs konfirmation må det ikke være alt for romantisk, så en veninde foreslog at spraymale tomme dåser som vaser. Tre dåser sat sammen og pyntet lidt rustikt hos blomsterhandleren.

Alt i alt blev det et ret flot bord - hvis jeg selv skal sige det - og Phillip var rigtig godt tilfreds med løsningen.


Men der var lige ét kreativt indslag mere; over bordet med buffet i køkkenalrummet havde jeg hængt billeder af Phillip fra han var et år og frem til nu. Det var et indslag, som gav en del snak omkring buffetbordet, når gæsterne hentede mad.

Nu sidder vi tilbage med en rigtig god mavefornemmelse. Phillip har haft en rigtig dejlig dag og er meget glad og tilfreds. Det er helt sikkert en dag, som han vil huske for evigt :-)

Kommentarer

 1. Stort tillykke med sønnen - dejligt i havde en god dag :-)
  Det er et superflot bord du har dækket, og fin ide med billederne og "vaserne" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Tænker at ideerne med "vaser" og billeder kan give lidt inspiration til andre :-)

   Slet
 2. Et stort tillykke med sønnen. Det ser meget flot ud det hele. Det var godt, at han var glad og tilfreds.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Ja, det er herligt at han er glad for dagen :-)

   Slet
 3. Hej susanne,
  Det ser vel nok godt ud. Sjov ide med vaserne. Dejligt at sønnen og I havde en skøn dag.
  God ide med billederne til buffeten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for roserne - det er jo lidt sjovt at finde på og lave selv :-)

   Slet
 4. Tillykke med drengen. Hvor ser det godt ud. Jeg kan da godt forstå at han gerne ville være hjemme, når det kan komme til at se sådan ud. Meget gennemført og kreativt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Ja, vi forstår også til fulde, at han gerne ville være hjemme - det er ligesom mere hjemligt og kendt.

   Slet
 5. Hej Susanne.Stort tillykke med sønnen...............og rigtig flot bord du fik pyntet.
  Har jo også lige været til konfirmation i det jyske hos min søsters dreng.................og sjovt nok havde han den samme løber .....................bare i blå.
  Og ideen med både billederne og vaserne er bare super.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Og tillykke med nevø'en :-)
   Det var hyggeligt at finde på og lave og så er det jo dejligt, at det også kommer til at se godt ud :-)

   Slet
 6. Tillykke med konfirmanden. Flot pynt og super ide med dåse vaserne.
  Min datter havde også printet billeder, til hendes konfirmation for 2 uger siden. De hang gennem hele teltet i forskellige højder, og da de hang i sytråd var de i let bevægelse - super effekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Lyder også som en kanon idé med fotos gennem hele teltet. Det giver et meget personligt præg og er festligt :)

   Slet
 7. Tillykke med den unge mand, hvor er det et smukt og anderledes bord. Jeg forstår godt du sidder med en god maver fornemmelse nu bagefter.
  Det er en stor dag for de unge :o)) super ide med at hænge billeder op, så der har været noget at tale om.
  Nu kan du vel slappe lidt af og nyde det.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Og ja, det er en meget stor dag, men også en dag, hvor de er gamle nok til at tage det alvorligt og kan lide at være i centrum. Men også en dag med læring for dem om, hvordan man er som vært til en fest, med mulighed for at blive guidet af sine forældre.

   Du kan tror jeg nyder det - mens jeg slapper af på sofa'en. Det er dejligt, at det er veloverstået :)

   Slet
 8. Tillykke med din søn og ja, til dig - for at alting blev vellykket og så kreativt. Tak fordi vi måtte se med - jeg ser også vild med billederne og vaserne og tænker "gult" - hvor modigt - og sikkert helt unikt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)
   Ja jeg tror at du har ret i, at gult er helt unikt - nok ikke mange andre, som har valgt den farve - men heldivis kom det ikke til at ligne et påsketema. Og dejligt at du også kan lide billeder og vaser :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.